Asunnottomien yötä vietetään Lahdessa 17.10.

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. vietetään vuosittain Asunnottomien yö -tapahtumaa ympäri Suomea. Sen toteuttaa Asunnottomien yön kansalaisliike, joka kokoaa yhteen laajan joukon monenlaisia kansalaisia ja toimijoita yhteiskunnan eri aloilta, järjestöjä, seurakuntia, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, toimittajia, poliitikkoja, vertaisia, sellaisia ihmisiä, joita yhdistää halu puolustaa oikeutta omaan kotiin.

Lahden ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat ovat olleet mukana Asunnottomien yö – tapahtumassa jo useana vuonna.

–          Opiskelijat ovat osallistuneet tapahtuman suunnitteluun, etukäteisvalmisteluun ja olleet mukana varsinaisessa tapahtumassa mm. jakamassa keittoa ja kahvia sekä lahjoitettuja ruokapusseja, hoitamassa vaatelahjoituspistettä, toivottamassa tulijoita tervetulleeksi tapahtumaan ym. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu 21 sosionomiopiskelijaa, kertoo opettaja Jaana Mantela Lahden ammattikorkeakoulusta.

–          Kun jalkautuu ihmisten pariin tekemään hyvää, kerää sellaista tietoa, mitä ei pysty kirjoista lukemaan, sanoo opiskelija Mirja Lehtimäki.

 Opiskelijoille aito kohtaamistilanne

Asunnottomien yön kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakituiseen asuntoon – omaan kotiin. Asunnon puuttumista ei voida hyväksyä missään olosuhteissa. Asunnottomien yö -kansalaistapahtuman tavoite on, että päättäjät ja kohderyhmä asunnottomat tapaisivat ja siitä syntyisi vuorovaikutus asunnottomuuden parantamiseksi paikallisesti ja valtakunnallisesti.

–          Asunnottomien yön tiimoilta opiskelija pohtii omia arvojaan ja asiakkaiden kohtaamista aidoissa kohtaamisissa asunnottomien kanssa. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus myös oppia vuorovaikutuksen perusteita sekä osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan sosiaalipedagogiikan hengessä, Mantela kertoo.

–          Koen, että oman ammatillisen ja henkisenkin kasvuni kannalta on todella arvokasta päästä tilanteeseen, jossa olen kasvotusten tapahtuman tärkeimpien vieraiden kanssa. Uskon sen olevan minulle jossain määrin myös silmiä avaava kokemus. Luulen, että asunnottomuus Suomessa konkretisoituu itselleni lopulta vasta 17.10. klo 19 Kasisalissa, Lehtimäki sanoo.

 

Asunnottomien yön toimijoita on vuosittain ollut Lahdessa useita mm. kaupunki, seurakunta, yrityksiä, sosiaalialan yhdistyksiä ja järjestöjä sekä lukuisa määrä vapaaehtoisia. Tapahtuman koordinaattorina Lahdessa toimii EHYT ry /Lahden Elokolo.

 

Kaikki voivat osallistua

o   Lahden Elokolo tarjoaa Asunnottomien yön oheistapahtumana Hiltton!- elokuvan Kino Iiriksessä Saimaankatu 12 ti 14.10.klo 16  vapaa pääsy Tervetuloa !

o   Vaatekasseja voi lahjoittaa jo etukäteen Lahden Elokoloon, Vuorikatu 14, ma-pe klo 9-15 ja tapahtumapäivänä Kasisalille klo 16 lähtien

Kategoria(t): Ajankohtainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.