Etusivu > Materiaalit > Muistiot > muistio 19.08. 2010

ASUNNOTTOMIEN YÖN KANSALAISKOKOUS

Aika: 19.8. 2010 klo 15–16:30
Paikka: Kohtaamispaikka/Kalkkers (Vailla vakinaista asuntoa ry), Vaasankatu 5;

Paikalla (12): Markus Heikkinen, Vastavoima, mheikkinen (ät) wippies.com; Heidi Auvinen, Vasemmistonuoret, auviheidi (ät) gmail.com; Päivi Eskelinen-Roos, Metropolia, paivi.eskelinen-roos (ät) metropolia.fi; Päivi Hakkari-Ohmero, Alppilan seurakunta, paivi.hakkari-ohmero (ät) evl.fi; Antti Honkonen, Kunnon Elämä, antti.honkonen (ät) elamantapaliitto.fi; Pekka Peltomäki, Vailla vakinaista asuntoa ry; Hanna Piirainen, Vailla vakinaista asuntoa ry, hanna.piirainen (ät) vvary.fi; Markku Heino, Helsingin Elokolo, markku.heino (ät) elamantapaliitto.fi; Kati Sinenmaa, Helsingin Elokolo, sinenmaa (ät) gmail.com; Juhani Haapamäki, Vailla vakinaista asuntoa ry, jhaapamki (ät) gmail.com; Juhani Tiilikainen, Vailla vakinaista asuntoa ry, laguuni.vva (ät) gmail.com; Carole Brady, Vailla vakinaista asuntoa ry, carole.brady (ät) vvary.fi.


Hakaniemen tori:
Torin käyttöön on lupa 17.10. kello 15 alkaen. Sunnuntai ei ole toripäivä, joten on mahdollista, että teltan pystyttäminen voidaan aloittaa jo aiemmin. Paikalle hankitaan esiintymislava ja teltta, jossa toimii kahvio. Perinteiseen tapaan tulet sytytetään kello 19, mutta vielä ei tiedetä kuka tulee sen sytyttämään. Stadin juhlaorkesteri on vastaa musiikista. Valokuvaaja Tanja Konsteniuksen valokuvia on mahdollisuus katsoa videotykiltä, jos saadaan siihen tarkoitukseen soveltuvat välineet.
Kätilöopiston opiskelijat ovat koonneet köyhyysnäyttelyn, mutta sitä ei anneta ulkotiloihin. Yritetään saada käyttöön oppilastyönä toteutettu puhutteleva työ.
Ahaa eli asuntojen hinnat alas -ryhmä mahdollisesti järjestää seminaarin asumisesta ja köyhyydestä.

Vastavoima:
Vastavoiman toteuttama tapahtuma edustaa väkivallatonta kansalaistottelemattomuutta. Tapahtuma toteuttaa samaa linjaa kuin edellisinäkin vuosina. Rutiinia ja kiinnostuneita on. Vastavoima merkitään asunnottomien yön kansalaisliikkeen jäseneksi. Heidän toiminnastaan voi lukea internetistä osoitteessa www.vastavoima.org.

Alppilan seurakunta ja erityisdiakonia:
Alppilan seurakunnan ja erityisdiakonian yhteistyössä järjestämä tapahtuma on kello 10-18 välisenä aikana. Ohjelma on jo selvillä ja päivä alkaa jumalanpalveluksella, jonka jälkeen on tarjolla ruoka ja kahvi. Paikan päällä on vaatteiden jakoa, neuvontaa ja keskustelumahdollisuus. Musiikista vastaa Marjo Leinonen. Seuraava kokous pidetään 9.9. kello 17.

Vailla vakinaista asuntoa ry:
Laguunin hankevastaava Juhani Tiilikainen kertoi Vva:n olevan Lahdessa 15.-18.10. välisen ajan.
Vailla vakinaista asuntoa ry järjestää valokuvanäyttelyn Kiasmassa, jonka sisällön toteuttaa asunnottomuutta kokeneet ammattivalokuvaajien avustuksella. Vva:lla on meneillään neuvottelut kutsuvierasnäytöksen järjestämisestä 12.10. Peacock-teatteriin 900 henkilölle. Asiasta tiedotetaan sen varmistuttua.

Opiskelijat:
Metropolian ammattikorkeakoulussa aloittaa 16.9. kurssi, jonka noin 24 opiskelijaa osallistuvat tapahtuman toteuttamiseen ja sitä ennen pidettäviin palavereihin. Vailla vakinaista asuntoa ry:n järjestösihteeri Hanna Piirainen menossa keskustelemaan opiskelijoiden kanssa ja sopimaan tulevaan tapahtumaan liittyvistä käytännön asioista.

Slogan:
Vuoden 2010 Asunnottomien yö -tapahtuman iskulauseeksi vahvistettiin Hullut päivät - asunnottomat yöt

Hiertävä kivi:
Palaverissa ei päästy ratkaisuun hiertävän kiven saajaksi, joten asia päätettiin jättää muhimaan.

  • Voisiko kiven ojentaa jollekin muulle kuin helsinkiläiselle virkamiehelle? Meppi?

Tiedotus:
Palaverissa luettiin ehdotus tämän vuoden teemaksi. Aihe herätti vilkasta keskustelua ja tekstiä myös kommentoitiin:

  • Kansalaisliikkeen tulee olla yksimielinen julkaistavasta tiedotteesta
  • Kunnallinen poliittinen valta voi käyttää julkilausumia päätöksenteossa
  • Tiedotteessa esiintyvät väitteet ja tilastot tarkistettava
  • Kokouksessa perustettiin työryhmä, jonka tehtävänä miettiä tiedote. Ryhmään kuuluu: Juhani Tiilikainen, Markus Heikkinen, Heidi Auvinen, Ari-Pekka Korkalainen, Juhani Haapamäki ja Hanna Piirainen
  • Tiedottamisesta vastaavien tapaaminen Vva ry:n toimistolla (Kinaporinkatu 2 A 8) 26.8.2010.

Muuta:

  • Myllypuron kirkolta ei ollut palaverissa edustusta, mutta osattiin sanoa heidän järjestävän kuukausittaisen tapahtumansa ko. yönä, joten siellä on mahdollisuus yöpyä. Yhteyshenkilö on johtava diakoni Karoliina Puska
  • Hanna Piirainen selvittää Diakonissalaitokselta, että järjestävätkö he tänä vuonna ohjelmaa
  • Valtakunnallinen asunnottomuusseminaari pidetään Lahdessa 15.10.2010

Pohdittavaksi:

  • Palaverissa ehdotettiin, että jos illan aikana symbolisena ajatuksena voitaisiin sulattaa esimerkiksi avain. Taustalla ajatus, että avain löytyy, muttei asuntoa.
  • Hiertävän kiven saaja vuonna 2010?

Tulevat tapaamiset:

  • 26.8.2010, klo 14 -> Tiedotusryhmän tapaaminen Vva ry:n toimistolla (Kinaporinkatu 2 A 8)
  • 8.9.2010, klo 14 -> Hakaniemen tapahtumasta vastaavien tapaaminen Helsingin elokolossa
    (Toinen linja 31)
  • 9.9.2010, klo 17 -> Alppilan seurakunnan ja erityisdiakonian seuraava kokous
  • 28.9.2010, klo 14 -> Hakaniemen tapahtumasta vastaavien tapaaminen Helsingin elokolossa
    (Toinen linja 31)
  • 30.9.2010, klo 15 -> Asunnottomien yön kansalaiskokouksen seuraava tapaaminen Vva:lla
    (Vaasankatu 5)

Pöytäkirjan laati Carole Brady, Vva ry, carole.brady (ät) vvary.fi


Sivun alkuun       Osoite