Etusivu > Tapahtumat > Teatteri 2010

JUOPPOHULLUN PäIVäKIRJA PEACOCK-TEATTERISSA 12.10. 2010

Asunnottomien yö 17.10. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen teemapäivänä

Asunnottomien yö -kansalaisliike tekee kulttuurin kynnyksen helpommaksi ylittää. Linnateatteri, Peacock-teatteri ja Vailla vakinaista asuntoa ry järjestävät yhteistyössä maksuttoman näytöksen Juoppohullun päiväkirja -näytelmästä kodittomille ja syrjään jääneille.

Suomen mittakaavassa ainutlaatuista kulttuuritempausta suojelevat ajatuksen isät, kirjailija Juha Vuorinen ja näytelmän ohjaaja Lauri Maijala.

”Minusta on kunnia-asia tarjota show´mme niille ihmisille, joilla on tällä hetkellä aika paljon muuta mielessä kuin se, menisikö sitä illalla oopperaan vai teatteriin. Kosketuspintaa esityksemme aiheeseen löytyy varmasti monelta”,

kertoo ohjaaja Lauri Maijala. Hyväntekijänäkin tunnettu Vuorinen toteaa:

”Se, että suosio syntyi Juoppohullun päiväkirjan myötä, takasi minulle aivan ainutlaatuisen lukija- ja nykyään myös katsojakunnan, se tarjoaa mahdollisuuden avata silmiä monella suunnalla ja ennen kaikkea tavalla. Minulla on ollut jo useamman vuoden haaveena järjestää jokin tapahtuma, jolla voisin linkittää vähäosaiset ja juuri tämän kyseisen teoksen. Vaikka kuinka kauniisti yrittäisi kiertää, runsaalla alkoholinkäytöllä ja syrjäytymisellä on usein pitkä kuherruskuukausi meneillään.”

Asunnottomien yö -viikolla nähtävä näytös on yksi keino välittää.
Tavoitteena on tehdä ennakkoluulottomasti hyvää – yhdessä.

lisätietoa: VVA, Juoppohullun päiväkirja