KokoTeatterin ohjelmaa Asunnottomien yönä

Helsinkiläisessä KokoTeatterissa pureudutaan vakaviin asioihin, mutta myös otetaan rennosti Asunnottomien yön molemmin puolin! Tarjolla kuumia juomia, draamaa, musiikkia ja tiukkaa keskustelua asunnottomuudesta. Toivotamme kaikki asunnottomien ja asunnottomuuden parissa työskentelevät ja muutkin tärkeästä aiheesta kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan tapahtumiin!

Ohjelmamme alkaa maanantaina 17.10. klo 18. Tuolloin avaamme KokoTeatterin kahvilan kaikelle yleisölle avoimeksi tukikohdaksi Asunnottomien yön kynnyksellä. Kahvilassa on tarjolla kuumia juomia ja pientä syötävää koko illan. Hengen ravinnoksi tarjoilemme lukudraamaesityksenä katkelmia KokoTeatterin ensi vuoden ensi-illasta Pudonneet. Näytelmän teemat liittyvät läheisesti asunnottomuuteen, joten olemme ilolla mukana Asunnottomien yön tapahtumissa! Loppuillasta luvassa vielä Marzi Nymanin ja Timo Hirvosen musiikkiesitys!

AIKATAULU MAANANTAINA 17.10.2011
Klo 18.00 KokoTeatterin kahvila avataan. Tarjolla kahvia ja purtavaa. Vapaamuotoista keskustelua.
Klo 20.00 Lukudraamaesitys Pudonneet -näytelmästä. Lukijoina Henry Hanikka ja Paavo Veijalainen . Näytelmästä kertovat ohjaaja Minna Puolanto ja käsikirjoittaja Anna Veijalainen .
Klo 21.30 – 22.00 Musiikkiesitys. Soittajina Timo Hirvonen ja Marzi Nyman .
Klo 22.00 – 24.00 KokoTeatterin baari on avoinna lämmittelyä ja jutustelua varten.
VAPAA PÄÄSY KOKO ILLAN AJAN!

Asunnottomien yön jälkeisenä tiistaina 18.10. on vuorossa keskustelutilaisuus asunnottomuudesta. Keskustelijoina niin asunnottomuuden kuin asunnottomuuden hoidonkin asiantuntijoita! Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. YLE Puhe taltioi tilaisuuden ja lähettää keskustelun myöhemmin Mahdollinen tehtävä -ohjelmassa. Keskustelun jälkeen vielä lukudraamaesityksenä katkelmia Pudonneet -näytelmästä.

AIKATAULU TIISTAINA 18.10.2011
Klo 17.30 Keskustelu: ”Putoaminen asunnottomuuteen”
Keskustelijoina:
Heikki Hiilamo , Kelan tutkija, dosentti, VTT, FT
Krista Kiuru , asunto- ja viestintäministeri (SDP).
Markku Leijo , osastopäällikkö, Helsingin kaupungin asunto-osasto
Reijo Pipinen , asunnottomuuden kokenut asiantuntija
Keskustelua vetää KokoTeatterin johtaja ja Pudonneet -näytelmän käsikirjoittaja Anna Veijalainen .
Klo 20.30 Lukudraamaesitys Pudonneet -näytelmästä.
Lukijoina Henry Hanikka ja Paavo Veijalainen . Näytelmästä kertovat ohjaaja Minna Puolanto ja käsikirjoittaja Anna Veijalainen .
VAPAA PÄÄSY!

Keskustelutilaisuus löytyy myös tapahtumana Facebookista. Levitäthän tietoa eteen päin, niin saamme asunnottomien asian kantautumaan mahdollisimman moniin korviin!
http://www.facebook.com/event.php?eid=128083077286808

Toinen Pudonneet -näytelmän teemojen mukainen keskustelutilaisuus järjestetään KokoTeatterilla keskiviikkona 23.11.2011 klo 17.30.
Tuolloin aiheena on ”Lasten oikeuksien putoaminen yhteiskunnan mielenkiinnon ulkopuolelle”
Myös tuolloin keskusteluun on vapaa pääsy ja toivotamme kaikki lasten oikeuksista kiinnostuneet tervetulleiksi paikalle!

Pudonneet -näytelmän ensi-ilta on KokoTeatterissa 18.1.2012.
Anna Veijalaisen uusi näytelmä on karheanlempeä kuvaus keski-ikäisen Arin ja tämän sisarenpojan Joonaksen odottamattomasta yhteiselosta tämän päivän Helsingissä. Ari on sekä työtön että asunnoton ja saa kesän kynnyksellä yllätyksekseen 12-vuotiaan Joonaksen huoltajuuden. Joonaksen äiti, Arin sisko Mari, on juuri kuollut. Ari joutuu rakentamaan Joonakselle arkea olosuhteissa, jossa aineksia ei ole juuri mihinkään. Haasteista ei ole pulaa.
Esityksestä voit lukea lisää KokoTeatterin kotisivuilta: http://www.kokoteatteri.fi/performance.php?id=138

Ystävällisin terveisin:
Teemu Seppänen
tuotantoassistentti

KokoTeatteri
Unioninkatu 45 (käynti Siltavuorenranta 18)
00170 Helsinki
p. 050 321 9919
www.kokoteatteri.fi

Kategoria(t): Tapahtumat 2011. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.