Etusivu > Materiaalit > Muistiot > muistio 28.09. 2006a

Lahden Asunnottomien Yön 2. suunnittelukokouksen MUISTIO

Aika: 28.09.2006
Paikka: Patoseudun toimintakeskus, Puotikatu 7 Lahti

Läsnä: Jukka Suomilammi (Lahden Elokolo), Jyrki Mattila (Patoseudun toimintakeskuksen kannatusyhditys ry, Eija Karlsson (Lahden ev. lut. Palvelukeskus), Matti Ahokas (Lahden ev. lut. Palvelukeskus), Taina Heiminen-Reimi (LAMK/ Sosiaali- ja terveysalanlaitos), Pekka Kerkkä (Patoseudun toimintakeskus), Sanna Töyrylä (Sosiaalitoimen erityispalvelut/ Karikoista Poluille-projekti).

Käsiteltyjä asioita Järjestyspoliisilta on nyt varmistettu, ettei EU-kokouksen läheisyys vaikuta tapahtuman järjestämiseen. Lahden kaupungilta on saatu myös lupa järjestää tapahtuma Alatoripuistossa ilman korvausta.

Stop Huumeilta ry:ltä ei onnistuttu tällä kertaa videotykkiä ja muuta laitteistoa saamaan. Jukka Suomilammi on järjestämässä laitteistoa muualta. Samalla pohdittiin sitä, onnistuuko elokuvan heijastaminen lava-auton valkoiseen ulkopintaan. Keskustelussa päädyttiin siihen, että olisi hyvä olla varalla valkoinen lakana heijastamista varten. Lisäksi pohdittiin elokuvan mahdollista Teosto -korvausta. Jukka lupasi selvitellä meneekö elokuvan esittämisestä maksua, ettei tule jälkikäteen yllätyksenä.

Metron omistajan kanssa on sovittu yhteistyökuviot kuten ennenkin. Kuntoliikuntapalvelu Pekka Kinnunen ky hoitaa esiintymislavan ja äänentoiston. Teostomaksu musiikista määräytyy uuden tavan mukaan yleisömäärän mukaan.

Asunnottomien Yön soppatarjoilusta vastaa tänä vuonna Lahden vapaaseurakunta. Soppa, tykki ja jakajat tulevat kaikki vapaaseurakunnalta. Jukka ja Pekka hoitavat kahvitarjoilun järjestämisen käytännön asiat ja Lahden ev. lut. seurakunta lupasi huolehtia kahvitarjoilun kustannuksista.

Aiemmin kaavailtua Gosbel-yhtyettä ei tavoitettu. Yhtyeen tilalle on saatu runoja lausumaan Lauri Ojanen. Vesa Knuuttila on lupautunut avaamaan tilaisuuden.

Lions Clubin Sirpa Vaahdolle on lähetetty sähköpostia tapahtumasta ja hän on välittänyt viestin 14 lahtelaiselle Lions Clubille. Yhteydenottoa ei ole kuulunut vielä yhdestäkään Clubista. Ohjelma lähetetään vielä em. Clubeille.

Opiskelijoita olisi tänä vuonna mukana tapahtumassa 19. Sovittiin opiskelijoiden jakamisesta viimevuotiseen tapaan ryhmiin. Eri ryhmät ottaisivat hoitaakseen eri asioita. Opiskelijat voisivat ainakin ottaa hoitaakseen mm. telttojen rakentamista, leipien jakoa ja julisteiden tekoa. Kokouksessa ehdotettiin julisteiden tilalle/lisäksi kankaan paloihin kirjoitettavia iskulauseita, joita voisi laittaa halukkaiden osallistujien vaatteen selkämykseen vaikka hakaneulalla kiinnitettäväksi. Tämän tarkoituksena olisi saada iskulauseita näin keskelle tapahtumaa ja ihmisiä ei ainoastaan esiintymislavan takaseinään. Asiasta innostuttiin.

Leivät saadaan Oululaiselta Margitin kautta. Kokouksessa sovittiin, että sopan kanssa jaettavat leivät tarjoillaan ilman päällyksiä, siis ilman leikkeleitä ja levitettä. Lisäksi leipiä jaetaan pienemmissä pusseissa mukaan vietäviksi. Sovittiin, että opiskelijat jakaisivat leivät pusseihin Sippipuistossa tilaisuuden aikana.

Telttatilannetta selvitellään vielä. Jukka luvannut kysyä telttaa SAK:lta, Sari Knuutilta ja Markus Puraselta. Valoroikkia telttoja valaisemaan löytyy Puraselta ja Elokolosta 2 kappaletta. Oletettiin että vapaaseurakunnan omasta ruokateltasta löytyy oma valaistus. Sari Knuuti on lupautunut hoitamaan meluluvan ja elintarvikeluvan. Keskustelua herätti myös hygieniapassiasia. Muutamalla tilaisuuden järjestäjistä on hygieniapassi voimassa. Varmoja ei oltu siitä, tarvitaanko passi kaikilta ruoan kanssa tekemisissä olevalta vai riittääkö kun muutamalla on.

Sari Knuuti on lupautunut ottamaan tilaisuudesta kuvia digikameralla. Kokouksessa ehdotettiin, että olisi hyvä jos joku toinenkin olisi halukas ottamaan kuvia tilaisuudesta. Vielä kukaan ei ilmoittautunut tehtävään.

Pesäkalliolta saadaan tilaisuuteen tynnyrit ja tarvittaessa poltettavat puut. Polttopuita on alustavasti pyydetty Lions Clubilta. Jos puut täytyy toimittaa Pesäkalliolta, tarvitaan sinne reippaita vapaaehtoisia niitä sahaamaan ja siirtämään peräkärryyn. Puiden syttyminen olisi varmistettava tänä vuonna paremmin kuin viime vuonna. Olisi hyvä varata tilaisuuteen reilusti sytykettä! Pekka Kerkkä lupasi kysyä säläpuutilannetta yrityksiltä. Jos saataisiin puut lahjoituksina yrityksiltä, eikä tarvitsisi lähteä niitä pilkkomaan ja hakemaan Pesäkalliolta asti.

Järjestyshenkilöiden vastuuhenkilönä toimii viime vuoden tapaan Pekka Kerkkä. Jukka hoitaa ilmoituksen yleisötilaisuuden järjestämisestä poliisilaitokselle. Järjestysmiehiä ei ollut vielä tarvittavaa määrää eli noin 10 henkilöä. Neljä järjestysmiestä on jo saatu kasaan. Kaikilla järjestysmiehillä tulisi olla järjestysmieslupa voimassa. Taina lupasi kysyä muutamaa opiskelijaa, jolla olisi järjestysmieslupa hankittuna. Muutamaa järjestysmiestä vielä siis kaivataan. Kaikkien järjestysmiesten ei tarvitse olla koko tapahtuman ajan paikalla. Kun väki vähenee, voidaan järjestysmiestenkin määrää vähentää. Järjestysmies liivejä sovittiin kysyttäväksi SAK:n toimistosta. Jukka lupasi kysyä asiaa.

Lahden VPK on luvannut hoitaa tilaisuuden palovartioinnin viime vuoden tapaan. Yleisötilaisuuden pelastussuunnitelma palolaitokselle laitetaan menemään myös. Jukka hoitaa.

Tilaisuuteen esiintyjäksi saatu rumpuryhmä on suostunut esiintymään ilman esiintymiskorvausta, mutta haluaisi että linja-auto kulut korvattaisiin. Ryhmään kuuluu n. 8 henkilöä. Kokouksessa jäi sopimatta, kuka ottaa vastatakseen rumpuryhmän matkakuluista.

Seuraava kokous Seuraava kokous sovittiin pidettäväksi to 12.10.2006 klo 15 Patoseudun toimintakeskuksessa, Puotikatu 7:ssä.

Asioita ylös kirjasi Sanna Töyrylä


Sivun alkuun       Osoite