”Hiertävä kivi” -asunnottomuudesta muistuttaja Pelastusarmeijalle 2011


YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena
päivänä 17.10.2011 pidetyssä Hakaniemen
Asunnottomien yö -tapahtumassa Helsingissä
luovutettiin ”Hiertävä kivi” -asunnottomuudesta
muistuttaja Pelastusarmeijalle.

Kiven viidennen jakokerran kohde on Pelastusarmeija, joka on huomioinut toiminnoissaan pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman antamat haasteet. Ko. ohjelma on antanut Pelastusarmeijalle mahdollisuuden palata juurilleen asunnottomien kohtaamisessa: Seinien lisäksi myös toiminta uudistuu.

Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman tavoitteen mukaisesti Pelastusarmeija pyrkii uuden asunnottomuuden oikealla kohtaamisella estämään uuden pitkäaikaisasunnottomuuden syntyä.

Hiertävän kiven neljä ensimmäistä jakokertaa olivat ensisijaisesti muistutuksia tekemättömistä tai väärintehdyistä töistä. Tämä viides jakokerta oli kiitos tehdyistä hyvistä töistä asunnottomuusongelmien vähentämiseksi.

Hiertävä kivi- muistuttajassa on kyseessä päättäjien sekä vastuunkantokykyisten ja -haluisten vaikuttajatahojen kesken kiertävä ja mieltä hiertävä kivi. Kivi kiertää kunnes asunnottomuusasioissa ei ole liiemmin muistutettavaa.

Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen toiveen mukaisesti muistuttajakivi kiertäisi enintään 10 vuotta, jonka jälkeen se – toivon mukaan – voitaisiin heittää tai palauttaa tarpeettomaksi tulleena takaisin luonnon kiertokulkuun. ”Hiertävä kivi” -teoksen on valmistanut Kati Sinenmaa.

Ensimmäisellä kerralla ”Hiertävä kivi” luovutettiin vuonna 2007 asuntoministeri Jan Vapaavuorelle, 2008 Helsingin kaupunginosayhdistykset (Helka) ry:lle, 2009 kansanedustaja ja suuromistaja Eero Lehdelle ja 2010 Turun kaupungille.

Lisätietoja:
Asunnottomien yö –kansalaisliikkeen puolesta:
Antti Honkonen, 040 529 5283
antti.honkonen@elamantapaliitto.fi
www.asunnottomienyo.fi

Kategoria(t): Tiedotteet 2011. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.