Asunnottomien yö jälleen 17.10.2013

logoasunnottomienyoisoTervehdys kaikille asunnottomien yön toimijoille!

Suomen suurin sosiaalialan mielenilmaus Asunnottomien yö järjestetään jälleen 17.10 YK:n  köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Tapahtuman tarkoitus on nostaa esiin asunnottomuuteen liittyviä ilmiöitä sekä epäkohtia ja vaatia tarvittavia ratkaisuja ongelman korjaamiseksi.

Tänä vuonna esiin nostettavia aiheita ovat muun muassa vaatimus subjektiivisen asumisoikeuden toteutumisesta. Teemana myös miten lapset kokevat asunnottomuuden uhan ja miten asunnottomat ihmiset näyttäytyvät lapsen näkökulmasta.  Lisäksi haastamme ihmisiä auttamaan. Tapahtumapäivänä vastaanotamme ruoka ja vaatelahjoituksia. Teema tarkentuu vielä lähempänä tapahtumaa ja sitä pohditaan syksyn aikana myös yhdessä.

Tapahtumaa järjestää laaja kansalaisliike, johon kuuluu yksittäisiä toimijoita sekä järjestöjen ja kuntien edustajia. Kaikki ovat tervetulleita mukaan osallistumaan tapahtuman toteuttamiseen omalla panoksellaan. Viime vuonna järjestettiin yli kolmekymmentä tapahtumaa yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla.
Oman tapahtumasi tiedot voit ilmoittaa osoitteeseen toimisto@vvary.fi tai hanna.piirainen@vvary.fi. viimeistään 14.10 mennessä.

Tiedot kaikista tapahtumista kerätään asunnottomien yön nettisivuille ja facebookiin.
Helsingin asunnottomien yön kansalaisliikkeen kokous on 15.8 kello 15 Helsingin klubitalolla osoitteessa Hämeentie 54. Tervetuloa mukaan toimimaan.

PS. Allaolevasta linkistä voit tarkistaa ajankohtaisen asunnottomuustilaston ja tiedot oman paikkakuntasi asunnottomuustilanteesta. http://www.ara.fi/fi-FI/ARAtietopankki/ARAn_selvitykset

Seuraa myös Facebook-sivuja www.facebook.com/asunnottomienyo

Kategoria(t): Ajankohtainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.