Etusivu > Materiaalit > Asiantuntijalausunnot >
Mini LogoASIANTUNTIJALAUSUNTO 13 / 2007

1. PERUSTIEDOT

a) Nimimerkki: Bussikuski Helsinki
b) Haluttaessa etu- ja sukunimi:
c) Syntymävuosi/ikä: 1961 / 46
d) Syntymäpaikka: Oulu
e) Koulutus: Peruskoulu/Keskikoulu
f) Ammatti: Linja-autonkuljettaja
g) Perhesuhteet: Mies, naimisissa

2. ASUNNOTTOMUUS

 • Oletko tällä hetkellä asunnoton?
  en
 • Kuinka monta kertaa olet joutunut asunnottomaksi ja millaisina jaksoina (v/kk)?
  Kerran, Avioeron jälkeen 3v. sitten
 • Miksi ja miten jouduit ensimmäisen kerran asunnottomaksi? Entä muut kerrat?
  Jouduin asunnottomaksi 2004 kesällä, avioeron jälkeen jouduin asunnottomaksi, kun Oulun sosiaalihuolto ei auttanut minua maksamaan saamaani kaupungin vuokra asuntoon takuuvuokria.
 • Kuinka olet saanut ja millaisen asunnon asunnottomuusjaksojesi välillä?
  Olen asunut kavereiden nurkissa ja en saanut asuntoa suomesta, kun luottotiedot menneet, muutin espanjaan asumaan, koska hain eläkkeelle samalla, sairauteni takia, joka ei ole alkoholismi, kuten yleensä asunnottomilla.
 • Miten turvaat nykyisen/tulevan asuntosi pysymisen käytössäsi?
   
 • Mikä asunnottomuudessa on pahinta?
  Se, ettei välttämättä tiedä, missä nukkuu seuraavan yön.
 • Mitä etuja tai hyviä puolia asunnottomuudessa on?
  Etua oli se, että menin välillä ristiinrastiin pitkin suomea, jos sitä nyt eduksi voi sanoa!!!! välillä junan makuuvaunussa jne.
 • Minkälaisia selviytymiskeinoja Sinulla on asunnottomana?
  nukkua yö tikkurilan metsässä, kun ei ollut rahaa yöpymiseen missään ja kaverini tallinnassa kuuli asiasta, joka maksoi laivalipun tallinnaan, jossa olin hänen luonaan 11 päivää ja kun asia tuli ilmi työvoima toimistolle, en saanut yhtään korvausta ko. päiviltä, vaan minun olisi pitänyt jatkaa nukkumista tikkurilan metsässä, ilman ruokaa ja asuntoa!!!
 • Muuta:

3. YHTEISKUNNAN APU ERITYISESTI ASUMISONGELMISSA

 • Millaista apua/huomiointia olet saanut yhteiskunnan taholta?
  En mitään, olen mennyt avioon 5/2007 ja nykyään asun vantaalla ja vantaan sosiaalihuolto kehoittaa vaimoa hakemaan itse asuntoa, koska voimme piakkoin jäädä asunnottomaksi sen takia, kun jäänyt vuokrarästejä, eli yhteiskunta kehoittaa ottamaan avioeron, jotta saa asunnon, johon emme suostu!, samoin oli oulussa, kehoitettiin eroamaan, jotta saa asunnon!
 • Mitä olisit toivonut/kaivannut yhteiskunnan taholta?
  Kohta tuntuu, että tämä suomen maa pitäisi hävittää maailman kartalta kokonaan!!!!!, koska tämä maa on täysi paska maa ja olen vakavissani suunnitellut maasta pois muuttoa!
 • Miten toivoisit yhteiskunnan jatkossa parantavan toimintaansa suhteessa asunnottomuuteen?
  Asunnottomuus on poistettava pikaisesti, vaikka sijoittamalla asunnottomia ympäri suomea, sillä tyhjiä asuntoja on esim. Lapissa vaikka kuinka paljon, esim. Kemijärvellä.

4. LAPSUUSMUISTOJA

Kerro lyhyesti lapsuudestasi ja niistä tulevaisuudenhaaveista, joita Sinulla lapsena oli, kuten mikä oli ensiluokkalaisena ollessasi mahdollinen toiveammattisi?
Lapsuus oli onnellinen tavallaan, raittiit vanhemmat, lukuunottamatta äidiltäni saamatta jäänyttä rakkautta, jota en saa nykyäänkään! Toiveammatti oli ambulanssi/palomiehen työ, joita olen tehnyt vapaaehtoiseti yli 35v, vapaaehtoisessa palokunnassa, muttei niitä yhteiskunta noteraa lainkaan, auttamalla minua hädän hetkellä, vaan ovat itse apua vailla, kun yhteiskunnalla on hätä!
Olen ollut Kokoomuksen kunnallispolitikko Oulussa 20v istuen eri lautakunnissa, muttei niitäkään noteerata lainkaan yhteiskunnassa, kun hädän hetki on!
Ajauduin bussikuskiksi vahingossa tavallaan vuonna 1982 ja ajan bussia nykyään helsingissä.

5. ELÄMÄNTILANNE NYT, ENTÄ TULEVAISUUSTOIVEET

 • Mikä on elämäntilanteessasi nyt parasta/tärkeintä?
  Ajan bussia helsingissä, mutta olen miettinyt töiden lopettamista, koska jos olen töissä en saa mitään tukea yhteiskunnalta, hyvän palkkani takia. Nykyinen uusi avioliitto on parasta elämässäni nyt.
 • Millaisia suunnitelmia/toiveita Sinulla on tulevaisuudelle?
  Muuttaa suomesta lopullisesti pois, koska tämä maa on täysi paska, täällä ei voi elää normaalia elämää, kun luottotiedot menneet, ex vaimon sairastuttua rintasyöpään v.2000, jolloin olin paljon pois töistä ja lääkkeet oli kalliita, jonka jälkeen minulta meni luottotiedot ja vuosi sen jälkeen ex-vaimoltani!

6. TERVEISIÄ

Terveisesi/viestisi asunnottomille ja Asunnottomien yö –kansalaisliikkeelle?
Koettakaa poistaa asunnottomuus tavalla tai toisella, eihän tämä suomi ole mikään hyvinvointi valtio vaan pahoinvointi valtio, ihmisiä ei saa kohdella eriarvoisesti, oli sukupuoli tai uskonto, rotu mikä tahansa, jokaisella on oikeus asua jossakin asunnossa, jossa viihtyy, perheensä kanssa, tai yksin.
KIITOS ASIANTUNTIJALAUSUNNOSTA!
Haastattelija:-, oppilaitos/järjestö:-, sähköposti:-,
Puhelin:-, Paikka:-, Päiväys:19.10.2007, Kellonaika:klo 12:07

Edellinen  |   Kaikki  |   Seuraava