Joensuu 2012

YK:n Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää vietetään ke 17.10. Suomessa tapahtumaa on yli kymmenen vuoden ajan vietetty mm. Asunnottomien yö –tapahtuman merkeissä eri puolella maata.

Joensuussa tapahtuma järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Paikalliset sosiaalialan järjestöt, seurakunnat yms. ovat yhdessä suunnitelleet, toteuttaneet ja rahoittaneet kyseisen tapahtuman.

Ministeri Kiuru vierailee, lähihoitajaopiskelijat ratkovat asumisongelmia tarinoiden avulla

Joensuun tapahtumat käynnistyvät kauppatorilta klo 10. Torilla olevasta linja-autosta saa tietoa asunnottomuudesta ja sen ratkaisukeinoista. Autossa on tavattavissa mm. asunnottomien sosiaalityöntekijä, järjestötoimijoita ja seurakuntapastori. Myös Joensuun kävelykadun äänentoisto on käytettävissä, ja asunnottomuustapahtuma nostetaan esille asunnottomien ihmisten kokemusten, asiantuntijavierailujen ja erilaisten haastattelujen kautta. Kello 11 torilla on tarjolla soppatykistä keittoa. Makuupussimielenosoitus pidetään torialueella klo 12-12.30.

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru vierailee Asunnottomien yön –toritapahtumassa klo 12.30-13.00. Torilta ministeri Kiuru jatkaa Asumisen tukipisteelle, Antinkuja 4:ään. Hän on kansalaisten tavattavissa siellä klo 13-13.45.

Äskettäin (6.9.2012) Joensuun kaupungin toimesta avattu asumisen tukipiste tarjoaa mm. yöpymismahdollisuuden asunnottomille ihmisille klo 21-08. Myös päiväaikainen, kuntouttavaan työotteeseen perustuva toiminta, on kehittymässä.
Asunnottomien yö –tapahtumaan liittyen Asumisen tukipisteellä vietetään avointen ovien päivää klo 12-16.

Myös Asunnottomien yönä Asumisen tukipiste tarjoaa yöpymismahdollisuuden.

Tämänvuotisessa Asunnottomien yö –tapahtumassa kauppatorilla on mukana myös kaksi P-K:n ammattiopiston lähihoitajaopiskelijaa. He ovat keränneet tapahtumaa varten asunnottomien ihmisten henkilötarinoita. Tapahtumaan rakennetaan non-stop –piste, johon haastamme kuntavaaleihin Joensuussa ehdokkaita asettaneet ryhmät (1-2 ehdokasta/ryhmä) ratkomaan asunnottomuuteen liittyviä ongelmia yhdessä em. toimijoiden ja henkilökohtaista kokemusta asunnottomuudesta omaavien kanssa. Pisteestä koostetaan jatkokäyttöä varten yhteenveto.

Lisätiedot:
Soroppi ry:n toiminnanjohtaja
Marko Haakana, puh. työ 0400 262 167
sposti: marko.haakana ät telemail.fi