Etusivu > Materiaalit > Muistiot > muistio 16.08. 2006

Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen kansankokous

PÖYTÄKIRJA *Toimintapalaveri*

Aika: 16. 8. 2006, klo 15:30-17:00,
Paikka: Tikkurilan kirkon kahviossa

Läsnä:

Katri Valve, Hannu Väisänen, Pia Kontiainen, Pirjo Hentula, Seppo Flinck, Keijo Kemppainen, Eija Miettinen, Lea Karhinen, Helvi Reijonen, Sari Jokinen, Larissa Välinen, Mauri Tolvanen, Pirjo Palin ja Jaana Jäntti

1. Päätettiin järjestää Vantaan Asunnottomien yön päätapahtuma tänä vuonna *Korsossa*. Todettiin, että rajallisten resurssien vuoksi on mielekästä keskittyä yhteen tapahtumapaikkaan. Aiemmin on päätetty, että Vantaalla Asunnottomien yö -tapahtumassa on vähintään seuraavat asiat:

*
Asunnottomien yön messu (Lea K.)
*
Asunnottomien yön tuli
*
Soppatarjoilu (Vantaan Ruoka-apuyhdistys ry)
*

Nyt päätettiin anoa tapahtumapaikaksi Korson kirkon ja Lumon välistä aluetta. Hannu ottaa yhteyttä Korson srk:n diakoniatyöntekijöihin ja Jaana kaupungin katuosastoon lupa-asioissa. Lea on yhteydessä Korson srk:n kirkkoherraan Kari-Pekka Kinnuseen ja selvittää, onko mahdollista järjestää *asunnottomien yön messu* Korson kirkossa.

2. Päätettiin toteuttaa ns. *taloprojekti*. Tapahtuma-aukiolla rakennetaan kierrätysmateriaalista tms. talo, joka on ikäänkuin "asuntomessukohde".
Taloprojektista vastaavat Hannu ja Katri sekä mahdollisesti myös Turvasen työntekijät, jotka nyt eivät olleet paikalla. Rakentajiksi pyritään saamaan mukaan nuoria. Vastuuhenkilöt selvittävät myös, onko talo mahdollista jättää seuraavan päivän ajaksi kirkon edustalle. Seppo kysyy myös Kiltakodin asukkaita mukaan rakennustalkoisiin.

3. Janna, joka ei nyt ollut paikalla, on luvannut kutsua mukaan tapahtuman toteutukseen myös muita Laurean opiskelijoita. Opettajista Raija Tiikkainen on aiemmin ilmoittanut olevansa mukana as.yö-tapahtumassa.

4. Päätettiin toteuttaa jo aiemmin suunnitteilla ollut *neuvontapiste nuorille* tapahtuman ajaksi. Tarkoituksena on neuvoa ja auttaa nuoria asunnonhaussa. Knapaksen työntekijät Sari ja Larissa sekä Keijo ottavat vastuun neuvontapisteen toteutuksesta. Päätettiin kysyä Korson työttömien yhdistyksen tiloja tapahtuman ajaksi tähän tarkoitukseen. Nettiyhteydet olisivat tarpeelliset, jotta nuorten kanssa voitaisiin täyttää asuntohakemuksia sähköisesti. Pirjo tiedustelee asiaa Korson työttömiltä selvittäen samalla, voivatko he osallistua *soppatarjoilun* toteuttamiseen.

5. Keijo lupasi informoida suunnitelmista Korson sosiaaliaseman nuorten sosiaalityöntekijöitä sekä olla yhteydessä Nuorisoasuntoliiton työntekijään.
NAL:lla on iso asuntokohde Korson keskustassa. Keijo pyytää myös VAV:n sosiaali-isännöitsijää mukaan as.yön toteutukseen.

6. Pirjo on yhteydessä nuorten ilmaisutaidon työpajaan ja kysyy, tulisiko heidän hyväksi todettu *orkesteri *esiintymään as.yö-tapahtumaan.

7. Seppo ja Jaana vastaavat yhdessä lupa-asioista (poliisi, palolaitos, katuosasto) sekä tapahtuman tiedotuksesta (lehdistö, ilmoitukset eri toimipaikkoihin). Kutsukäytännöstä ei vielä tarkemmin sovittu.

8. Aiemmin suunnitelmissa ollut gaalaillallinen päätettiin siirtää myöhempään ajankohtaan (mahdollisesti vaalien lähelle?) mm. Römperin remontin takia.

9. *Seuraava toimintapalaveri* pidetään tiistaina Tikkurilan kirkon kahviossa, (2.krs) *5. syyskuuta klo 15.30*

* Tervetuloa mukaan! *


Sivun alkuun       Osoite