Etusivu > Materiaalit > Muistiot > muistio 02.10. 2007

ASUNNOTTOMIEN YÖ -kansalaisliikkeen - kokousmuistio

Aika: Tiistai 2.10.2007, klo 14.00-15.30
Paikka: Alppilan kirkko, Kotkankatu 2

Läsnä:

Sanna Lehtonen, Vailla vakinaista asuntoa ry
Marjatta Vesterinen, Eteläinen sosiaaliasema. Kumppanuustalo Hanna
Kati Helin, Kallion seurakunta
Marja Suuronen, Nasta ry
Ossi Kuoppala, Erityisdiakonia
Kati Sinenmaa, Helsingin elokolo
Markku Heino, Helsingin elokolo
Pekka Peltomäki, Vailla vakinaista asuntoa ry
Marina Oinonen, Vailla vakinaista asuntoa ry
Miika Toivio, Alppilan seurakunta
Tuula Kuusisto, Köyhien asialla ry
Nina Klemmt, Alppilan seurakunta
Saara Suominen
Timo Seutu, Kunnon Elämä ry
Sanna Hakanen, HeSoTe
Timo Räihä, HeSoTe
Päivi Hakkari-Ohmero, Alppilan seurakunta
Antti Honkonen, Elämäntapaliitto
Hanna Piirainen, Vailla vakinaista asuntoa ry
Carole Brady, Vailla vakinaista asuntoa ry.


  1. Kokouksen avasi Vailla vakinaista asuntoa ry:stä Hanna Piirainen.
  2. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Hanna Piirainen (Vva ry) ja sihteeriksi Carole Brady (Vva ry).
  3. Esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi.
  4. Läsnäolijat esittäytyivät toisillensa.
  5. Asunnottomien yön kuulumisten läpikäyminen

    Hakaniemi:
    • Kahden teltan pystyttäminen aloitetaan kello 15.00.
    • Asunnottomien yön tulet tulee sytyttämään asuntoministeri Jan Vapaavuori klo 19.00.
    • Vapaavuoren asettamasta neljän viisaan miehen ryhmästä (Voutilainen, Puttonen, Taipale ja Huovinen) paikalla keskustelemassa ne ketkä ovat päässeet.
    • Tanssiorkesteria ei ole vielä tavoitettu, joka lupautunut viime keväänä soittamaan. Tansseja tanssitaan kello 20-22 välisenä aikana. Sanna Lehtonen on lupautunut opettamaan tanssia.
    • Asunnottomien saappaanheittokisa on kello 24.00.
    • Kahvioteltta viime vuotiseen tapaan.
    • Elokolo hoitaa Hakaniemen pisteeseen ensiapulaukun.
    • Kunnon Elämä ry on hoitanut omalta osaltaan lupa-asian torin käyttöä varten.
    • Järjestysmiehiä tarvitaan vielä.
    • Bajamajavessoja ei ole vielä saatu, mutta asia järjestynee.
    • Antti Honkonen Elämäntapaliitosta esitteli asiantuntijalomakkeen. Sen avulla on tarkoitus vaikuttaa päättäjiin keräämällä asiantuntijalausuntoja henkilöiltä, jotka ovat kokeneet asunnottomuutta. Asiasta kertova tiedote tulee olla esillä paikoissa, joissa lomakkeita kerätään. Tarkoituksena on, ettei kukaan täyttäisi lomaketta itse (saa toki). Lomakkeen täyttämiseen menee noin ½ tuntia. Internetiin on tulossa myös kaavake, jonka voi täyttää ja sivuilta voi myös tulostaa kaavakkeen. Toiveena olisi, että keruupaikoilla lomake kirjoitetaan sähköiseen muotoon.
    Alppilan kirkko järjestää Asunnottomien yön –tapahtuman yhdessä Kallion kirkon kanssa. Tapahtuma alkaa kello 19.00 tulen sytyttämisellä, jonka tekee asunnoton henkilö. Illan aikana on muun muassa vaatteiden jakoa, ruokatarjoilua, terveydenhoitopiste, asuntoasiainneuvontapiste, kirkollinen hetki ja mahdollisuus levätä.
    Auroratalolla ilmaiskirppis, tarjoilua ja esiintyjä Maria Leinonen. Lisäksi HeSoTen opiskelijoiden toimesta on infopiste, jossa tietoa muun muassa asunnottomuudesta Suomessa, asuntoloista, ilmaisista ruokapaikoista sekä terveyden- ja päihdehuollon paikoista. Lisäksi he jakavat asiaa käsitteleviä esitteitä.
    Laurea-ammattikorkeakoulusta on tulossa 19 opiskelijaa. He ovat hankkimassa lahjoituksena saatua ruokaa. Muutama opiskelijoista tulee kokoamaan Hanna Piiraisen kanssa esitteen, josta käy ilmi mitä ohjelmaa on tarjolla missäkin. Osa opiskelijoista on ohjattu ottamaan yhteyttä Kallion seurakuntaan.
    Katja Hallas järjestää ma-ti (15-16.10) performanssiesityksen, mahdollisesti myös 17.10. Lisäksi on kulkue, joka aloittaa kello 18.00 Kiasman edestä päätyen Hakaniemen torille kello 19.00. He hankkivat luvan kulkueen järjestämiseen.
    Eduskunnan ja asunnottomien välinen jalkapallo-ottelu pelataan Kallion kentällä kello 20-21 välisenä aikana. Köyhien asialla ry hoitavat tarjoilun. Opiskelijoita Laureasta on paikalla, joilla on mahdollisuus tarvittaessa antaa pientä ensiapua (haavahoitoa, kylmäpussi). Vva ry hoitaa kentälle ensiaputarvikkeita.
    Nasta ry on mukana Asunnottomien yön järjestelyissä ensimmäistä kertaa, joten he ovat mielellään apuna siellä missä sitä tarvitaan. Oli puhetta, että he olisivat ainakin Vva ry:n pisteessä Hakaniemessä.
    Vailla vakinaista asuntoa ry tuo yökiitäjäbussin Hakaniemen torille alkuyöllä. Bussi käy sekä Espoossa että Keravalla. Yökahvila Kalkkersin aukioloa yön aikana ei ole vielä päätetty. Vva ry miettii ohjelmaa torille saappaanheittokisan jälkeen tapahtuvaksi.
  6. T-paidat, pinssit ja rannenauhat
    • Mustia T-paitoja valkoisella tekstillä painetaan 220 kpl niin miesten kuin naisten malleja. Paitoja tilataan erikokoisina ja kappalehinta on 15€. Paidat on Kati Sinenmaan viime keväänä suunnittelemia. Ne painetaan Nastolassa, josta ne toimitetaan Vva ry:n toimistolle. Paitoja voi hakea sieltä myytäväksi.
    • Vasemmistonuoret pitävät ensi viikolla talkoot, jolloin tehdään pinssejä. Kunnon Elämä ry:n toimesta on myös tehty pinssejä (musta tulilogo keltaisella pohjalla, jonka alla päivämäärä 17.10).
    • Suomen YK-liitolta saamme rannenauhoja, joiden hinta on 2€. Tuotosta menee 1€ YK:lle ja 1€ Asunottomien yön –kansalaisliikkelle. Laureasta Raija Tiikkainen on hoitanut asiaa.
  7. Juliste ja esitteet
    • Valmiita julistepohjia on Asunnottomien yön nettisivuilla.
    • Hanna Piiraiselle 5.10 mennessä tiedot, jotka tullaan kokoamaan tiedotteeseen Hannan, Sanna Lehtosen ja Vva ry:n tiedottajan Raija Maunulan toimesta.
  8. Tiedotustilaisuus pidetään Auroratalolla (Helsinginkatu 50) 11.10, kello 12-13. Kaikki halukkaat mukaan.
  9. Seuraava kokous eli purkupalaveri pidetään marraskuussa. Hanna Piirainen tulee lähettämään asiasta kaikille sähköpostia.
  10. Kokous päätettiin kello 15.30.

Sivun alkuun    Muistiot    Osoite