Tapahtumat

Asunnottomien yön Helsingin päätapahtuma virtuaalisesti Vailla vakinaista asuntoa ry:n tiloissa 17. lokakuuta 2021 klo 16-20

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä Helsingissä ja ympäri Suomea. Tänä vuonna Helsingin tapahtuma järjestetään koronatilanteen vuoksi virtuaalisena kello 16-20. Asunnottomien yö -tapahtumalla halutaan muistuttaa, että asunto on perusoikeus ja että meillä kaikilla on oikeus omaan kotiin.

Asunnottomien yön teemana on tänä vuonna ULKOPUOLELLA – Syrjäytynyt vs. syrjäytetty. Monessa tapauksessa yhteiskunnasta syrjäyttäminen on asunnottomuuden syynä. Kun kohtuuhintaisia asuntoja ei ole tarpeeksi eikä yhteiskunnassa asumista toteuteta käytännön tasolla ihmisoikeutena vaan sananpartena, pienituloisimmat jäävät ulkopuolelle. Ja mitä kauemmin ihminen on asunnottomana, sitä vaikeampaa on päästä asuntomarkkinoille. Ulkopuolella-teeman kautta Asunnottomien yön kansalaisliike nostaa esiin yhteiskunnan rakenteissa olevia syitä ja vaatii toimia asuntomarkkinoilta syrjäytymisen ja asunnottomuuden torjumiselle.

 

Pysy kuulolla, ohjelma julkaistaan myöhemmin. 

Lisätietoja:
Asunnottomien yön koordinaattori
Vailla vakinaista asuntoa ry
vlada.petrovskaja(a)vvary.fi, p. 050 407 9703

Erja Morottaja
Viestintä
Vailla vakinaista asuntoa ry
erja.morottaja(a)vvary.fi, p. 044 773 4700

 

Tapahtumia kaikille avoimen virtuaalitapahtuman lisäksi:

Tapahtumalistaa täydennetään koko ajan.

Alajärvi

Ohjaamo Alajärvi-Vimpeli, Starttipaja Laituri ja etsivä nuorisotyö järjestävät yhdessä asunnottomien yön Alajärvellä 17.10. klo 20-23.00

Ohjaamo Alajärvi-Vimpeli piha-alueella ja sisätiloissa kirkkotie 1, Alajärvi. Kahvi- ja makkaratarjoilu sekä vaatejakoa yms.


 

Espoo

Asunnottomien yön etkot Espoossa, A-Klinikkasäätiö
Espoo/Leppävaara: 15.10. noin klo 16-20 välillä.
Yhteispelillä! -hankkeen työntekijät jakavat tietoa matalan kynnyksen tukipiste Tiltti Espoosta, joka on suunnattu rahapelaajille ja heidän läheisilleen, heijastimia sekä villasukkia.


Hamina

Asunnottomien yön jatkot 18.10. A-Klinikkasäätiö: 

Yhteispelillä! hanke jakaa tietoa matalan kynnyksen tukipiste Tiltti Haminasta, joka on suunnattu rahapelaajille ja heidän läheisilleen, heijastimia (YP! ja Tiltti-painatus) sekä villasukkia yms. joita pyrimme saamaan jaettavaksi Ehytin Kouvolan toimipisteestä.


Helsinki

  • Asunnottomien yön etkoja vietetään perjantaina 15.10. Harjutorilla klo 15:00-18:00. Järjestäjinä ovat Helsingin kaupungin aikuissosiaalityö, asumisneuvonta, asumisen tuki ja etsivä työ. Paikalla myös Hermannin Diakoniatalon Varustamo ja Redi
    Mukana mm. Etelän aikuissosiaalityö, asumisneuvonta, asumisen tuki, suunterveydenhoito, maahanmuuttajapalvelut ja päihdepalvelut, Redis.

Etkojen yhteydet:
Annamari Aalto
p. 050-3475071, annamari.aalto(a)hel.fi

  • Vva ry:n Vertais- ja vapaaehtoistyön keskus Vepa avoinna 17.10 klo 16-22
  • Tukikohta ry:n ja Stop Huumeille ry:n tapahtuma Opastin kohtaamispaikassa  edessä Itä-Pasilassa (os. Opastinsilta 8) klo 13.00 – 17.00.Tarjolla lämmintä kinkkukiusausta, makkaraa  ja pullakahvit. Jaossa lahjoitusvaatteita (mm. talvitakkeja, pipoja, käsineitä, sukkia) sekä hygieniatuotteita. Browbarin kosmetologit värjäävät kulmia. Tapahtumassa on tarjolla tukan leikkausta ja kynsien lakkausta.Tukikohta ry:n Etsivä löytää hanke jalkautuu Kurvin – keskustan alueelle 16.00 -20.00
  • Ehyt Ry Kallion Elokolo (Kolmas Linja 8, Helsinki) klo 9 – 14.30.

Ilmainen aamiainen koko päivän ja asunnottomuus aiheinen tietovisa klo 13. Tarjolla myös lahjoita lämpöä kampanjan lapasia jne.

Helsingin Elokolo

  • A-klinikkasäätiön tapahtumat Helsingissä 17.10Dallapénpuisto klo 15-22
    A-klinikkasäätiön teltta pystyssä Dallapénpuistossa. Tapahtumassa jaetaan ruokaa, hygieniatarvikkeita, makuupusseja, villatuotteita, teetä, kuumaa mehua ja kahvia. Vapaaehtoiset jalkautuvat ympäristöön jakamaan villatuotteita ja ruokaa illan mittaan.  Teltalla voi myös tehdä HIV-testejä nimettömänä.Katuklinikka Helsinki jalkautuu Vepaan klo 16-17 ja Sininauhan Mäkelänkadun asumisyksikön sisäpihalle 17:30-19.   Loppuillasta jalkautumista kantakaupungin kaduilla.
  • Kauppakeskus Forum pyörittää diginäytöillään koko päivän Etsivän lähityön & Wollsten Photographyn projektin valokuvia. Kauppakeskus Redi avaa valokuvataide näyttelyn Wollsten Photographyn ja Etsivän lähityön projektista. Näyttelyä tukee Taiteen edistämiskeskus (TAIKE). Näyttely on pystyssä useita viikkoja.

 

Jyväskylä

Jyväskylässä asunnottomien yössä mukana Diakonnissalaitoksen Hoiva ja Vamos.


 

Kotka

A-Klinikkasäätiö ja Kaakkois-Suomen Sininauha: Jaetaan tietoa matalan kynnyksen tukipiste Tiltti Kotkasta, joka on suunnattu rahapelaajille ja heidän läheisilleen, heijastimia (YP! ja Tiltti-painatus) sekä villasukkia yms. joita pyrimme saamaan jaettavaksi Ehytin Kouvolan toimipisteestä.


 

Mikkeli

Mikkelin torilla, perjantaina 15.10.2021 klo 12-14.

Musiikista vastaa kulttuuripaja Kajo, muutamia puheenvuoroja asunnottomuudesta ja syrjäytetyksi tulemisen tunnoista. Ilmainen keittoruokailu.

Tapahtuman järjestäjinä  Essote/ mielenterveys-ja päihdetyö, Monikulttuurityö Mimosa ry, Virike ry, Mikkelin setlementti, SPR Mikkeli, Via Dia Mikkeli ja  Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö.


 

Oulu

A-Klinikkasäätiö: Katuklinikka jalkautuu Oulussa klo 13-21 Asunnottomien yön tapahtumassa Rotuaarilla ja päiväkeskus Huilissa. Mukana on makuupusseja, lämpöistä jaettavaa kuten villasukkia ja lapasia, sekä pientä välipalaa ja puhtaita pistosvälineitä.


Rovaniemi

Rovaniemellä järjestetään Asunnottomien yön tapahtuma 15.10. klo 17 alkaen. Tapahtuman mahdollistaa Rovaniemellä SPR, Diakonissalaitos: Vamos, NAL, Balanssi, Ev.lut seurakunta, Nuorten Ystävät, Päiväkeskus, Neuvokas ja Rovaniemen kaupunki.

Yhteys: SPR Lapin piiri, Riina Tikkanen: riina.tikkanen@redcross.fi


 

Salo

A-Klinikasäätiö: Salon kuntotuttava työtoiminta osallistuu Salossa järjestettävään asunnottomien yön tapahtumaan omalla teltalla. Tapahtuma järjestetään toimintakeskus Vaihtoehdon pihalla. Teltassa päivystävät Salon kuntouttavan työtoiminnan työntekijät Minna Kallion johdolla.
Teltassa jaetaan villatuotteita, hygieniatarvikkeita ja muita lahjoitustavaroita


Tampere

Asunnottomien yön etkot Tampereella, A-Klinikkasäätiö: 15.10 
Völjyn henkilökunta tarjoilee Völjyn ja Jeesin edustalla makkaraa, villasukkia ja hyvää mieltä.

17.10 Jalkautuminen iltapainotteisesti (noin klo 15-23) kadulla jakaen evästä, villasukkia- ja tumppuja, puhtaita pistosvälineitä, makuupusseja ym. Pikatestausta kaupungin Päiväkeskus Huoltsussa.


Vaasa

Tapahtuma alkaa klo 18. Vaasan Kauppatori

Tapahtumassa on tarjolla lämmintä ruokaa ja kahvia. Torilla on vaatteiden vaihtopiste sekä vaatelahjoituksia tarvitseville.

Puhujina kansanedustaja Matias Mäkynen sekä kokemusasiantuntija Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen Ääni kokemusasiantuntijuudelle-hankkeesta. Vaasan vankilan johtaja Pekka Keskinen pitää avauspuheen. Lisäksi illan mittaan on live-musiikkiesityksiä.

Tapahtuma löytyy Facebookista www.facebook.com/asunnottomienyovaasa

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Vaasan vankila mukanaan Vaasan ja pohjanmaan alueen toimijoita: Vaasan yhdyskuntaseuraamustoimisto, Ehjä ry, Mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisontti, Nuorisoasema Klaara, Vaasan Setlementti, Vaasan suomalainen seurakunta, Etsivä nuorisotyö, USM ry, KRIS Etelä-Pohjanmaa ry, Vaasan ruoka-apu ja Kriisikeskus Valo. Toimijat ovat tapahtumassa tavattavissa omissa pisteissään ja kertovat mielellään palveluistaan.


 

 

********************

Asunnottomien yö Facebookissa
Asunnottomien yö Twitterissä, käytä twiitatessa hastagia #asunnottomienyö