Valtakunnallinen asunnottomuusseminaari 16.10.

Tervetuloa valtakunnalliseen asunnottomuusseminaariin 16.10. Seminaarin teemana on tänä vuonna naisten asunnottomuus. Naisten asunnottomuutta lähestytään seminaarissa monesta näkökulmasta. Aiheesta kuullaan muun muassa tutkija Riitta Granfeltin ja Englannissa Asunto ensin -työtä tekevän Joanne Prestidgen (englanniksi, ei tulkkausta) puheenvuorot. Valtiovallan tervehdyksen seminaariin tuo sisäministeri Maria Ohisalo. Puheenjohtajana toimii ARAsta johtaja Jarmo Lindén.

Seminaarin järjestävät Y-Säätiö, AUNE Verkostokehittäjät -hanke, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA ja Diakonissalaitos.

OHJELMA

ILMOITTAUTUMINEN

Aika: 16.10.2019 klo 8.30-15.30

Paikka: Suomen Diakoniaopiston auditorio, Alppikatu 2, 00530 Helsinki

Vaihtoehtoinen ohjelma iltapäivälle: Klo 14 on myös mahdollisuus tutustumiskäynteihin. (Sitovat ilmoittautumiset erikseen tutustumiskohteen kuvauksen alla olevista linkeistä, HUOM! enimmäisosallistujamäärät)

Tutustumiskohteet:

Hima & Strada

Vaikutu Hima & Stradan järjestämällä Pasilan Pauloissa -kävelykierroksella! Kierros on ainutlaatuinen kurkistus nuorten ja naisten asunnottomuuteen. Oppaanasi toimii Paula, joka vie sinut matkalle omaan tarinaansa, kaupunkiin, sen kulttuuriin.

Kierros alkaa 16.10. klo 14.30 ja kestää 1,5 tuntia. Lähtöpaikka: Rauhanasema, Veturitori 3, 00520 Helsinki

Katuopas toimii samalla periaatteella kuin katutaiteilija. Hyvästä opastuksesta voi antaa vapaaehtoisen tipin kierroksen päätteeksi. Keskimäärin jokainen kierrokselle osallistuva henkilö on tipannut katuopasta noin 10 eurolla.

Ilmoittautumiset (max. 20 osallistujaa)

Lisätiedot: https://www.himastrada.fi/

Auroratalo, Helsinginkatu 50 B, 00530 Helsinki (Samassa korttelissa seminaarin kanssa)

Auroratalo tarjoaa tuettua asumista Asunto Ensin -periaatteella. Auroratalo on toisille loppuelämän koti, toisille ponnahduslauta itsenäisempään arkeen. Avuntarpeeseen katsomatta kunnioitamme asukkaan käsitystä tämän omasta parhaastaan. Asuminen perustuu toistaiseksi voimassa olevaan vuokrasopimukseen.

Ilmoittautumiset (max. 8 osallistujaa)

Naisten asumisyksikkö, Helsinginkatu 50 D, 00530 Helsinki (Samassa korttelissa seminaarin kanssa)

Yhteisö ja kotiin tuotavaa tukea vaikeasti asutettaville naisille. Toiminnan tavoitteena on naiseuden tukeminen ja erityiskysymykset naisten asunnottomuuden hoidossa.

Ilmoittautumiset (max. 8 osallistujaa)

Kurvin Drop IN -piste, Pääskylänrinne 5 B, 00500 Helsinki

Ohjaus- ja neuvonta, ruiskujen ja neulojen vaihto-ohjelma ja pienimuotoiset sairaanhoidolliset toimenpiteet.

Ilmoittautumiset (max. 5 osallistujaa)

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja sähköpostitse: verkostokehittajat@ysaatio.fi

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.