Etusivu > Materiaalit > Muistiot > muistio 17.04. 2008

Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen kokous 17.4.2008

Aika: 17.4. 2008 klo 14:00.
Paikka: Vaasankatu 5
Läsnä:

Carole Brady, Markus Heikkinen, Markku Heino, Kati Helin, Antti Honkonen, Juha, Kimmo Kajos, Kirsti Kangas, Lea Leveelahti, Oskari Pastila, Sanni Patama, Hanna Piirainen, Ulla Pyyvaara, Anne Salmela, Kati Sinenmaa, Matias Toivonen

1. Valitaan kokoukselle sihteeri ja puheenjohtaja. Todetaan läsnäolijat.
Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Hanna Piirainen. Kokouksen sihteeriksi valittiin Sanni Patama.

2. Vasemmistonuorten terveiset
Vasemmistonuoret eivät olleet paikalla kokouksessa mutta he osallistuvat asunnottomien yöhön. Heidi Auvinen järjestää jalkapallopelin asunnottomien ja eduskunnan joukkueiden välillä.

3. Vva:n suunnitelmat
Vva toimii asunnottomien yönä Narinkkatorilla tai muualla keskustassa. Taiteilija Oskari Pastila järjestää kuvainstallaation sumuvalkokankaalle. Ehdotettiin, että teos jätettäisiin paikalle viikoksi ja siihen heijastettaisiin kuvia mm. kolmesta eri asunnottomasta. Ehdotuksia sopivista henkilöistä otetaan vastaan. Ohjelmaan ehdottettiin lisättäväksi myös verenpaineen mittausta ja taiteen tekemistä.

4. Sallin terveiset

5. Muut osallistujat
  • Elämäntapaliitto on Hakaniemessä aikasempien vuosien tapaan. Ohjelmassa on mm. saappaanheittoa, yllätysesiintyjiä sekä Elokolo on mukana toiminnassa. Harju tulee olemaan jossain muodossa esillä. Opiskelijat tulevat keräämään asiantuntijalausuntoja haastattelemalla.
  • Ehdotettiin hiertävä kivi -palkinnon kiertoon laittamista ja sen saamista hyvistäkin teoista. Saajaksi ehdotettiin ? kaupunkia.
  • Kallion seurakunnalla on Alppilan kirkolla perinteisesti tuli, ruokailu, musiikkiesityksiä sekä lepoa yön yli.
  • Helsingin Diakoniaopisto ilmoitti olevansa mahdollisesti Aurora-talolla yhdessä Kansalaistoiminta-areenan kanssa. Tarjolla olisi ruokaa.
  • Pääkaupunkiseudun demokraattinen naisverkosto????????????????????
  • Helsingin seurakuntayhtymän erityisdiakonia ilmoitti järjestävänsä ilmaista ruokailua, joka kestää normaalia pidemmän aikaa. Yön ohjelmasta tiedotetaan samalla ja illalla otetaan osaa toimintaan Alppilan kirkolla.
  • Talonvaltaajilla ei ollut vielä suunnitelmia koskien ohjelmaa, mutta nuorisotason asunnottomuus tulee olemaan esillä.
  • Vaatteiden jaon keskittämistä yhteen paikkaan esitettiin. Tiloissa pitäisi olla pukukoppi ja niiden tulisi olla tarpeeksi tilavat. Vaatelahjoitukset toimitettaisiin sinne ja ylijääneiden vaatteiden varalle tulisi tehdä suunnitelma.
  • Ehdotettiin myös päättäjien kutsumista mukaan ja heille voitaisiin tarjota yösijaa ulkona

6. Muut esille tulevat asiat
a) Vuoden teema
Vuoden teemaksi ehdotettiin vapaata liikkuvuutta, asumisen monimuotoisuutta, vapautta valita sekä ei säilöjä -teemaa. Todettiin, että päätös teemasta tehdään alkukesästä. Ideoita vaihdetaan muualla Suomessa toimivien tahojen kanssa ja aiheesta on keskustelua internetissä toukokuun loppuun saakka.
b) T-paita -asia
Viime vuoden paitoja todettiin olevan vielä ja niitä saa myyntiin.
Uusia paitoja ei tehdä tänä vuonna.
  • Vva valittiin tämän vuoden vastuujärjestäjäksi.
  • Yhteisohjelma päätettiin koota esitteeseen. Esite olisi valmis muutama viikko ennen tapahtumaa ja toimijoiden pitäisi jättää ilmoituksensa 26.9. mennessä. Asukkilehteen päätettiin laittaa myös ilmoitus.
  • Vaalien hyödyntämistä jotenkin ehdotettiin ja sitä päätettiin miettiä.
7. Valitaan yötyöryhmä
Yötyöryhmään valittiin Kati Sinenmaa, Juha Talonvaltaajista, Kirsti Kangas, Kati Helin ja Hanna Piirainen. Helsingin Diakoniaopisto ilmoitti päättävänsä edustajansa myöhemmin. Lisäksi työryhmään osallistuu henkilö Laurea-ammattikorkeakoulusta sekä Heidi Auvinen Vasemmistonuorista. Päätettiin, että yötyöryhmä kokoontuu erikseen ja useammin. Seuraavan kerran yötyöryhmä kokoontuu 5.6. 2008 klo 14:00 ja 14.8. 2008 klo 14:00 Vaasankatu 5:ssä.

8. Seuraavan kansalaiskokouksen ajankohta
Seuraava kokous pidetään maanantaina 1.9. 2008 klo 14:00 Vva ry:n Kohtaamispaikassa osoitteessa Vaasankatu 5.

Kokous todettiin päättyneeksi klo 15:20.


Sivun alkuun    Muistiot    Osoite