Saappaanheitto 2012

Valkosaapas lensi yössä

Asunnottomien yön korkeatasoisin (ainakin torin pinnasta ylöspäin mitattuna) tapahtuma eli saappaanheittokisa, YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän 17.10.2012 keskiyöllä, Hakaniemen torilla Helsingissä.

Tulokset:

Naiset (valkoinen Siili-saapas, nro 38):
1) Tuula L 14.33. 2) Sanna S 13.86. 3) Iina H 13.42. 4) Päivi M 12.62. 5) Wilma K 12.38. 6) Sanna L 12.06. 7) Kikka L 10.10. 8) Tamara T 9.20. Kilpailun ulkopuolella: Eija I 22.80.

Miehet (musta Siili-saapas, nro 43):
1) Ripa H 27.80. 2) Keijo L 27.69. 3) Es S 24.90. 4) Tumppi I 21.80. 5) Jussi L 20.50. 6) Esko E 18.77. 7) Jari P 18.10. 8) Niko S 13.04. Kilpailun ulkopuolella: Antti H 29.44.

Kisaraportti:
Heitot suoritettiin ilman vauhtia – vastatuuleen. Kaksi heittoa, joista pisimmälle päätynyt mitattiin pysähtymispisteestä. Sektoreiden kanssa oltiin suurin piirtein luovia eli riittävän suurpiirteisiä, kunhan heittoväline ei sentään osunut kehenkään sivulliseen, eikä mennyt horisontin yli esimerkiksi Tallinnaan.

Asunnottomuusvuosista saatavia lisämetribonuksia ei kilpasarjoissa käytetty, koska ”siinäkin kisassa” olisi ollut sama kärki, kuin ilman bonuksia heitettäessä. Kisatunnelma oli saappaiden kaariakin korkeammalla, todellista urheilujuhlaa pääkaupungissamme – keskiyöllä muuten ankeata syysyötä.

Mainittakoon kilpailijoiden itsensä osallistuneen niin saappaiden hakuun kuin luottamuksenosoituksena myös oman tuloksensa mittaamiseen. Heittäjiä ja etenkin yleisöä oli ko, kisahistorian ennätysmäärät.

Erityiserikoisuutena tässä mutenkin poikkeuksellissa kisassa oli naisten sarjan valkoiset heittosaappaat, joiden kiito hämärässä oli parhaimmillaan kaunista kuin joutsenen lento. Tosin muutamia töyhtöhyypän kaltaisia lentoratoja nähtiin. Miesten musta ei aina erottunut lentoradaltaan, mutta sentään kuului milloin se maahan töpsähti.

Tällä kertaa ei ollut huippukuntoisia poliiseja heittämässä, johtuen ehkä siitä etteivät olisi pärjänneet, koska eivät olisi saaneet asunnottomuusbonuksia. Ja ehkä eivät olisi pärjänneet vaikka olisivat nyt olleet mukana bonuksettomana käydyssä, mutta luonnonolot huomioiden sangen tasokkaassa kisassa.

Kilpailun ylitysjohtajana toimi Eija Isakson Suomen Saappaanheittoliitosta ja alitusjohtajana Antti Honkonen Korson Kaiusta.

valokuva: Antti Honkonen
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.