Etusivu > Materiaalit > Muistiot > muistio 12.04. 2003

12.4.2003 kansankokouksen muistio

Vuoden 2003 Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen kansankokous Helsingin Elokolossa, Toinen linja 31, la 12.4. klo 17.30-19.50.

Läsnä: Antti Honkonen/Suomen Elämäntapaliitto ry, Tuula Mäkinen/H:KI-Kallion srk, Juhani Roiha/Vailla vakinaista asuntoa ry, Jaana Jäntti/Vantaan srk-yhtymä, Jouko Parviainen/Vantaa, Markku Heino/Helsingin Elokolo, Eveliina Forssell/Helsinki, Tea Vikstedt-Nyman/Helsinki, Timo Seutu/Kunnon Elämä ry/Helsingin Sosiaalinen Oikeudenmukaisuus ry, Tiina Tuominen/Turicons/ElämänSyrjässä ry, Reijo Pipinen/Vva ry.

1) Kokouksen avaus:
- Antti Honkonen toivotti osallistujat tervetulleiksi.

2) Osanottajien esittäytyminen, ja kokouksen järjestäytyminen:
- Osanottajat esittelivät itsensä ja taustatahonsa.
- Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Antti Honkonen ja sihteeriksi Tuula Mäkinen.

3) Tilanne ja tunnelmat valtakunnallisesti:
- Keskusteltiin asunnottomuustilanteesta ja toimijoiden tunnelmista, joiden perusteella päädyttiin vahvistamaan aiemmin kirjatut vuoden 2003 periaatteet ja painopisteet sekä organisaatio.

4) Paikallistason organisointi:
- Ehdotetaan paikallisille toimijatahoille toive, että mahdollisimman monella paikkakunnalla synnytettäisiin paikallinen organisaatio toukokuun puoliväliin mennessä.

5) Kestologoehdotusten käsittely ja yövaliokunnan evästäminen:
- Todettiin käsittelyssä olevan 10 ehdotusta, joista yhdeksän oli mukana nettiverkostossamme (vastauksia mm. Kuopiosta ja Oulusta), yökahvila Kalkkersissa, eri Elokoloissa (Lahti, Turku ja HKI) ja Sosiaalifoorumin Asuminen ja arki –seminaarissa käydyssä äänestyksestä, johon saatiin 168 vastausta. Ehdotuksena nro 10 oli käsittelyssä Vailla vakinaista asuntoa ry:n ja Asukkilehden vuosia käyttämä logo.
- Päätettiin yksimielisesti, että ehdotukset 1, 2, 3 ja 8 ovat jatkoneuvotteluissa mukana siten, että logoehdotusten suunnittelijoille toimitetaan pikaisesti heidän kunkin oman ehdotuksensa saama palaute (niin myönteinen kuin kielteinenkin), ja mahdollisten tekemiensä muutosten/korjausten/parannusten jälkeen yövaliokunta ratkaisee kansalaisliikkeen käyttöön otettavan logon.

6) Talousasiat:
- Todettiin Koditon –kirjaa olevan myynnissä 30 euron hintaan (+ postituskulut), josta 5 euroa jää paikallismyyjälle.
- Merkittiin tiedoksi, että Vailla vakinaista asuntoa ry:n keräys- ja taloustilanteista kertoo VVA yövaliokunnalle, kunhan tietoa on saatavilla.

7) Ben Kailan valokuvien kierrätysmahdollisuudet:
- Merkittiin tiedoksi, että Vailla vakinaista asuntoa ry:n kehittelee Ben Kailan Koditon –kirjojen valokuvakopioiden saamista raameihin ja kierrätettäväksi näyttelyksi.

8) Mahdollisuuksien tori ja vastaaviin tapahtumiin sekä Terve-SOS–messuille osallistumiset:
- Ehdotetaan mahdollisimman monen paikallistason tapahtumamme olevan jossakin muodossa esillä keväisissä Mahdollisuuksien Tori –tapahtumissa.
- Todettiin VVA:n olevan Lahdessa 20.-22.5. pidettävillä Terve-SOS-messuilla, jossa yhteydessä myös kansalaisliike pääsee esittein esille.

9) Muuta:
- Kuultiin Tiina Tuomisen esittely turkulaispäättäjille osoitetusta Lintukotoja köyhillekin? –kirjeestä.
- Kirjattiin katsotuksi 17.10.2002 Makasiinien Asunnottomuusparlamentista tehty video, jota pyritään saamaan syksyksi paikallisten tapahtumien käyttöön, kuten Aki Kaurismäen ”Mies vailla menneisyyttä” –elokuvaakin videona.
- Hyväksyttiin Reijo Pipisen ehdotus, että pyydetään tasavallan presidentti Tarja Halosta Asunnottomien yö –tapahtuman suojelijaksi.

Kokouksen puolesta:
Tuula Mäkinen, kirjuri ja Antti Honkonen, puheenjohdattelija


Sivun alkuun

Osoite