EHYT osallistuu Asunnottomien yön tapahtumiin eri puolella Suomea

EHYT ry ja sen jäsenjärjestöt osallistuvat Asunnottomien yö -kansalaisliikkeeseen ympäri Suomea. EHYT ry:n järjestöpäällikkö Jiri Sironen sanoo onnistuneen asuntopolitiikan olevan koko yhteiskunnan kannalta tärkeä kysymys:
– Kohtuuhintaista ja sosiaalista asuntotuotantoa tarvitaan lisää erityisesti kasvukeskuksissa. Nuorten kohdalla piiloasunnottomuus, eli se että majaillaan pakon edessä sukulaisten ja ystävien nurkissa on ilmiö, joka ei näy kaikissa tilastoissa. Asuntojen tarve on suuri. Tarve lisääntyy myös Suomeen saapuvien pakolaisten myötä, toteaa Sironen ja jatkaa:
– Järkevä asuntopolitiikka tukee laajasti ihmisten hyvinvointia. Keskusteluun asunnottomuudesta on nostettava myös päihteet, sillä ilman omaa asuntoa elävän kohdalla riski päihteiden ongelmakäyttöön kasvaa.

Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämiseen tähtäävä Asunto ensin –periaate tarkoittaa, että asunnottoman akuutein tarve, eli asunnottomuus hoidetaan ensimmäisenä. Kun on saatu katto pään päälle, lähdetään ratkaisemaan muita ongelmia. Tuetussa asumisessa on varmistettava, että asukkailla on mahdollisuus saada muitakin kuin asumiseen liittyviä palveluja.

EHYT ry:n edunvalvontakoordinaattori Riikka Perälä korostaa, että asunto ensin ei saa muuttua mallin periaatteissa ”asunto vain” –malliksi.
– Tukipalveluissa on kiinnitettävä huomio asukkaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja pyrittävä löytämään apu myös mahdollisiin terveydentilaan, päihteidenkäyttöön tai henkiseen terveyteen liittyviin ongelmiin.
– Tavoitteena tulee olla asukkaiden kuntoutumisen ja toimintakyvyn edistäminen, sanoo Perälä.

Lue koko EHYT ry:n tiedote ja tapahtumat.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.