Tapahtumat

Asunnottomien yön Helsingin päätapahtuma virtuaalisesti Vailla vakinaista asuntoa ry:n tiloissa 17. lokakuuta 2021 klo 16-20

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä Helsingissä ja ympäri Suomea. Tänä vuonna Helsingin tapahtuma järjestetään koronatilanteen vuoksi virtuaalisena kello 16-20. Asunnottomien yö -tapahtumalla halutaan muistuttaa, että asunto on perusoikeus ja että meillä kaikilla on oikeus omaan kotiin.

Asunnottomien yön teemana on tänä vuonna ULKOPUOLELLA – Syrjäytynyt vs. syrjäytetty. Monessa tapauksessa yhteiskunnasta syrjäyttäminen on asunnottomuuden syynä. Kun kohtuuhintaisia asuntoja ei ole tarpeeksi eikä yhteiskunnassa asumista toteuteta käytännön tasolla ihmisoikeutena vaan sananpartena, pienituloisimmat jäävät ulkopuolelle. Ja mitä kauemmin ihminen on asunnottomana, sitä vaikeampaa on päästä asuntomarkkinoille. Ulkopuolella-teeman kautta Asunnottomien yön kansalaisliike nostaa esiin yhteiskunnan rakenteissa olevia syitä ja vaatii toimia asuntomarkkinoilta syrjäytymisen ja asunnottomuuden torjumiselle.

Lisätietoja:
Asunnottomien yön koordinaattori
Vailla vakinaista asuntoa ry
vlada.petrovskaja(a)vvary.fi, p. 050 407 9703

Erja Morottaja
Viestintä
Vailla vakinaista asuntoa ry
erja.morottaja(a)vvary.fi, p. 044 773 4700

Helsingin virtuaalitapahtuman linkki: ProspectumLIVE 

Helsingin virtuaalitapahtuman ohjelma 17.10. klo 16.00-20.00. 

16.00 Tapahtuma alkaa. Tapahtuman juontaa Katja Salminen

16.05 Asunnottomien yön avauspuheenvuoro: Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov

16.15 Puheenvuoro: Vailla vakinaista asuntoa ry:n Sanna Tiivola ja mentori Miro Tolonen

16.25 Sanapaja Possen Oma kehu -biisi

16.30 Sopentupa Muutoksen tuulet -biisi

16.35 Asennekyselyn tuloksia: Sininauhasäätiön Toimitusjohtaja Kimmo Karvonen

16.40 Videoita toimijoilta

17.15 Paneelikeskustelu. Keskustelun juontaa toimittaja Aleksis Salusjärvi

Panelistit:

Jussi Lehtonen, Vva ry, Asumispalvelupäällikkö ja matalan kynnyksen toiminnan vastaava

Maarit Vierunen, Kok.

Veronika Honkasalo, Vas.

Elisa Gebhard, SDP

Miro Tolonen, Vva ry, Mentori

18.10 Arska -patsaan jako, Suoja Pirtti ry

18.20 Videoita toimijoilta

18.30 Musiikkia: Anni Vuorinen ja Ella Erikson

18.40 Puheenvuoro: Ympäristöministeri Krista Mikkonen

18.50 Puheenvuoro: Vva ry:n kokemusmentori Tii Juden

19.00 Tulet sytytetään: Tuliryhmä Polte, Roni ja Eero

19.15 Musiikkia: Kari Tapiiri

19.30 Videota toimijoilta

 


Tapahtumia kaikille avoimen virtuaalitapahtuman lisäksi:

Alajärvi

Ohjaamo Alajärvi-Vimpeli, Starttipaja Laituri ja etsivä nuorisotyö järjestävät yhdessä asunnottomien yön Alajärvellä 17.10. klo 20-23.00

Ohjaamo Alajärvi-Vimpeli piha-alueella ja sisätiloissa kirkkotie 1, Alajärvi. Kahvi- ja makkaratarjoilu sekä vaatejakoa yms.


Espoo

Asunnottomien yön tapahtumia pystytään jälleen tänä vuonna järjestämään eri puolella Espoota. Viime vuodesta tuttu nettisivusto www.espoonasunnottomienyö.fi avataan 11.10.2021. Suositussa chat-palvelussa voi asiantuntijoille esittää kysymyksiä viikon ajan.

Asunnottomien yön Etkot

Päihteidenkäyttäjien sosiaali- ja terveysneuvontapiste Linkki järjestää tapahtumia Espoon keskuksessa maanantaista perjantaihin 11.–15.10.

 • Maanantaina 11.10. vaatteiden jakelua.
 • Tiistaina 12.10. Sininauhasäätiön palveluohjaaja tavattavissa.
 • Keskiviikkona 13.10. Tukikohta ry esittelee Etsivä löytää -hanketta.
 • Torstaina 14.10. ruokatarjoilu.
 • Perjantaina 15.10. tarjolla kahvia ja pullaa.

Asunnottomien yön Etkot pe 15.10.

Leppävaara: klo 16–20 Sellon kirjaston edustalla (sateen sattuessa sisällä kirjastossa). Yhteispelillä!-hankkeen työntekijät kertovat rahapelaajille ja heidän läheisilleen tarkoitetusta Tiltti-tukipisteestä. Jaossa on heijastimia ja villasukkia. Asunnonhaun neuvontaa, Kelan infopiste, makkaranpaistoa ja mehua sekä elävää musiikkia.

Tuomarila: klo 12 ruokatarjoilu. Manna-Apu, Tuomarilantie 19(ulkoinen linkki).

Espoon Asunnottomien yön tapahtuma su 17.10.

Espoonlahden tapahtuma järjestetään Soukan kappelilla Soukankujalla piha-alueella klo 18 alkaen. Ohjelmassa on ruuanjakelua, puheita, musiikkia, kirjastoauto, yhdessäoloa, tulishow ja lämpimien vaatteiden jakoa. Kaupungin asumisneuvoja on tapahtumassa paikan päällä. Messu klo 17.

Matinkylän tapahtuma järjestetään Ison Omenan viereisellä toriaukiolla klo 17 alkaen. Ohjelmassa puheita, yhteislaulua, makkaranpaistoa, partiolaisten paistamia lettuja, mehua ja pullaa, kirjastoauto, lämpimien vaatteiden jakoa. Asunnottomien yö tulet syttyvät klo 19, iltahartaus klo 19.50. Espoon asuntojen asumisneuvojat mukana tapahtumassa.

Espoon keskuksen tapahtuma järjestetään Pappilantien pihalla klo 17 alkaen. Ohjelmassa makkaranpaistoa ja soppajakelua, musiikkiesityksiä ja kirjastoauto. Asunnottomien yö tulet syttyvät klo 19.  Iltahartaus klo 19.30.

Ohjelmaan voi tulla muutoksia, myös koronatilanteen takia.

Asunnottomien yötä varten on perustettu nettisivusto www.espoonasunnottomienyö.fi(ulkoinen linkki), joka avataan 11.10.2021. Sivustolla tulee olemaan muun muassa chat-palvelu, uutisia, blogikirjoituksia, opas asunnottomille ja some-virtaa. Sivusto on avoinna 22.10. asti.

Viime vuoden tapaan sivustolla on viikon ajan (11.–15.10.) chat-palvelu, jossa voi keskustella asunnottomuuteen liittyvistä asioista kaupungin työntekijöiden kanssa klo 13–15. Teemoina ma, to, pe: asuminen ja ti, ke: talous.

Asunnottomien yö somessa:

Instagramissa: Asunnottomien Yö Espoo

Facebookissa: Espoon Asunnottomien Yö(ulkoinen linkki)

#AsunnottomienYöEspoo #AsunnottomienYö #SyrjäytynytVaiSyrjäytetty

Asunnottomien yön etkot Espoossa, A-Klinikkasäätiö
Espoo/Leppävaara: 15.10. noin klo 16-20 välillä.

Yhteispelillä! -hankkeen työntekijät jakavat tietoa matalan kynnyksen tukipiste Tiltti Espoosta, joka on suunnattu rahapelaajille ja heidän läheisilleen, heijastimia sekä villasukkia.


Forssa

Forssan seudun ehkäisevä päihdetyö, FSHKY aikuissosiaalityö, Ohjaamo Forssa sekä muut toimijat järjestävät Forssan torilla (Torikatu) ma 11.10.2021 klo 18-20 Asunnottomien yö Etkot 

Tapahtumassa esitetään elävää musiikkia, grillataan makkaraa tynnyrinuotioissa, teltoissa/katoksissa kuntien ja muiden tahojen infopisteet, paikalla myös toiminnallisia rasteja sekä tekstiilijakoa (takkeja, sukkia ym.)


Hamina

Asunnottomien yön jatkot 18.10. A-Klinikkasäätiö: 

Yhteispelillä! hanke jakaa tietoa matalan kynnyksen tukipiste Tiltti Haminasta, joka on suunnattu rahapelaajille ja heidän läheisilleen, heijastimia (YP! ja Tiltti-painatus) sekä villasukkia yms. joita pyrimme saamaan jaettavaksi Ehytin Kouvolan toimipisteestä.


Helsinki ETKOT

 • Asunnottomien yön etkoja vietetään perjantaina 15.10. Harjutorilla klo 15:00-18:00. Järjestäjinä ovat Helsingin kaupungin aikuissosiaalityö, asumisneuvonta, asumisen tuki ja etsivä työ. Paikalla myös Hermannin Diakoniatalon Varustamo ja Redi
  Mukana mm. Etelän aikuissosiaalityö, asumisneuvonta, asumisen tuki, suunterveydenhoito, maahanmuuttajapalvelut ja päihdepalvelut, Redis.

Etkojen yhteydet:
Annamari Aalto
p. 050-3475071, annamari.aalto(a)hel.fi

 • Etkot Diakonissalaitos, D-asema Kallio

Kallion D-asemalla vietetään asunnottomien yön etkoja perjantaina 15.10. klo 12-15. D-asemalla luvassa avoimet ovet ja soppatykki sekä live-musiikista vastaa laulaja-kitaristi Riku Rajamaa. Diak:n opiskelijaryhmä järjestää toimintaa. Mukana myös Kipinä ry. Tervetuloa!

 • Asunnottomien yön etkot pitskulaisittain

Pelastusarmeijan Pitäjänmäen asumispalveluyksikössä laitetaan tapahtumaa edeltävät pidot käyntiin 15.10.2021 klo 10-12:00 osoitteessa Pitäjänmäentie 12, 00380 Helsinki. Ohjelmassa Partioaitan takkijako, ruokaa, livemusiikkia ja hevosenkengän heittoa. Ohjelmamuutokset mahdollisia. Tapahtumaan osallistumisella Pitäjänmäen asumispalveluyksikön työtoiminta haluaa muistuttaa, että oikeus omaan kotiin kuuluu kaikille.

 • Asunnottomien yön Etkot  Naapuruustalo Pasilassa perjantaina 15.10. klo 11-14. Tapahtumassa neuvontaa ja ohjausta asumiseen liittyvissä kysymyksissä suomen, englannin, somalin ja arabian kielillä. Mahdollisuus maksuttomaan hiustenleikkuuseen, tarjolla on myös soppaa ja kahvia. Helsingin Pelastusliitto järjestää tapahtumassa alkusammutuskoulutuksen ja Kalliolan asumispalvelut ovat paikalla esittäytymässä.

Tapahtuman järjestävät Stadin asunnottomuuden vähentämisen ja ehkäisemisen hanke SAVE/asumisneuvonta, Naapuruustalo Pasilan ja Helsingin Pelastusliitto.


Helsinki Asunnottomien yö 17.10 

 • Vva ry:n Vertais- ja vapaaehtoistyön keskus Vepa, osoitteessa Ratamestarinkatu 6, avoinna 17.10 klo 16 alkaen. Vepa on poikkeuksellisesti auki myös yösaikaan aina klo 7.00 aamuun asti. Vepassa on asumisen neuvonnan info-piste. Tarjolla on ruokaa, perinteinen lahjoitusvaate- ja kenkäjako. Hygieniatuotteita on myös jaossa, luvassa kynsien hoitoa ja klo 17 alkaen paikalla on jalkahoitoa. Vepassa on mahdollisuus seurata klo 16-20 Asunnottomien yön streem-lähetystä klo 16-20 ja klo 20. 
 • Helsingin sosiaalinen oikeudenmukaisuus ry järjestää Valot Asunnottomien yössä-tapahtuman Harjutorin puistikossa su 17.10. klo 19-21.00. Koko tapahtuman ajan puistossa valoja ja soihtuja sekä VJ Kangastuksen valaisema kupla. Sen lisäksi jaetaan ruokaa (lettua ja kahvia) sekä vaatteita.

Ohjelma:

19:00 Tulikansa (tulitaiteilijoiden esitys)

Kupla valaistaan ja soihdut sytytetään

20:00 Tulikansa (tulitaiteilijoiden esitys)

APROX. (livemusiikkia)

21:00 Tapahtuma loppuu

 • Tukikohta ry:n ja Stop Huumeille ry:n tapahtuma Opastin kohtaamispaikassa  edessä Itä-Pasilassa (os. Opastinsilta 8) klo 13.00 – 17.00.Tarjolla lämmintä kinkkukiusausta, makkaraa  ja pullakahvit. Jaossa lahjoitusvaatteita (mm. talvitakkeja, pipoja, käsineitä, sukkia) sekä hygieniatuotteita. Browbarin kosmetologit värjäävät kulmia. Tapahtumassa on tarjolla tukan leikkausta ja kynsien lakkausta.Tukikohta ry:n Etsivä löytää hanke jalkautuu Kurvin – keskustan alueelle 16.00 -20.00
 • Kauppakeskus Redissä avautuu ”Kohtaamisia” näyttely 17.10. klo. 12-20. Redin 1. kerros (sisäänkäynti Capellan puistotien puolelta) . Näyttely on avoinna: 17.10. – 01.01.2022. Valokuvataidenäyttely on Wollsten Photographyn ja Etsivän lähityön yhteistyössä toteutettu projekti, joka käsittelee asunnottomuutta. Näyttelyä tukee Taiteen edistämiskeskus (TAIKE). Valokuvia on nähtävissä 17.10. myös Kauppakeskus Forumin diginäytöillä.
 • Stop Huumeille ry:n palveluohjaajat eli Fattaluudat jalkautuvat Asunnottomien yön tapahtumaan neuvomaan ja tukemaan asioinnissa. Fattaluudat päivystävät Tukikohdalla klo 13-17, Vva ry:llä 17-19 sekä Vantaan Asunnottomien yön tapahtumassa Tikkurilassa klo 16-19. Fattaluudat tunnistaa keltaisista huppareista. Kysy rohkeasti apua virastoasiointiin liittyvissä asioissa!
 • Iso Numero, Käenkuja 4 LH 3, kutsuu kaikkia juhlistamaan kymmenvuotista taivalta! Lehden toimisto on auki 17.10. illan ajan klo 16-21. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa. Voit tulla vaihtamaan kuulumisia, kysymään lehden toiminnasta tai vaikka ostamaan lehtiä. Iso Numero on Suomen ainoa katulehti, jota voi myydä kuka vaan, joka tarvitsee tuloja. Kymmenen vuoden aikana lehden myyjät ovat ansainneet yhteensä yli miljoona euroa.
 • Ehyt Ry Kallion Elokolo (Kolmas Linja 8, Helsinki) klo 9 – 14.30. Ilmainen aamiainen koko päivän ja asunnottomuus aiheinen tietovisa klo 13. Tarjolla myös lahjoita lämpöä kampanjan lapasia jne.  Lisätietoja Helsingin Elokolo
 • A-klinikkasäätiön tapahtumat Helsingissä 17.10Dallapénpuisto klo 15-22
  A-klinikkasäätiön teltta pystyssä Dallapénpuistossa. Tapahtumassa jaetaan ruokaa, hygieniatarvikkeita, makuupusseja, villatuotteita, teetä, kuumaa mehua ja kahvia. Vapaaehtoiset jalkautuvat ympäristöön jakamaan villatuotteita ja ruokaa illan mittaan.  Teltalla voi myös tehdä HIV-testejä nimettömänä.Katuklinikka Helsinki jalkautuu Vepaan klo 16-17 ja Sininauhan Mäkelänkadun asumisyksikön sisäpihalle 17:30-19.   Loppuillasta jalkautumista kantakaupungin kaduilla.

Kauppakeskus Forum pyörittää diginäytöillään koko päivän Etsivän lähityön & Wollsten Photographyn projektin valokuvia. Kauppakeskus Redi avaa valokuvataide näyttelyn Wollsten Photographyn ja Etsivän lähityön projektista. Näyttelyä tukee Taiteen edistämiskeskus (TAIKE). Näyttely on pystyssä useita viikkoja.

 • Sininauhasäätiö-konserni, Mäkelänkatu 50, klo 16-22

Tapahtuma on avoin, koronarajoitukset huomioiden. Järjestämme Mäkelänkatu 50 sisäpihalla tapahtuman, jonne ovat tervetulleita Asumispalveluyksikkö Pessin asukkaat ja heidän vieraansa, sekä Päiväkeskus Illusian ja Nuorten tuki- ja kohtaamispiste Nuolen kävijät. Lähialueen asukkaat ovat myös tervetulleita. Tapahtumassa tarjolla pientä purtavaa ja kuumaa juomaa. Ohjelmassa mm. erilaisia esiintyjiä, lahjoitusvaatteiden jakoa, hiustenleikkausta ja Katuklinikan järjestämää pikatestausta.

 • Nuorisotakuutalo Valo-Valmennusyhdistys ry, Kivensilmänkuja 1 (Myllypuron ostari) on avoinna klo 16:00-20:00. Tarjolla kahvia ja naposteltavaa. Jaossa lahjoitusvaatteita ja hävikkiruokaa. Ohjelmana ilmaiset arpajaiset 300 ensimmäistä arpaa voittaa. Paikalla voi saada myös neuvontaa asunnonhakuun ja muuhun asiointiin, tarjolla on  yhdessä oloa. Talolla mukana FUTU-hanke, ULOS-hanke sekä etsivä nuorisotyö.
 • Myllypuron kirkolla on vietetty yli kymmenen vuoden ajan talvikuukausina Kodittomien yötä. Tapahtuma osallistuu Helsingin Asunnottomien yön tapahtumaan tarjoamalla ohjelmaa 17.10 klo 16 alkaen. Tarjolla lämmin ruoka, mahdollisuus saunoa (Sanerva kodilla), iltahartaushetki ja yöpyminen seurakuntasalissa. Os. Myllypuron kirkko, Neulapadontie 12.
 • Diakonissalaistoksen Auroratalo tuo kortteliin ruokaa ja musiikkia. Su 17.10. (aika tarkentuu) Auroratalo, os. Helsinginkatu 50 B. Ulkotapahtumassa tarjolla Chili con carnea, kahvia ja mokkapaloja. Lisäksi ohjelmassa tavaralahjoituksia ja musiikkia. Diakonissalaitoksen Tukialus päivystää kaduilla Su 17.10. klo 15-21. Jalkautuminen tapahtuu kaduille, jolloin tukea ja apua viedään heille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Jaamme ruoka- ja vaatepaketteja, Dermosililta lahjoituksena saamiamme hygieniatuotteita sekä tietoa palveluistamme.

Hämeenlinna

Asunnottomien yö Hämeenlinnassa  -tapahtuma 17.10. Kino Wanhakopilla klo 14 – 20

14.00 – 14.10 Tapahtuman avaus, Kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen.

14.10 – 14.35  Kokemuspuheenvuoro / haastattelu, NAL Katu-hanke, Jesse Boström. Ruokailun ja ruokakassien jaon aloittaminen.

14.35 – 14.50 Puheenvuoro, Hyvän tahdon ruokailu -verkosto, Jari Nurmi

14.50 – 15.05 Puheenvuoro, Kotoutumisen edistämisen palvelu, Jani Nuutinen

15.05 – 15.15  Videoita

15.15 – 16.00  Musiikkia, Henry`s Club Duo

16.00 – 16.15 Puheenvuoro, Naiset ja asunnottomuus, Ira Selkälä Supernovat -hanke

16.15 – 16.30 Puheenvuoro, Rikostaustaisuus ja asumisen haasteet, Vikto ry

16.30 – 16.40 Videoita

16.40 – 17.10 Musiikkia, Katri Pellinen. Puheenvuoro, NIMBY-ilmiö

17.10 – 17.40 Puheenvuoro, KELA & Aikuissosiaalityö

Ulkotulet

17.40 – 18.10 Tarinoita asunnottomuuden kokemuksista, juontajat äänessä.

18.10 – 18.25 Hyvän työn tekijä -palkinto, A-klinikka Oy luovuttaa palkinnon

18.25 – 18.35 Videoita

18.35–19.35   Musiikkia, Sosiaalineuvos

19.35–19.50  Loppusanat ja kiitokset


Joensuu

Asunnottomien yön Etkot ke 13.10. 

Kaupunkikeskustassa on klo 12.00 alkaen Asunnottomien yön info- ja kahvipiste, tapahtumassa grillausta. Keskustan kirkko on avoinna kellä 18.00 eteenpäin oleskelua ja keskusteluja varten.
Vastuutahoina Joensuun ev.lut. seurakunnat/diakoniatyö ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys/ARMI-hanke

Asunnottomien yön Etkot to 14.10. 

Avoimet ovet Kohtaamispaikka MieTe:ssä. Tarjolla on kahvia ja pullaa sekä ohjelmaa.

Asunnottomien yön Etkot pe 15.10.

Siniristillä, osoitteessa Antinkuja 2-4, tarjotaan maksutonta aamupalaa ja kahvia, myöhemmin myös lounas.  Paikalla on myös maksuton parturi sekä reppujen, villasukkien ja herkkupakettien jakoa asunnottomille päivän aikana.  SPR:n vapaaehtoiset mukana tapahtumassa ja voimamies Mika Törrö on kohtaamassa kansalaisia. Ovet avoinna klo 7.30-14.00.

Asumisen tukipisteellä on avoimet ovet ja kahvitarjoilua klo 12-16.

Tukiasuntotoimistossa on avoimet ovet klo 12-16. Paikalla on ilmaiskirppis asunnottomille ja vähävaraisille ihmisille.

Kansalaistalo Soroppi ry on auki klo 8-14. Paikassa on vaatteiden jakoa ja Rantakylän seurakunnalta Hanna Pajarinen.

Riveria Niittylahdessa on klo 9-15 mahdollisuus osallistua pakopeliin Ulos asunnottomuudesta.

Joensuun torilla on lava klo 15-16.30. Lavalla musiikkia Soul Entertainment Records, Tohtori UG & XRKM, Mc Sige X Da Hanski ja Arturo Lopes.


Järvenpää

Teemaviikko 11.-17.10., päätapahtuma su 17.1. klo 16-21, Diakonissalaitoksen Hoivan Wäylässä, os. Wärtsilänkatu 10, Järvenpää.
Viikon aikana luvassa muun muassa Keudan opiskelijoiden järjestämää toimintaa. Lisäksi kansalaistoiminnan keskus Wärtsi palvelee kaikkia matalalla kynnyksellä. Sunnuntaina tapahtumassa luvassa musiikkia, makkaraa, vaatteiden jakoa sekä opiskelijoiden pitämä terveyspiste. Tapahtumassa mukana Keuda, A-kilta, Setlementti Louhela, Yhdessä katettu, Tuusulanjärven klubitalo, Keski-Uudenmaan Sote, Järvenpään seurakunta sekä Lions Klub Ainot.


Jyväskylä

Su 17.10. klo 16-22, os. Vapaudenkatu 43, Jyväskylä.
Vamoksella avoimet ovet ja tarjolla kasvissosekeittoa, makkaraa ja kahvia. Klo 17 paneeli asunnottomuudesta! Lisäksi toimijat jalkautuvat Jyväskylän keskustan alueelle kohtaamaan ihmisiä. Tapahtuman tukena keräykset, mm. EHYT:n Lahjoita lämpöä -kampanja. Keräämme myös hygieniatuotteita, kodintarvikkeita sekä puhtaita ja ehjiä vaatteita.

Tapahtuman yhteistyötahoina Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän seurakunta, Ehyt ry, A-kilta, Rikosseuraamuslaitos/ Jyväskylän vankila / yhdyskuntaseuraamusvirasto, YAD ja Sovatek-säätiö


Kirkkonummi

Kirkkonummella vietetään Asunnottomien yön Etkoja 17.10. Pyhän Mikaelin kirkossa.

18:00 Alkufanfaari ja tilaisuuden avaus

18:15 Asunnottomien Yön tulien sytyttäminen Timo Haapaniemi ja Tapio Pajunen

18:00–18:40 Teltoilla toiminnan esittelyä, grillimakkaraa sekä aulassa kahvi ja pulla tarjoilu

18:45 Avauspuheenvuoro kirkossa Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi

19:00–19:30 Musiikkia Elisa Pajari

19:30–19:40    Kokemusasiantuntija

19:40–19:50    Asumisneuvonta

19:50–20:15    Sosiaalineuvos Tapio Pajunen

20:20–21:00    Musiikkia Eero Sintonen ja Sakarat

21:00–>           Musiikkihartaus

Tapahtuman järjestää Selvästi Terveempi Elämä – yhteistyöryhmä, johon kuuluvat Kirkkonummen seudun Mielenterveysyhdistys Kisu ry, Kirkkonummen A-Kilta ry, Suomalaisen ja Ruotsalaisen seurakuntien diakoniatyö sekä Kirkkonummen perusturvasta Mielenterveys- ja Päihdepalvelut, Työllistymisyksikkö Toimari ja Ohjaamo/Vauhdittamo. Mukana järjestelyissä on myös Porkkalan Martat.


Kouvola 

Asunnottomien yön Jatkot -tapahtuma ma 18.10. klo 17-20 Brankkarilla (Hallituskatu 11, Kouvola) Tarjolla lämmintä ruokaa, hyvää musiikkia ja lämmittäviä villasukkia. TILAISUUS ON TARKOITETTU KAIKILLE KOUVOLALAISILLE VÄHÄVARAISILLE.

Lisätietoa löydät täältä
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!


Kotka 

Kotkan Asunnottomien Yö -tapahtuma sunnuntaina 17.10 klo 16-19 Kotkan torilla, Tervetuloa! Tapahtumassa tarjolla mm. syötävää, vaatteiden jakopiste, puheita ja muita esiintyjiä.

A-Klinikkasäätiö ja Kaakkois-Suomen Sininauha: Jaetaan tietoa matalan kynnyksen tukipiste Tiltti Kotkasta, joka on suunnattu rahapelaajille ja heidän läheisilleen, heijastimia (YP! ja Tiltti-painatus) sekä villasukkia yms. joita pyrimme saamaan jaettavaksi Ehytin Kouvolan toimipisteestä.


Lahti

Tapahtumaa vietetään Vanhalla Valimolla Vesijärvenkatu 25 sunnuntai 17.10.2021 klo 18:00 alkaen 

Lahden tapahtuman teema on Oma koti hurjan kallis 

Ohjelman juontajana toimii: Tapani Ripatti

18:10 Takkatulien sytytys Dimitri Keiski

18:15 AS. Yön tervehdys eduskunnasta kansanedustaja Hilkka Kemppi

18:30 Kahvitarjoilu

18.30 Dimitri Keiski esiintyy

18.50 Kääntöpiirin tervehdys Miko Puustelli

19.15 Duo Toivoton tapaus

19.30 Dimitri Keiski esiintyy

19.50 Pasi Tuomaila / Yksinäisyys ja Päihteet

20.00 Asunnottomien yössä palkitseminen lämpimän kynttilän luovutus

20.10 Makkaratarjoilu ja Eväskassin jako

20.40 Elokuva esitys Pelkosenniemi 1939 – unohdettu taistelu-

21.45 Tilaisuus päättyy

Keskustelua asunnottomuudesta, toimijoiden esittely, eväskassien jako ja takki farmi, sekä lahjoita Lämpöä kampanja, jaossa villasukkia ja pipoja. Tilaisuudessa saatavilla kasvomaskeja sekä paikan päällä useita käsidesipisteitä, Tapahtumasalissa turvavälit on huomioitu. Kahvi tarjoilu. Ethän tule tilaisuuteen sairaana. Tilaisuus taltioidaan. Jos koronatilanne pahenee ja joukkokokoontumiset kielletään, perumme tilaisuuden.


Mikkeli

Mikkelin torilla, perjantaina 15.10.2021 klo 12-14.

Musiikista vastaa kulttuuripaja Kajo, muutamia puheenvuoroja asunnottomuudesta ja syrjäytetyksi tulemisen tunnoista. Ilmainen keittoruokailu.

Tapahtuman järjestäjinä  Essote/ mielenterveys-ja päihdetyö, Monikulttuurityö Mimosa ry, Virike ry, Mikkelin setlementti, SPR Mikkeli, Via Dia Mikkeli ja  Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö.


Oulu

Oulussa on Asunnottomien yön Etkoja vietetään la 16.10. Oulun A-kilta ry:ssa on Saunaetkot-tapahtuma!

Tapahtuma on jatkoa viime vuotiselle tapahtumalle, missä osoitimme solidaarisuutta asunnottomille ja syrjäytymisvaarassa oleville; jaoimme myös hygieniapakkauksia saunojille.

Lisätietoja tapahtumasta (1) Asunnottomien yö: Saunaetkot Oulun A-Killalla | Facebook

Asunnottomien yö Rotuaarilla klo 13-17. Päätapahtuman juontaa Maya. Tapahtumassa esiintyvät Stepa ja Mactopias ja Tuohimaa Acoustic. Tarjolla on makkaraa Arinalta ja Meriläisen leipomon pullia.

Lisätietoja tapahtumasta täältä.

A-Klinikkasäätiö: Katuklinikka jalkautuu Oulussa klo 13-21 Asunnottomien yön tapahtumassa Rotuaarilla ja päiväkeskus Huilissa. Mukana on makuupusseja, lämpöistä jaettavaa kuten villasukkia ja lapasia, sekä pientä välipalaa ja puhtaita pistosvälineitä.


Pori

Porin Seudun Elämäntapayhdistys ry ja Porin Seudun Työttömät ry järjestävät Asunnottomien yön Etkot pe 15.10. klo 15.30 – 18.30. Paikkana on Porin Seudun Työttömät ry:n pihapiiri, Mikonkatu 21. Tarjolla keittoa ja pullakahvit, musiikista vastaa Kiertokadun Ateljé, jaossa Partioaitan lahjoittamia takkeja sekä Kirppari Mikis avoinna.

Asunnottomien yönä 17.10. Porissa avoimien ovien päivää viettävät:

 • Klo 13-15 Positiimi, Liisankatu 11
 • Klo 13-18 Sosial Club Lissu Palvelupiste, Liisankatu 10
 • Klo 13-16 Porin Sininauha, Muistokatu 16 ja 18
 • Klo 13-16 Kris Satakunta, Isolinnankatu 28

Raahe

Raahen vapaaehtoiset ry Raava järjestää 18.10 Asunnottomien yön Jatkot klo 18.00 alkaen. Raava tarjoaa lämmintä ruokaa ja yöpymismahdollisuuden. Osoite Auratie 3, Pattijoki.

Ulkopuolella -tapahtuma Raahen Praati palvelujen olohuoneella maanantaina 18.10.2021 klo 10.00-17.00. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän teema. Tapahtumassa mukana eri toimijoita, jotka esittelevät omaa toimintaansa. Monipuolista ohjelmaa ja keskustelua yksinäisyydestä ja  asumisesta yms. Ohjelmassa myös musiikkia sekä pientä tarjottavaa.  Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Kirkkokatu 43, Raahe.


Raisio

Asunnottomien yön Etkot järjestetään Asiointipiste Olkkarin ja muiden yhteistyötahojen sekä vapaaehtoisten kanssa Raisiossa pe 15.10. Osoite: Olkkari, Raisiontori 6

Kello 9.00-16.00

Olkkarissa on päivän aikana talvitakkien, villasukkien ja –lapasten, hygieniatarvikkeiden sekä muiden lahjoitustuotteiden jakoa. Tavattavissa on myös asumisneuvoja, päiväkeskus Jokelan ohjaaja sekä Olkkarin asiakasohjaajat. Tunnelmaa tuo live- haitarimusiikki.

Raision torilla telttakatoksessa kello 14.00-16.00 jaetaan hernekeittoa niin liha- kuin kasvisversioina, mehua, pientä suolaista, kahvia ja pullaa.


Rovaniemi

Rovaniemellä järjestetään Asunnottomien yön tapahtuma 15.10. klo 17 alkaen. Tapahtuman mahdollistaa Rovaniemellä SPR, Diakonissalaitos: Vamos, NAL, Balanssi, Ev.lut seurakunta, Nuorten Ystävät, Päiväkeskus, Neuvokas ja Rovaniemen kaupunki.

Yhteys: SPR Lapin piiri, Riina Tikkanen: riina.tikkanen@redcross.fi


Salo

Salossa Asunnottomien yön tapahtuma alkaa torilta klo 16.30, josta kulkue siirtyy tapahtumapaikalle  toimintakeskus Vaihtoehdon piha-alueelle Kaivokatu 4.

Ohjelmassa klo 17-21 on musiikkia, puheita, tulitaidetta, terveysmittauksia, koronarokotepiste. Tarjolla on maksutta mm. keittoa, makkaraa, lettuja. Tulet syttyvät klo 19.00. Tilaisuus päättyy klo 21.00

Yhteistyökumppaneina: A-klinikka Salo, Vaihtoehto 90 ry, Rinnesumppu ry, Tammitupa ry, Anna Tukesi ry, A-klinikkasäätiö, Salon SRK, SSKKY, Etsivä nuorisotyö, Terveyspalvelut ja Waltti /Salon kaupunki, SPR ja Autoliitto, Salon osastot sekä yksityiset vapaaehtoiset

A-Klinikasäätiö: Salon kuntotuttava työtoiminta osallistuu Salossa järjestettävään asunnottomien yön tapahtumaan omalla teltalla. Tapahtuma järjestetään toimintakeskus Vaihtoehdon pihalla. Teltassa päivystävät Salon kuntouttavan työtoiminnan työntekijät Minna Kallion johdolla.
Teltassa jaetaan villatuotteita, hygieniatarvikkeita ja muita lahjoitustavaroita


Seinäjoki

Seinäjoen Asunotomien yön tapahtuma järjestetään 17.10.2021 klo 15-18 Ideaparkissa.

 • Klo 15 Avaus: Paula Risikon haastattelu + jussikuoro Heikoollenkki
 • Klo 15:40 Kokemuksia asunnottomuudesta
 • Klo 16 Yhden Joukon yhtye
 • Klo 17:30 Joacim

Tapahtumassa mm. asumisneuvontaa, sekä makkaratarjoilu n. 1000 ensimmäiselle”


Siilijärvi

Siilinjärvellä järjestetään Asunnottomien yö-tapahtuma 17.10.2021 klo 16 – 19 Tapaamon tiloissa, Siilinjärven kirjastolla.

Tarjolla lämmintä ruokaa ja kaffetta sekä tietoa asunnottomuudesta, osallisuudesta ja yhdenvertaisuudesta. LettiLeidi Elina leikkaa myös hiuksia ja siistii partoja ilmaiseksi. Jaossa lämmintä vaatetta ja hygieniatuotteita.

Tilaisuuden järjestävät Siilinjärven kunta – ehkäisevä päihde- ja hytetyö, Siilinjärven ev.lut srk, SPR Siilinjärven osasto, Tapaamo-hanke sekä useat 3.sektorin toimijat ja vapaaehtoiset.


Tampere

Tampereella järjestetään Asunnottomien yön -viikolla maksuton Safka-aid-ruokailu 15.10. Vanhan kirkon osoite on Puutarhakatu 4 (Keskustori). Tapahtuma alkaa 11 ja päättyy 12.30.

A-Klinikkasäätiö Asunnottomien yön Etkot 15.10.
Völjyn henkilökunta tarjoilee Völjyn ja Jeesin edustalla makkaraa, villasukkia ja hyvää mieltä.

Kumppanuustalo Arttelin uudessa osoitteessa Mustanlahdenkatu 22 vietetään valtakunnallista Asunnottomien yötä su 17.10. klo 16-23. Koko tapahtuman ajan vaatteiden ja hygieniatarvikkeiden jakoa sekä tarjolla lettuja ja kaffetta.

Klo 16-18 Kelan pop up -piste

Klo 16:30-17 Runonlausuntaa herkästi ja syvästi. Lausujina Sami Nygren ja Liinu Lähde.

Klo 17-19 Elokuva: Mies vailla menneisyyttä (Aki Kaurismäki)

Klo 20-20:30 AnnaKristiina, unenomaisia maailmoja luova muusikko.

Klo 20:30-21 XELI, artisti ja lauluntekijä, joka haluaa luoda musiikillaan maailmaan autenttisuutta, herkkyyttä ja kauneutta.

klo 21:30-22 J Mikael, laulua elämästä kitaralla säestäen ja lämpimän rouheasti rytmitellen.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoa tapahtumasta täältä

17.10. A-Klinikkasäätiö jalkautuu iltapainotteisesti (noin klo 15-23) kadulla jakaen evästä, villasukkia- ja tumppuja, puhtaita pistosvälineitä, makuupusseja ym. Pikatestausta kaupungin Päiväkeskus Huoltsussa.


Tuusula 

Asunnottomien yön Etkot Tuusulan Ohjaamolla 15.10. klo 13 – 16. Paikalla sininauha oy, Tuusulan kunnan osallisuustiimiä sekä Ohjaamo Tuusulan ammattilaisia. Tarjolla on makkaraa, sekä klo 14 – 15 meille esiintyy Pete Parkkonen.
Lisätietoja tapahtumasta löytyy tästä facebook tapahtumasta

Asunnottomien yönä Mutterimajalla avoimet ovet 17.10. klo 18-21. Bostoninkaari 11 päiväkeskus ja piha-alue. Ruokatarjoilu, Saunomismahdollisuus, pihakirppis ja asukasvetoista ohjelmaa.

Mutterimaja – Sininauha Oy – Etusivu (facebook.com)


Turku

Asunnottomien yö järjestetään klo 18 alkaen Tuomiokirkontorilla. Ohjelmassa on muun muassa paneelikeskustelua, tuliesitys, puheita, musiikkia, vaate-, ruoka- ja hygieniatuotteiden jakoa. Tilapäismajoitusta yön yli järjestetään Tuomiokirkossa.

Tuomiokirkossa on klo 19 alkaen parturipalveluja ja takkien jakoa ja ohjelmallinen osuus klo 21-22, jonka jälkeen kirkko hiljennetään yöpyjiä varten.

HUOM! Yöpyjiä pyydetään saapumaan kirkkoon klo 22 mennessä.

Tapahtuman pääjärjestäjä on tänä vuonna Kirkko Turussa ja Kaarinassa. Mukana on myös useampi kolmannen sektorin järjestöjä, Turun kaupunki, asunnottomuus- ja päihdetyötä tekeviä yksiköitä ja vapaaehtoisia.

Asunnottomien yö Turku – Facebook sivu

 • Sininauha Oy:n  Liinahaankatu 32 osoitteessa sijaitsevassa Niittykodissa sauna lämpiää Asunnottomien yönä ja tarjolla on pientä purtavaa niin asukkaille kuin vierailijoillekin pitkin päivää. Tarpeeseen jaetaan talvitakkeja ja ovet ovat avoinna kaikille klo 15-18. Tervetuloa tutustumaan Niittykotiin!

Vaasa

Tapahtuma alkaa klo 18. Vaasan Kauppatori

Tapahtumassa on tarjolla lämmintä ruokaa ja kahvia. Torilla on vaatteiden vaihtopiste sekä vaatelahjoituksia tarvitseville.

Puhujina kansanedustaja Matias Mäkynen sekä kokemusasiantuntija Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen Ääni kokemusasiantuntijuudelle-hankkeesta. Vaasan vankilan johtaja Pekka Keskinen pitää avauspuheen. Lisäksi illan mittaan on live-musiikkiesityksiä.

Tapahtuma löytyy Facebookista www.facebook.com/asunnottomienyovaasa

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Vaasan vankila mukanaan Vaasan ja pohjanmaan alueen toimijoita: Vaasan yhdyskuntaseuraamustoimisto, Ehjä ry, Mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisontti, Nuorisoasema Klaara, Vaasan Setlementti, Vaasan suomalainen seurakunta, Etsivä nuorisotyö, USM ry, KRIS Etelä-Pohjanmaa ry, Vaasan ruoka-apu ja Kriisikeskus Valo. Toimijat ovat tapahtumassa tavattavissa omissa pisteissään ja kertovat mielellään palveluistaan.


Vantaa

Vantaan Asunnottomien yötä vietetään sunnuntaina 17.10. Tikkurilan torilla tapahtuma klo 16 alkaen ja Hakunilan ostarilla klo 15!

Tikkurilan torilla saa Korona rokotteita, ensiapupakkauksia klo 16 jälkeen myös burgereita, leivonnaisia, hernekeittoa ja verenpaineen mittausta. Luvassa on onnenpyörä, vaatejakoa, Velmun lava ja bändejä jne. Ilta loppuu noin klo 21.30.


Vihti

Asunnottomien yönä 17.10. Vihdin supermarketin piha-alueella klo 15-19. Tapahtumassa jaetaan makkaraa, kahvia, vaatteita, ruokakasseja sekä hygieniatarvikkeita. Tapahtumassa myös live-musiikkia!

********************

Asunnottomien yö Facebookissa
Asunnottomien yö Twitterissä, käytä twiitatessa hastagia #asunnottomienyö