Tapahtumat 2015

Asunnottomien yön ohjelmaa Suomessa 2015
(kaupungit aakkosjärjestyksessä)

ESPOO
– Torstaina 15.10. klo 17:30 pidetään Entressen kirjastossa asunnottomuuteen liittyvä elokuvailta ja keskustelupaneeli. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille – saa tulla!

– Lauantaina 17.10. klo 16 alkaen Asunnottomien yön tapahtumat Espoon keskuksessa kauppakeskusten välissä (mm. SARANA esiintyy, piispa Tapio Luoma puhuu ja sytyttää Asunnottomien yön tulet, tarjolla on maksutonta evästä, viihdettä ja tukipalveluja, lisäksi iltapalaa klo 19-23 Terveyskuja 2 E-talossa), Matinkylän vanhalla ostarilla (kahvia ja pullaa, grillausta ja chillausta, Kari Peitsamo ja Jukka Leppilampi sekä iltahartaus), Espoonlahden Lippulaivalla ja Asumisluotsissa (kahvit ja makkaraa, Jaakko Löytty, Fellowship, Matti Johannes Koivu) sekä Leppävaarassa Läkkitorilla ja Raitin Pysäkillä (musiikkia, keskustelua ja tarjoiluja)

– Espoossa koottiin tukipalvelut (http://emy.fi/emy.fi/wp-content/uploads/Apua_asumiseen_ja_el%C3%A4miseen_Espoossa-2015-www.pdf) ja ruoka-aputoimijat (http://emy.fi/emy.fi/wp-content/uploads/Ruoka-apua-Espoossa_2015-www.pdf) yksiin kansiin.

– Lue lisää Espoon tapahtumista ja katso tarkemmat ohjelmatiedot: http://emy.fi/Tapahtumakalenteri/asunnottomien-yo-2/

HELSINKI
Päivän tapahtumat alkavat Helsingin diakonissalaitoksen sisäpihalla kello 12. Vaasanaukiolla kello 14- 17.00. Illan hiljetessä tunnelma lämpenee, kun kokoonnumme yhdessä Dallape puistoon viettämään sadonkorjuu juhlaa, jonne kaikki ovat tervetulleita. Ota mukaasi teltta jossa voit yöpyä tai tarjota telttasi sitä tarvitsevalle. Paikalla puistossa on grillausmahdollisuus ja illan aikana osallistujia viihdyttää mm. Sarana yhtye, Kevyt Kuumotus,Waken akustisesti, Arthur the Marcher. Miika Pettersonin tentattavana helsinkiläisiä politiikkoja, imitaattori Tuomo. Helsingin Elokolossa keskustelua ja taidetta klo 18-22, päiväkeskus Illusian ovet auki läpi yön, akupunktiota ja pikatestejä.
Tapahtuma Facebookissa.

HYVINKÄÄ
Asunnottomien yö Hyvinkään kirkonmäellä, Hämeenkatu 16. Tilaisuuden avaa Kirsi Kataja Toimarista klo 17. Kaupunginjohtaja Jyrki Mattila, kansanedustaja Leena Meri ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irma Pahlman tuovat tervehdyksensä. Kuorolaulua, laulua, puhetta ja asunnottomilla on mahdollisuus yöpyä kirkon yläsalissa. Tarjolla on kahvia, mehua ja hernekeittoa! Mikäli sinulla on ylimääräisiä pipoja, lapasia, hanskoja, sukkia tms niin niitä voi tuoda tapahtumaan lahjoitettaviksi.
– Järjestäjinä toimivat: Hyvinkään Toimari ry, Hyvinkään Mäntylä, Verso ry, Hyvinkään Seurakunta, Hyvinkään Vapaaseurakunta, Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, Hyvinkään kaupungin talous- ja velkaneuvonta, Pelastusarmeija, Ridasjärven päihdehoitokeskus, A-Kilta, HRAKS Hyvinkään Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö.
Tapahtuma Facebookissa.

JOENSUU
– Asunnottomien yö –tapahtuma järjestetään Joensuussa 17. kerran YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä la 17.10. Pienimuotoisessa tapahtumassa kartoitetaan suomalaisen asunnottomuuden lisäksi kansainvälistä asunnottomuutta. Nimestään huolimatta Joensuun tapahtuma on päivätapahtuma. Se järjestetään kolmessa eri paikassa (Pielisjoen molemmilla puolilla) kahden tunnin mittaisina osioina. Tapahtuma alkaa Joensuun Kansalaistalolta, Torikatu 30, klo 9. Ohjelmassa on puheita ja teatteriesitys.  Tapahtuma jatkuu klo 11 Joensuun Siniristi ry:n (Antinkuja 2)  tiloissa soppatykkiruokailulla.  Tapahtuman päätepisteenä on Asumisen Tukipisteen tilat Antinkuja 4:ssä. Tukipisteellä vietetään avointen ovien teemaa klo 13-15 kahvitellen samalla. Tapahtuman yhteydessä jaetaan myös vaatteita. Vaatelahjoituksia otetaan vastaan mm. Kansalaistalolla.
– Tapahtumasta lisää Kansalaistalon verkkosivuilla.

JYVÄSKYLÄ
– Katutapahtuman paikka on Aren aukio ja alustavasti tapahtuma sijoittuu ajalle 16.10. klo 17- ja puolen yön aikaan lopettelemme.

KERAVA
Keravalla Keski-Uudenmaan nuorisoasuntoyhdistys järjestää Ääni asunnottomuudelle -tapahtuman yhdessä Uff:n, Hyvä kasvaa Keravalla (vapaaehtoisjärjestö), Karkkilan Rintamaveteraanit Ry:n, Ray:n, Otto & Malm lahjoitusrahaston, Keravan seurakunnan, Keravan Suojakotiyhdistys ry:n, Kiinteistö Oy Nikkarinkruunun, SPR:n, Yhteinen Ahjo ry Palkeen, Keski-Uudenmaan Nuorten Pysäkin, Lions club Keravan sekä Keravan nuorisopalveluiden kanssa 17.10 kello 15.00 alkaen Aurinkomäellä, Katupappilassa sekä Keravan ja Nikkarin aukiolla. Tapahtuman tarkoituksena on tukea jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Tänä vuonna tapahtuman yhtenä pääteemana on nuorten asunnottomuus.   Tapahtumamainos

Tapahtumassa muun muassa tarjolla makkaraa ja hernekeittoa, Uff:n toimintapaja, katusählyturnaus, live musiikkia, lastenvaatepiste, talvitakkien jakoa sekä paneelikeskustelu.

KIRKKONUMMI
– Lisätietoja tulossa

KOTKA
– Lisätietoja tulossa

KOUVOLA
Asunnottomien yö -tapahtuma myös Kouvolassa, 17.10. klo 17-22. Voima-teatteri (Keskikatu 12), klo 16.30 alkaen KouAP:n soppatykki Manskilla Mika Bymanin musisoinnin kera sekä työttömien organisoima leivänjako Voimateatterin edessä ja sytytetään ulkotulet valoa yöhön antamaan, klo 17.30 Elokuvaesitys: Aki Kaurismäki: Mies vailla menneisyyttä Voimateatterissa, klo 19.30 Paneelikeskustelu asunnottomuudesta Voimateatterissa, keskustelemassa:
* Hanna Tarkiainen, palvelupäällikkö, aikuissosiaalityö
* Tiina Vesanen, vastaava ohjaaja, A-klinikka
* Arttu Laitinen, diakoni, Elimäen seurakunta
* Pekka Lehto, toimitusjohtaja, Pohjois-Kymen kuntoutuspalvelut
n. klo 21 Ulkotulet sammutetaan ja tilaisuus päättyy

Tapahtuma Facebookissa.

KUOPIO
Kuopiossa Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ry järjestää Asunnottomien yön tapahtuman tänä vuonna Petosella.Tapahtuma Facebookissa.
– Lisäksi Kuopion kampuksen asunnottomien yön tapahtuma. Myös opiskelijat haluavat nostaa aiheen esille Kuopiossa ja järjestämme oman iltatapahtuman klo 18-21.
Tarjolla soppatykistä kasvishernekeittoa sekä näkkileipää. Puhujina paikalla Hietaniemenkadun palveluyksikön johtaja Sanna Sunikka, Laura Meriluoto Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ry:stä, Ammattiliitto Talentian (Sosiaalialojen korkeakoulutetut) opiskelijayhdistys TaSO ry:n edustus sekä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hätämajoituksesta vastaava Jarno Pitko. Tapahtumaan liittyy myös opiskelijoiden asunnottomuushaaste. Haasteena on eläytyä asunnottomien asemaan ja käyttää mielikuvitusta kuinka selviytyä yö asunnottomana Savilahden rannan tuntumassa. Mitä tarvitset, jotta tarkenet yön ulkona syksyisessä viimassa? Kuinka yön pitkät tunnit sujuvat ja millaisia ajatuksia niistä herää? Kartoitamme samalla kyselyllä korkeakouluopiskelijoiden käsityksiä asunnottomuudesta. Tapahtuma Facebookissa.

LAHTI
– Asunnottomien yötä vietetään Lahden 8-sallilla lauantaina 17.10. klo 19-22. Tämän vuoden teemana on ”Kaikki kotona?” Tapahtuman yhteydessä järjestetään kierrätystori, jonne voi tuoda ehjiä ja puhtaita talvivaatteita niitä tarvitseville. Vaatteita vastaanotetaan Lahden Elokolossa osoitteessa Vuorikatu 14, ma-pe klo 9-15, sekä  la 17.10. klo 16-19  8-salilla. Tapahtumassa jaetaan asunnottomille ja vähävaraisille ruokakasseja. Tapahtuman juontaa Tapani Ripatti. Ohjelmassa mm. tulien sytytys ja kaupungin tervehdys (kaupunginhallituksen 1. vpj Jarkko Nissinen), Asunnottomuus ja päihteet, (johtava asiantuntija Tuomas Tenkanen, EHYT ry), paneelikeskustelu asunnottomuudesta, lämpimän kynttilän jako, bändejä, keittotarjoilua, kierrätystori
Lahden Asunnottomien yön juliste 2015.

LEMPÄÄLÄ
Valtakunnallista Asunnottomien yötä vietetään 17.10.  Asunnottomuus ei ole ainoastaan suurten kaupunkien ongelma, vaan asunnottomia on ympäri Suomea. Siksi myös Lempäälä on mukana. Tule mukaan tapahtumaan Lempäälän Vanhaan Pappilaan.
Luvassa on ruokaa, musiikkia ja leppoisaa yhdessäoloa.  Ota pyyhe mukaan, sillä sauna lämpiää myös. Tapahtuman järjestää: KD:n Lempäälä-Vesilahti paikallisosasto, Lempäälän seurakunta ja Lempäälän Sininauha
– Tapahtuma Facebookissa.

LOHJA
Tapahtumaa vietetään rennon musiikin ja keskustelujen lomassa soppaa, kahvia, pullaa, grillimakkaraa nauttien.
Tapahtuma Facebookissa

OULU
Asunnottomien yönä Oulun päihdetyön yhteistyöverkoston voimin pystytetään Rotuaarille teltta, josta jaetaan lämmikettä tuhannelle ensimmäiselle sekä tietoa kaikille paikalle saapuville. Mukana tapahtuman järjestämisessä on työntekijöitä ja vapaaehtoisia järjestöistä, seurakunnista sekä Oulun kaupungin päihdepalveluista.
Tapahtuma Facebookissa.

PIRKKALA
– Pirkkalan Asunnottomien yö Suupantorilla 17.10.2015 klo 18 – 21
– 18.00 Pirkkalan kunnan puolesta tapahtuman avaa valtuuston II varapuheenjohtaja Jaana Ristimäki-Anttila, Tulet sytytetään.
– 18.30 – 21.00 Muita paikallisia puheenvuoroja illan aiheesta ja keskustelua nuotion ympärillä, sateen sattuessa teltassa.
– Musiikkia sähköuruilla esittää Hassanpour Abdolrahman. Myös akustista kitaramusiikkia ja laulua.
– Tarjolla on maksutta hernerokkaa soppatykistä, myös kasviskeittoa, kahvia ja pullaa. Leivän jakoa torilla.

PORI
– Tilaisuus Porin seudun työttömät ry:n tiloissa alkaa klo 15. Teemana on köyhyys ja työ, niiden mukana tuomat ongelmat. Puhumassa Jiri Sironen (EAPN-Fin -köyhyysverkosto) ja Jukka Haapakoski (Työttömien valtakunnallien yhteistoimintajärjestö). Klo 18 alkaa virallisesti Asunnottomien Yö, tulet syttyvät, Elämän eliksiiri tarjoaa hernekeittoa klo 18 jälkeen. Kahvia ja pullaa on tarjolla klo 15 alkaen.

PORVOO
– Porvoon nuorisoasunnoilla järjestetään Nuorten asunnottomien yö valtakunnallisena asunnottomien yönä lauantaina 17.10.2014 klo 18.00-21.00. Tilaisuuden järjestää Porvoon nuorisoasunnot, POMP ry yhteistyössä Porvoon seudun 4H:n kanssa. Porvoon nuorisoasunnot sijaitsevat kaupungin keskustassa Runeberginkatu 32:ssa (sisäpiha). Nuorten asunnottomien yönä Porvoon nuorisoasunnoilla on avoimet ovet. Pihalla on livemusiikkia, vanhojen t-paitojen, toppien ja farkkujen tuunausta uusiokäyttöön, sekä tietoa toiminnastamme. Paikalle voi tulla tutustumaan ja keskustelemaan tai hakemaan tietoa koskien nuorten asumista/ asunnottomuutta. Tilaisuudessa on edustajia nuorisoasuntoyhdistyksestä, 4H:sta, sosiaalipalvelut, nuorisopalveluilta sekä valtakunnallisesta Nuorisoasuntoliitto ry:stä. Tilaisuus on avoin kaikille. Kahvi- ja makkaratarjoilu. Tervetuloa!

RAUMA
Raumalla vietämme perinteistä asunnottomien yötä la 17.10 alk. klo 19.00 Toivontalon sisäpihalla. Julkaisemme samalla yhdistyksen 30-vuotis historiikin. Ohjelmassa asunnottomien yön tunnustuksen jakaminen, muotishow, kilpailuja, valokuvanäyttely sekä tarjolla tuoreita munkkeja ja grillimakkaraa. Mahdollisuus kokeilla rauhoittavaa korva-akupunktiota. Musiikista vastaa Duo Toivo. Illan päättää Olli Kaukosen pitämä messu ja ehtoollinen. TIlaisuuteen voi tuoda puhtaita ja ehjiä lämpimiä vaatteita, jotka lahjoitamme tarvitseville. Lämpimästi tervetuloa . Rauman Seudun Katulähetys ry

SALO
Asunnottomien yö järjestetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä ympäri Suomea. Salon tapahtuma järjestetään Vaihtoehto 90 ry toimesta. Yhteisenä tavoitteenamme on nollatoleranssi asunnottomuudelle ja kaikille oikeus omaan kotiin! Salon tori ja Vaihtoehto 90 (Kaivokatu 4), tervetuloa!

SASTAMALA
– Sastamalan ensimmäinen asunnottomien yö 17.10.2015 klo 19 Vammalan seurakuntatalolla (Asemakatu 6).
– Klo 19 Kansanedustajat vastaamassa paikallaolijoiden kysymyksiin
– Klo 20 Konsertti Vammalan seurakuntatalon juhlasalissa, Rita Wallin, Maria Ilola ja Jouni Kivimaa
– Klo 21 Lihasoppaa tarjolla
– Klo 22 Kierrätysvaatteiden muotinäytös ja arpajaiset, Kahvi- tee- ja lettutarjoilu
Tule mukaan! Tilaisuus on kaikille avoin.
Tapahtuma verkossa.

TAMPERE
– Artteli 16.10: Talvi on tulossa! Lahjoita asunnottomille lämpimiä talvivaatteita! Miesten lämpimät talvitakit, pipot, sukat ja hanskat ovat erityisesti tarpeen. Tuo lahjoituksesi Kumppanuustalo Artteliin, Salhojankatu 42, josta ne toimitetaan 16.10. päihdeongelmaisten toimintakeskus Huoltsuun. Vietämme Kumppanuustalon Arttelin Elokolo-pisteessä Asunnottomien yön aattoa 16.10. klo 10-12, ja katsomme Mies vailla menneisyyttä –elokuvan. Osoite Salhojankatu 42. Tervetuloa! Tapahtumamainos.
– Huoltsu 16.10: Asunnottomien yön aattona 16.10 avoinna klo 12-22,  kutsuttu mukaan myös päättäjiä ja eri alojen toimijoita. Tervetuloa!

TURKU
– Turun Elokolo (Yliopistonkatu 10) klo 18-22, keskustelua ja keittoa. Tervetuloa!

TUUSULA
– Myös Tuusulassa tapahtuu! Mutterimajan Asunnottomien yö klo 18-21:00

VANTAA
– Valtakunnallinen asunnottomien yö Vantaalla 17.10. KATU KOTINA? YK:N köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä Tapahtuman pääjärjestäjänä Vahti ry ja rahoittajana Tikkurilan aluetoimikunta. Tapahtumaa sponsoroi Hk Scan Finland ja Vantaan seurakuntayhtymä. TIKKURILAN SEURAKUNNAN AUDITORIOSSA KLO 17.00-19.00 Kahvitarjoilu alkaen klo 16.45. Kahvitarjoilun jälkeen klo 19.00 asti tapahtumassa muun muassa: diaesityksiä ja tarinoita asunnottomuuden kokeneiden arjesta sekä asiantuntijoiden puheenvuoroja ja keskusteluja asunnottomuuteen liittyen. VANTAAN OHJAAMO KLO 17.00-21.00 Vantaan Ohjaamossa tapahtuu klo 17.00-21.00 (Ratatie 7, hotelli Vantaan vieressä) tule kutomaan Marttojen kanssa sukkia, apua asunnon haussa ja tarjolla myös iltapalaa! LAURI LAIRALAN AUKIOLLA KLO 19.00- 22.00 Apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Niinistö avaa asunnottomien yön tapahtuman klo 19.00. Tämän jälkeen lavalla erilaisia tapahtumia, esim. bändejä ja artisteja kuten Ex Pistols (Stop huumeille ry:n bändi). TAPAHTUMASSA: ELÄVÄÄ MUSIIKKIA, KAHVI- JA RUOKATARJOILUA SEKÄ JAOSSA MYÖS ILMAISIA VAATTEITA! TIKKURILAN SEURAKUNNAN AUDITORIO (UNIKKOTIE 3 C, VANTAA) JA LAURI LAIRALAN AUKIO Pääjärjestäjä: Vantaan asunnottomien hyvinvoinnin tuki Vahti ry. Yhteistyössä: Vantaan kaupunki: Nuorisotoimi, Etsivä nuorisotyö, Ohjaamo, Koisorannan palvelukeskus, Pähkinärinteen asumisyksikkö. Vantaan seurakuntayhtymä: Tikkurilan seurakunta (Olotila). Laurea- ammattikorkeakoulu, Vantaan elävän musiikin yhdistys (Velmu ry), Korson työttömät ry. Avosettiprojekti (tukihenkilötyö), Yhteisö- ja vapaaehtoistoimi (Asukastila) Keskeisinä toimijoina mukana mm. Yhteinen pöytä -hanke sekä joukko vapaaehtoisia vantaalaisista järjestöistä. Mukana mnossa myös rakentamisen asiantuntijoita Lujatalo OY . Esiintyjinä: Arthur Macher alias Heikki Linnavirta, MC Joni alis Joni Väänänen, Ira Ruonakoski (tyttö ja kitara) & Stop huumeille ry: n bändi Ex Pistols. Kuvat: Arto Timonen. Kuva ja lisätietoja tapahtumasta: www.asunnottomienyo.fi

VARKAUS
Tervetuloa tutustumaan Päihdetukikeskuksen toimintaan ja samalla viettämään valtakunnallista Asunnottomien yötä teemalla ”Asunnottomuuden ennaltaehkäisy” kanssamme lauantaina 17.10.2015 mukavan ohjelman, kahvittelun ja makkaranpaiston merkeissä! Illassa mukana Varkauden Työterapinen yhdistys, Jalkautuvan päihdetyön yksikkö Pysäkki, Sininauhaliiton Kotiovi omalla Nimellä -hanke ja muita toimijoita.
Tapahtuma Facebookissa.