Tervetuloa telttailemaan Asunnottomien yö -tapahtumaan

Ihmiset tarvitsevat toisiaan! Ihmiset tarvitsevat kodin! Ota teltta kainaloon ja tule!

Tervetuloa telttailemaan Helsingin Tokoinrantaan Asunnottomien yönä 17.10.2011 kello 17 alkaen. Telttapaikat on järjestänyt Kallio-liike yhdessä Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen kanssa. Telttailla voi seuraavaan aamuun kello kuuteen. Haastamme helsinkiläisiä yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä telttailemaan kanssamme.

Miksi? Pitkäaikaisasunnottomuuden poistamisohjelma näkyy vähitellen Helsingin katukuvassa. Heikoimmassa asemassa oleville, niille joilla ei ole mitään, on tarjottu nyt mahdollisuus asua. Asuminen ei kaikille ole helppoa vuosien asumattomuuden jälkeen. Silloin, kun koti oli ulkona, ei tarvinnut huolehtia seinistä. Kaupungissa tulee olla tilaa elää sellaisena kuin on, elää niistä lähtökohdista jotka juuri nyt ovat ihmisen osa, askel kerrallaan. Koti on tärkeä. Kalliossa on kiemurrellut pitkä jono Hurstin laupeudentyön ruokajakeluun. Keväällä 2011 julkisuudessa kerrottiin, että kalliolaiset kokivat leipäjonon haittana ja halusivat lakkauttaa sen. Eivät kaikki kalliolaiset: syntyi Kallio-liike, joka puolustaa ruokajakelua ja ymmärtää sen perimmäisiä syitä. Nyt Kallioliikkeen sosiaalisen vastuun ryhmä yhdessä Asunnottomien yön kansalaisliikkeen kanssa haluaa haastaa kaikki ulos koloistaan ottamaan kantaa suvaitsevaisuuden puolesta. Asunnottomien yön telttailuun kuuluvat grillaus ja kaupungin kauniit valot. Tänä yhtenä yönä siihen ei kuulu kylmän talven pelko, joka asunnotonta ahdistaa.

Lisätiedot ja haastateltavat:

Laura Oikari
Kallio-liikkeen kansalainen
p. 0440 809053

Järjestösihteeri Hanna Piirainen
Vailla vakinaista asuntoa ry
p. 050 4431061
hanna.piirainen@vvary.fi
www.vvary.fi Tiedotus: asukki@vvary.fi

Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen toimijat pääkaupunkiseudulla:
Elämäntapaliitto, Etelä-Suomen Vasemmistonuoret ry, Helsingin Diakonissalaitos, Helsingin Sosiaalinen Oikeudenmukaisuus ry, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Kallio-liike, Kallion seurakunta, KokoTeatteri, Kriminaalihuollon tukisäätiö, KRIS Etelä-Suomi ry, Kunnon Elämä ry, Metropolia AMK, Myllypuron seurakunta, Nuorisoasuntoliitto ry (NAL), Pelastusarmeija, Rakennusliitto, Sininauhasäätiö, Stydi ry, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto-Helsinki, Vailla vakinaista asuntoa ry, Vastavoima sekä joukko asumisasioista huolestuneita kansalaisia.

Kategoria(t): Tiedotteet 2011. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.