Kuopio 2013

Kuopion Asunnottomien yö!

Kuopion Asunnottomien yö- tapahtumat

Kuopiossa Asunnottomien yön tapahtumapaikkana on Linnanpellolla (Gottlundinkatu sijaitseva Sateenkaaritalo. Tapahtuma järjestetään 17.10. klo 18-22.

Luvassa on teemaan liittyvää ohjelmaa sekä mahdollisuus tutustua Sateenkaaritalon toiminnan lisäksi Liikkuva päiväkeskus- ja Opitaan yhdessä- hankkeisiin.

ViaDia Pohjois-Savo ry on tapahtumassa mukana ja tarjoaa illan mittaan herkullista paellaa.

Tapahtuman järjestävät Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ry sekä Kuopion Seudun Nuorisoasunnot Ry.

Lämpimästi tervetuloa!

Patjoja ja pahvilaatikoita

17.10 Kuopiossa järjestetään myös Patjoja ja pahvilaatikoita- yhteisötaideteos, jonka Kuopion kaupungin Kansalaistoiminnan aktivointiyksikön yhteisötaiteilijat Mari Halonen ja Tiina Paakko toteuttavat yhteistyössä Sirkkulanpuiston toimintayhdistyksen kanssa osana Asunnottomien yö –tapahtumia 17.10. klo 9-15.

Teokseen osallistuminen antaa ihmisille mahdollisuuden kokeilla, miltä todella tuntuisi esim. nukkua taivasalla ilman kotia. Taiteilijoiden johdattamina pohditaan ja kirjataan ylös asunnottomuudesta syntyneitä tunteita, ajatuksia ja mielipiteitä, joiden pohjalta koostettu teos on nähtävillä ja kuultavissa myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Materiaalit siirretään Sirkkulanpuiston toimintayhdistykselle, joka hyödyntää niitä työssään asunnottomuuden vähentämiseksi.

Työyksiköiden on vielä mahdollista ilmoittautua mukaan taideteokseen (paikkoja rajoitettu määrä). Osallistujia voi olla max. 20 henkilöä. Ilmoita työyksikkösi mukaan yhteisötaiteilija Tiina Paakolle: tiina.paakko@rohkeajanis.fi, p. 040 5818090