Etusivu > Materiaalit > Muistiot > muistio 18.11. 2003

18.11.2003 kansankokouksen muistio

Vuoden 2003 Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen kansankokous Helsingin Elokolossa, Toinen linja 31, la 18.11. klo 15.00-16.30.

1) Avaus ja järjestäytyminen:

- Antti Honkonen avasi kokouksen, kiittäen kaikkia tapahtuman toteuttajia, mutta tuoden erikseen esille Lahden, Porin ja Vantaan tilaisuudet ja järjestelyt sekä niiden paikallisesti saamat myönteiset julkisuudet .
- Todettiin läsnäolijat (14 ), jotka esittäytyivät. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin avaaja ja sihteeriksi Jasu Pelkonen.

2) Arviointia vuoden 2003 tapahtuman toteutuksesta:

- Vilkkaan keskustelun jälkeen kirjattiin: a) varmasti tiedossa olevia tapahtumapaikkakuntia oli 24 kpl., b) yön yli pidettyjä tulia oli alle 10, c) oheisohjelmista kirjattiin merkittävinä Helsingistä Eduskunnan edustalla ollut "Sarvista härkää - sanasta miestä" -tapahtuma ja Asunnottomuusparlamentti, d) asunnottomuuden poistamisohjelmien toteutusvaiheita ei ehditty tapahtumaan liittyen seurata, e) nettipalvelut eli asunnottomienyo.fi -sivu, tapahtuman oma logo ja julisteaihio koettiin erinomaisiksi, mutta silti kaikkien osalta melko vähän käytetyiksi, f) tiedotus onnistui parhaiten radiokanavien ja lehdistön taholla, g) kynttiläpolttoperinteen synnyttäminen tuonut myönteistä palautetta, h) jälkikiitoksia varten tehtyä, netistä imuroitava kirjettä pidetty toimivana, i) taloudenhoidon järjestämisissä on jatkossa kehittämistä ja j) erityistä iloa ja toivoa koettiin tapahtumiin aiempaa runsaammin osallistuneista eri alojen opiskelijoista.

3) Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen periaatteet vuonna 2004:

- a) Toiminta-ajatus hyväksyttiin tästä vuodesta muuttumattomana eli muodossa: "Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon - omaan kotiin."
- b) Yhteiset arvomme eli toimintaperiaatteemme seuraavasti: 1) Asunnottomuus on mielestämme kansallinen häpeäpilkku. 2) Syrjäytymisuhan alaisista tulee asunnottomuuden syy- ja seurausverkoston vuoksi usein syrjäytettyjä. 3) Kunnioitamme maamme perustuslain noudattamista. 4) Myötätuntomme ja toimintatukemme on heikommassa asemassa olevien puolella. 5) Yhteistyötä yli poliittisten tai uskonnollisten rajojen, yhteistyötä asunnottomien ja asunnon jo omaavien kesken. 6) YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän hyödyntäminen asunnottomuuden aiheuttamien ongelmien vähentämiseksi ja poistamiseksi.

4) Vuoden 2004 Asunnottomien yö -tapahtuman vastuunjaot ja toteuttamisen perusrakenteet:

- Siirrettiin vilkkaan keskustelun jälkeen vuoden 2004 vastuunjaot ja perusrakenteet ensi keväällä, mahdollisesti huhtikuussa pidettävään uuteen kansankokoukseen, johon saakka valtuutettiin nykyinen työvaliokunta jatkamaan tehtävässään. Em. kansankokous pyritään kytkemään ns. sosiaalifoorumin yhteyteen.

5) Muuta:

- Merkittiin tiedoksi Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen verkoston (EAPN-Fin) ottaneen Asunnottomien yön ensi vuoden toimintasuunnitelmaansa.

Kokouksen puolesta: Antti Honkonen ja Jasu Pelkonen


Sivun alkuun

Osoite