Asunnottomien yötä vietetään 17.10. yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla

Asunnottomien yötä vietetään jälleen 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä ympäri Suomea. Tapahtumia järjestetään ainakin kahdellakymmenelläyhdellä paikkakunnalla.

Asunto on perusoikeus, jonka puuttumista ei voida hyväksyä missään olosuhteissa. Asunnottomien yön kansalaisliike tukee jokaisen oikeutta vakinaiseen asuntoon – omaan kotiin. Liike haluaa kiinnittää huomiota asunnottomuuteen yhteiskunnallisena ongelmana, johon voidaan vaikuttaa poliittisilla ratkaisuilla.

–        Asunnottomuus on ihmisoikeusloukkaus, jonka juurisyitä ovat asuntomarkkinatilanne ja eriarvoisuus. Asunnottomuutta vähennetään noudattamalla Asunto ensin -periaatetta, vähentämällä eriarvoisuutta ja rakentamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, joista on kasvukeskuksissa huutava pula, summaa Vailla vakinaista asuntoa ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola.

Helsingissä Asunnottomien yön päätapahtuma on Dallapénpuistossa klo 16–22. Ohjelmassa on musiikkia, puheita sekä soihtukulkua ja tuliesitys. Järjestötoimijat tarjoavat palveluita hiustenleikkuusta magneettiakupunktioon, tarjolla on myös ruokaa ja vaatejakoa. Aukion laidalle kohoaa telttasauna.

Oulussa Asunnottomien yötä vietetään Rotuaarin aukiolla. Tarjolla olla keskustelua asunnottomuudesta ja huono-osaisuudesta sekä makkaraa, pullaa ja kahvia. Lisäksi paikalla on pop up -parturi sekä verenpaineen mittauspiste ja vaatejako.

Turussa tapahtuma Vanhalla Suurtorilla jatkuu aamuun asti. Ohjelmassa on vaatejakoa, musiikkia, puheita, paneelikeskusteluita sekä hiusten leikkuuta. Lisäksi Turun Elokolossa on oma tapahtumansa.

Vantaan Asunnottomien yö järjestetään Hiekkaharjun Puistokulmassa klo 17–22. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Leavings-Orkesteri solistinaan Siiri Nordin, Huojuvakuu, Ripped pieces ja Stop huumeille bänditoiminnan bändi.

Asunnottomien yön kansalaisliike kutsuu kaikki mukaan osallistumaan Asunnottomien yöhön ja paikalliset toimijat järjestämään ohjelmaa omilla paikkakunnillaan. Tule mukaan puolustamaan kaikkien oikeutta omaan kotiin!

Tukensa voi osoittaa myös osallistumalla Asunnottomien yön keräyksiin, kuten Partioaitan ja Vva ry:n takkikeräykseen, EHYT ry:n lapaskeräykseen tai Varsinais-Suomen Sininauha ry:n talviasustekeräykseen.

Valtakunnallisen Asunnottomien yön ohjelma täydentyy koko ajan ja on luettavissa täällä.

Lisätietoja:

Emmi Koivisto, järjestösihteeri
Vailla vakinaista asuntoa ry
Puh. 050 407 9703
emmi.koivisto(at)vvary.fi

Katri Immonen, viestinnän asiantuntija
Vailla vakinaista asuntoa ry
Puh. 044 773 4700
katri.immonen(at)vvary.fi

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.