Etusivu > Materiaalit > Muistiot > muistio 11.05. 2011

ASUNNOTTOMIEN YÖN KANSALAISKOKOUS

Aika: 11.5. 2011 klo 15–16:30
Paikka: VAILLA VAKINAISTA ASUNTOA RY, Vaasankatu 5;

Todetaan läsnäolijat: Niina Manninen, Kari Nykänen, Eeva Suhonen, Nina Klemmt, Pekka Mäntylä, Kaisa Tuuteri, Markku Heino, Heidi Auvinen, Juhani Tiilikainen, Hanna Piirainen, Juhani Haapamäki, Kirsti Kangas, Saija Roininen, Tilda Tiljander,Markus Heikkinen, Jiri Sironen.

Käytiin läpi lyhyt esittelykierros


SUUNNITELMAT 2011

ESVN
Etelä- Suomen vasemmistonuoret ovat olleet mukana tapahtumassa jo useana vuonna. Tämän vuoden tapahtumaan jäsenistö toivoo joitain uudistuksia tapahtuman suhteen. Suunnitelmissa on järjestää räppi bileet Itä- Helsinkiin toivomuksena tavoittaa nuoria asunnottomia tai asunnottomuus uhan alla olevia nuoria ja samalla tuoda nuorten asumiseen liittyviä epäkohtia esiin.

Myllypuro: Myllypuron seurakunta haastaa mukaan myös muut Itä- Helsingin seurakunnat. Myllypuronn kirkko järjestää tapahtuman ja kirkolla voi myös yöpyä.

Hakaniemi: Alppilan seurakunta: Alppilan seurakunta ei enää järjestä tapahtumaa kirkolla. Seurakunta on kuitenkin mukana ja osallistuu yhteisen tapahtuman järjestämiseen. Yhteyshenkilönä toimii diakonia työntekijä Nina Klemmt

VVA: Vailla vakinaista asuntoa ry avaa Avaimet on ? Avaimeton ? kampanjan joka alkaa jo kevään 2011 aikana. Kampanjan aikana kerätään käytöstä poistettuja avaimia, joista työstetään taide teos huutokaupattavaksi Savoy teatterissa syksyllä. Vva ehdottaa voitaisiinko tapahtuma järjestää Espan puistossa, jonne voitaisiin rakentaa telttakylä vuorokaudeksi.

Metropolia AMK Metropolia ammattikorkeakoulusta tapahtumaan ja sen järjestelyihin osallistuu 20 henkilön opiskelijaryhmä yhteyshenkilönä Niina Manninen.

Kunnon elämä ry Kunnon elämä ry ja Elämäntapaliitto on mukana tapahtumassa tuttuun tapaan. Lahden tapahtumaa suunnitellaan järjestettäväksi Kasisalilla. Elämäntapaliitto on valmis ottamaan vetovastuun Hakaniemen tapahtumasta ja pohtimaan Hiertävä kivi palkinnon saajaa.

Vastavoima
Vastavoima jatkaa samoilla linjoilla kuin edellisinä vuosina järjestämällä mielenilmauksen. Vastavoiman järjestäytymiskokouksen jälkeen uusi hallitus kokoontuu ja Vastavoiman suunnitelmat tarkentuu.

HDL Kansalaistoiminta-areena
Kansalaistoiminta Areena järjestää päivätapahtuman kello 12-15. Paikalla on soppaa ja musiikkia. Pohdittiin voisiko HDL ottaa vastuun vaatejaosta järjestämällä ilmaiskirpputorin. Ilmaiskirppis järjestyy.

Nuorisoasuntoliitto NAL
Uutena toimijana tänä vuonna mukaan tulee Nuorisoasuntoliitto. NAL toimii nuorten asumisen asiantuntijana ja voisi tapahtumassa nostaa esiin nuorten asumiseen liittyviä epäkohtia. Ehdotettu yhteistyötä Etelä-Suomen vasemmistonuorten kanssa.

Espoon tapahtuma
Espoon toimijat järjestävät yhteistyönä tapahtuman Espoon keskuksessa Espoon torilla kello 16 alkaen. Ohjelmassa on luvassa vaatejakoa, ruokatarjoilua, musiikkia, puheenvuoroja sekä järjestöjen ja palvelujen esittelyä. Lisäksi mahdollisesti asunnottomille järjestetään ilmaiset hammastarkastukset.
Vuoden teema
Tapahtuman tarkoitus on nostaa esiin asumiseen liittyviä epäkohtia. Teema tarkentunee kesän aikana. Sloganina voidaan käyttää VVA:m kampanjan slogania ; Avaimet on ? – Avaimeton?

Tiedotus
Kati Sinemaa hoitaa edelleen Asunnottomien yön verkkosivuja. Sivuilla ollut aika hiljaista kevään ja talven aikana. Syksyllä lähellä tapahtumaa kävijämäärä nousee huomattavasti. Toivotaan kaikkien toimijoiden seuraavan asunnottomien yön verkkosivuja.

Facebook ryhmä poistetaan käytöstä ja luodaan tapahtumalle oma sivu

Vastuujärjestäjä / tapahtuman/ kansalaisliikkeen koordinointi
Vva ottaa vastuun kansalaisliikkeen koordinoinnista ja hoitaa tapahtuman mediatiedotuksen.

Vuoden tapahtuman ideointia
Pohdittiin voisiko järjestää yhteisen tapahtuman Espan puistoon, sitten että kaikki toimijat tuottaisivat sinne yhteisesti ohjelmaa. Mikäli luvat Esplanadille järjestyvät. Hanna selvittelee.

Tapahtumalle voidaan hakea rahoitusta kulttuuriasiain keskukselta ja seurakuntayhtymältä.

Hiertävän kiven saajaksi ehdotettu seuraavia henkilöitä:
Gaddafi, Jyrki Katainen, Helsinginkatu 11 taloyhtiön hallitus ja Paavo Voutilainen.
Näiden ehdokkaiden joukosta palkinnon saaja varmaankin löytyy, mutta seurataan keskustelua.

Tapahtumaan toivottiin ilmapalloja asunnottomien yön logolla.
Palloja voisi jakaa päivällä ja ne mainostaisivat samalla illan/yön tapahtumaa.

Kari Peitsamoa ehdotettiin esiintyjäksi ja Ilkka Taipaletta puhumaan. Suomen Komiikkatehdas on ollut yhteydessä ja tarjonnut stand up esitystä ilmaiseksi.

Otetaanko syksyllä käytävät presidenttivaalit huomioon ?

Seuraava tapaaminen
Seuraava tapaaminen pidetään 16.6.2011 Vaasankadulla VVA:n tiloissa kello 15.00

Sivun alkuun       Osoite