Etusivu > Materiaalit > Muistiot > muistio 14.09. 2005

MUISTIO
Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen helsinkiläistoimijoiden kansankokous

Aika: 14.9.2005 klo 15 - 16.10
Paikka: Helsingin Elokolo, Toinen linja 31.

Läsnä (24): Kati Helin, Markku Heino, Joni Heiskanen, Antti Honkonen, Ilkka Jääskeläinen, Jouko Karjalainen, Marina Kouru, Tiina Lamberg, Jussi Lehtonen, Antti Luoma-aho, Rolle Nordström, Sirpa Müller, Sari Piskonen, Asta Puupponen, Reetta Pöyry, Ulla Raike, Susanna Rajala, Kaisa Rouvinen, Minna Ruokola, Timo Seutu, Kati Sinenmaa, Minttu Sillanpää, Noora Virolainen ja Liisa Virtanen.


1) Avaus ja järjestäytyminen:

a) Kokouksen avasi Antti Honkonen, joka nimettiin puheenjohtajaksi, kutsuen Minttu Sillanpään sihteerikseen.
b) Todettiin läsnä olevat ja tähän mennessä mukaan tulleet yhteisöt/tahot, joita ovat:
Alppilan srk, DIAK/Helsingin yksikkö, DIAK/Salli, EAPNFin, Elämäntapaliitto ry/Helsingin Elokolo, Etelä-Suomen Vasemmistonuoret ry, Helsingin Sosiaalinen Oikeudenmukaisuus ry, Huumeitta ry, Kallion srk, Kunnon Elämä ry, STADIA, STADIA/Nerå, STAKES, Suojatie ry, Syväpuro-yhteisö ja Vailla vakinaista asuntoa ry.

c) Hyväksyttiin kokoukselle työjärjestykseksi edellisen kokouksen muistion Helsinki-osio.


2) Helsingin Asunnottomien yö -tapahtumat maanantaina 17.10.2005

a) Tarkennettiin/ideoitiin seuraavaa:
  • Päätapahtuma Hakaniemessä:
  • klo 18, EAPN-Fin järjestää tunnin mittaisen seminaarin työnimellä "Hyvä hanke, mutta…", josta vastaa Jouko Karjalainen/STAKES.
  • klo 19 tulien sytytys, johon liittyy tulitaide-esitys ja Antti Honkosen avaussanat, jonka yhteydessä on erikseen sovittaessa mahdollisuus muunkin "tulipuheenvuoroon".
  • klo 19.15 – klo 22.00 välillä on teltassa kovaäänisten (hankkii Naguaali-ryhmä) välityksellä puheenvuoroja ja kulttuuriohjelmaa (luvassa jo Heinäsirkka ja eräs bolivialaisintiaani), joita toivottiin pyydettävän eri tahojen toimesta lisää. Klo 22-07 välillä teltassa on kahvi- ja mahdollisesti ruokatarjoilua sekä mahdollisuus ohjelmasuorituksiin ja keskusteluihin ilman vahvistinlaitteita.
  • STADIAn sosionomi-opiskelijoista yksi ryhmä miettii ennalta miten keskusteluissa voi auttaa parhaiten hyvänä kuuntelijana. Toinen ryhmä puolestaan ilmoittautui Kati-dokumentin hyödyntämiseen ja kolmas kynttilöiden hankintaan jne.
  • Sihteeri kysyy Ruokaa – ei aseita –ryhmän halua ja mahdollisuutta soppatykin hoitoon läpi yön. Käyttöön saadaan tarvittaessa myös SAK:n soppatykki.
  • Puheenjohtaja on Kunnon Elämä ry:n nimissä anonut ja saanut vahvistuksen torin käyttöön. Jatkossa tehtävä vielä melu-, palo- ja poliisi-ilmoitukset.
  • Kahviotuotteiden tekotalkoot ovat Elokolossa tapahtumapäivänä klo 15 ja Hakaniemen kahden toriteltan pystytykset aloitetaan viimeistään klo 15.30.
  • Viikonvaihteessa 23.-25.9.2005 on Helsingissä järjestyksenvalvojakurssi (120 euroa), johon toivotaan osallistujia. Kurssimaksun hoitamisessa puheenjohtaja avustaa, mikäli hänen lisäkseen joku muukin haluaa ja voi osallistua Helsingin Laajasalossa pidettävälle kurssille.
  • Muihin Hakaniemen järjestelyasioihin paneudutaan 28.9. klo 15 Elokolossa pidettävässä seuraavassa yöpalaverissa.
  • Oheistapahtumista kirjattiin tässä vaiheessa tiedoksi seuraava:
    1. Alppilan kirkon tiloissa (Kotkankatu 2) mm. tulien sytytys, jutustelua ja syötävää klo 19-07,
    2. Erityisdiakonian tapahtuma (Hämeentie 73),
    3. Salli-koti järjestää tapahtuman Munkkisaaressa ja
    4. VVA järjestää Vaasankadulla Kalkkersin yhteydessä yötapahtuman, jonka yhdistyksellä on kuljetuksiin "Yökiitäjä Lepakko" -bussi, jolle tulisi useamman päivän ja yön ajaksi kiintopiste Kiasman edustalle.

  • Sovittiin edelleen, että seuraavaan kokoukseen mennessä kukin pyrkii eri tahoilta tiedustelemaan puhujia ja ohjelmansuorittajia oman tapahtumansa lisäksi samalla myös Helsingin muihinkin tapahtumiin.
b) Taloudesta ei nyt puhuttu, mutta perusperiaatteena on, että kukin vastaa omista kuluistaan. Hakaniemessä Kunnon Elämä ry ottaa merkittävän talousvastuun, huomioiden perusperiaatteena olevan ilmaisesiintymisten ja ruokalahjoitusten saannin.


3) Muut asiat ja seuraava kokous:

a) Todettiin Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen yötyöryhmän "ontuvan" sillä nelikosta on yksi muuttanut paikkakunnalta, yksi on vakavasti sairas, mutta yksi on sentään terve ja yksi toipuu hyvää vauhtia kuukauden takaisesta yliajostaan.
Puheenjohtaja ilmoitti poikkeuksellisen tilanteen ratkaisuna, että kansalaisliikkeen yötyöryhmän kvartetti on toistaiseksi seuraava:
Antti Honkonen, Jaana Jäntti, Jussi Lehtonen ja Minttu Sillanpää.

b) Sovittiin seuraava kokous pidettäväksi Elokolossa keskiviikkona 28.9.2005 klo 15-16 välisenä aikana.

Kokouksen puolesta:
Antti Honkonen, puheenjohtaja ja Minttu Sillanpää, sihteeri


Takaisin    Sivun alkuun

Osoite