Asunnottomuus on muutakin kuin puuttuva koti.

Tervetuloa katsomaan Mari Mäkiön valokuvia asunnottomuudesta Jyväskylän Kauppakeskus Kolmikulman aulaan valtakunnallisena Asunnottomien yönä.

Näyttelyn järjestää Sininauhasäätiö. Näyttelyn avaus liittyy muun muassa Jyväskylän Katulähetyksen, kaupungin ja seurakunnan järjestämään Asunnottomien yö -tapahtumaan Aren aukiolla.

Sininauhasäätiön tehtävänä on hankkia ja rakennuttaa asuntoja asunnottomille. Suurin asuntojen tarve on pääkaupunkiseudulla, mutta asunnottomuutta koetaan kaikkialla Suomessa. Erityisenä Sininauhasäätiön työn kohteena ovat kaikkein vaikeimmassa asemassa olevat pitkäaikaisasunnottomat eli asunnottomien kova  ydin.

Säätiö toteuttaa pääkaupunkiseudulla sijaitsevissa asunnoissaan Asunto ensin -periaatetta, joka korostaa jokaisen oikeutta omaan kotiin ilman muuttumisen pakkoa.

Jyväskylän Asunnottomien yön yhteydessä tiedotusvälineillä on mahdollisuus kuulla ja tavata Sininauhasäätiön palvelukseen äskettäin siirtynyttä ylilääkäri Pekka Tuomolaa, joka on myös tunnettu ihmisoikeuksien puolestapuhuja. Hän on esiintynyt muun muassa HIV-positiivisten, korvaushoitoa tarvitsevien päihderiippuvaisten sekä niin sanottujen paperittomien maahanmuuttajien hoidon puolustajana. Myös Sininauhasäätiössä hänen roolinsa liittyy erityisesti pitkäaikaisasunnottomien ihmisarvon puolustamiseen ja heidän palvelujensa kehittämiseen.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.