Espoo 2013

Asunnottomien yö 17.10. Espoossa

Asunnottomien yö järjestetään Yhdistyneiden Kansankuntien julistamana Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. Asunnottomien yön toiminta-ajatuksena on tukea jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon – omaan kotiin. Asunnottomuus on kansallinen häpeäpilkku ja kansainvälinen ihmisoikeusrikkomus. Teemme yhteistyötä yli poliittisten ja uskonnollisten rajojen, yhteistyötä asunnottomien ja asunnon jo omaavien kesken. Kutsumme muita vastuuntuntoisia kansalaisia ja yhteisöjä mukaan Asunnottomien yöhön.

Espoossa Asunnottomien yö järjestetään tänä vuonna Espoon keskuksessa Espoontorilla sekä Leppavaarassa Ratsutorilla. Myös Matinkylän vanhalla ostarilla on tapahtuma ja Espoonlahdessa Asumisluotsissa (Lokirinne 1) on tarjolla evästä klo 16 alkaen koko illan. Espoontorilla tarjoillaan evästä ja vaatteita, soitetaan musiikkia sekä keskustellaan asunnottomuudesta ja sen poistamisesta rakentavassa hengessä. Torilla myös esitellään palveluja ja asunnottomuuden poistamiseksi tehtävää työtä. Tapahtuma aloitetaan klo 16 Espoontorilla ja perinteiset Asunnottomien yön tulet sytytetään klo 19. Myöhemmin illalla tapahtuma siirtyy soihtukulkueena Villa Apteekkiin (Pappilantie 5). Villa Apteekin pihalla tarjoillaan keittoa ja Villa Apteekissa pidetään Asunnottomien yön messu. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille.

Tapahtumassa mukana myös Puhemies Eero Heinäluoma, Espoon Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Espoon Perusturvajohtaja Juha Metso. Pääesiintyjinä Kaija Kärkinen ja Ile Kallio sekä Mercedes Bentso. Vuonna 2013 rummutetaan suvaitsevaisuuden ja naapurisovun puolesta.

YES IN MY BACKYARD!

Asunnottomien yön juliste / Espoo

Asunnottomien yön juliste / Espoo

Espoon Asunnottomien yö Facebookissa

Asunnottomien yötä Espoontorille ovat tänä vuonna järjestämässä:
Askel/Kalliola, Espoon kaupunki, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, Espoon Tuomiokirkkoseurakunta, Helsingin diakonissalaitos, Hyvä Arki ry ja Tapiolan seurakunta

Katso ruokajakoa ja edullisia aterioita Espoossa:
safkaflaba
safkaflaba,valkoinen pohja

 

 

 

Matinkylän Asunnottomien Yö

Olarin seurakunta, Espoon helluntaiseurakunta, Espoon vapaaseurakunta, Kaivo ry, Espoon Ankkuri ja Hyvä Arki ry järjestävät Asunnottomien Yön tilaisuuden torstaina 17.10. 18-21 Kaivo ry.n tiloissa, Vanha Ostari,  Matinkatu 22.

* ulkona ilmainen makkaratarjoilu
* KAIVOlla ilmaista kahvia, teetä ja pullaa
* jaetaan ilmaisia hammasharjoja ja talvivaatteita
* Hyvä Arki ry jakaa EU-ruokakasseja
* musiikista vastaa KARI PEITSAMO
* taikuudesta vastaa TOOMAS PITKÄNEN
* mukavaa yhdessäoloa
* ilta päättyy hartaushetkeen klo 20.30

 asunnottomienyo  Tervetuloa, tuo kaverisikin mukaan! Vapaa pääsy!