Tule sponsoroimaan Asunnottomien yön päätapahtumaa

Yritykset, yhteisöt ja kaikki muut halukkaat: tulkaa sponsoroimaan Asunnottomien yön Helsingin päätapahtumaa!

Tavoitteenamme olisi saada noin 3000 euroa, jolla saadaan katettua striimauslähetykseen tarvittavia teknisiä kuluja sekä maksettua tapahtumaan osallistuvien ihmisten työpanoksesta. Asunnottomien yön kansalaisliikkeeseen kuuluville toimijoille, järjestöjen työntekijöille jne. ei näistä tuotoista ohjaudu mitään.
Sponsorin näkyvyydestä yms. voimme sopia haluamallanne tavalla.

Tapahtuma toteutetaan tänä vuonna, koronatilanteen vuoksi virtuaalisesti ja striimilähetys on kaikkien saatavilla. Kansallismuseon tiloissa, Helsingin Töölössä järjestetään muun muassa osallisuutta käsittelevä paneelikeskustelu, musiikkiesityksiä sekä puheenvuoroja. Asunnottomien yön toimijat järjestävät myös tuon tilaisuuden lisäksi asunnottomuutta kokeville ruokailua, vaatejakoa, hiusten leikkuuta, terveysneuvontaa ja muita palveluja eri puolille kaupunkia, ja asumis- ja velkaneuvontaa on tarjolla niin kasvokkain kuin verkossa. Myös näissä paikoissa kävijöille esitetään striimilähetystä livenä.

Asunnottomien yön teemana on tänä vuonna Oma koti hurjan kallis. Tapahtumissa nostetaan esiin asumis- ja velkaneuvontaa eli annetaan käytännön apua ja neuvoja, miten toimia asunnottomuusuhan alla, miten pysäyttää velkaantumisen kierre ja miten päästään omaan elämäntilanteeseen sopivaan asuntoon kiinni. Koronakriisin seurauksena moni on tilanteessa, ettei enää selviä vuokranmaksuista, asuntolainoista ja asumiskustannuksista, koska esimerkiksi työpaikka tai oma yritys ovat voineet mennä alta.

Asunnottomien yötä on vietetty vuodesta 2002 lähtien YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen keskittyvänä päivänä lokakuun 17. päivä. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista tempauksista ja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Jos haluat lisätietoja tai jo heti mukaan, ota yhteyttä:

Järjestösuunnittelija ja Asunnottomien yön koordinaattori
Tiina Aitta
Vailla vakinaista asuntoa ry
Puh. 050 407 9703
tiina.aitta@vvary.fi

tai

Asunnottomien yön tiedottaja
Erja Morottaja
Vailla vakinaista asuntoa ry
Puh. 044 773 4700
erja.morottaja@vvary.fi

Kuvassa tunnelmia viime vuoden tapahtumasta.

106076228_3167902423232637_672472469959608015_n

Kategoria(t): Ajankohtainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.