Asunnottomien yön teemana on ennaltaehkäisy

EHYT ry ja sen jäsenyhdistykset järjestävät 10 tapahtumaa Asunnottomien yönä 17. lokakuuta ympäri maan. Tapahtumia on Helsingissä, Joensuussa, Kajaanissa, Lahdessa, Oulussa, Pirkkalassa, Porissa, Turussa ja Tampereella.

Asunnottomien yön tämän vuoden teema on asunnottomuuden ennaltaehkäisy. Suomessa asunnottomien määrä on ollut laskussa jo vuosikymmeniä: vielä 1980-luvulla asunnottomia oli noin 18 000, kun vuonna 2015 heitä oli noin 7000. Lasku jatkui viime vuonna koko maassa, mutta yksittäisissä kaupungeissa, Helsingissä ja Turussa, asunnottomuus kasvoi.

”Suomessa on tehty hyvää työtä asunnottomuuden poistamiseksi. Kohtuuhintaista ja sosiaalista asuntotuotantoa tarvitaan kuitenkin lisää erityisesti kasvukeskuksissa. Asumisen hinta on yksi suurimmista kaupunkiköyhyyden aiheuttajista, joka johtaa pahimmillaan asunnottomuuteen”, sanoo järjestöpäällikkö Jiri Sironen EHYT ry:stä.

Asunnottomuutta ehkäisee myös se, että panostetaan hyvinvoinnin ja työllisyyden edistämiseen, mukaan lukien ehkäisevä päihde- ja mielenterveystyö.

”Eri järjestöjen matalan kynnyksen toiminnan resurssit pitää turvata meneillään olevassa sote-uudistuksessa. Esimerkiksi kohtaamispaikkatoiminta tukee laajasti ihmisten elämänhallintaa ja ehkäisee asunnottomuutta”; Sironen sanoo.

Katso myös Riikka Perälän bligikirjoitus Asunnottomuuspolitiikasta hyvinvointipolitiikkaan.

Kategoria(t): Ajankohtainen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.