Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2010 > Teemapaneeli, Myyrmanni 2010

Asunnottomien yö 17.10, Myyrmäessä teemapaneeli aiheesta:

”KOLMANNEN SEKTORIN” ROOLI SYRJäYTYMISEN EHKäISYSSä

Vantaan A-kilta ry, Ruoka-apu ry ja Sininauhasäätiö haastoivat Vantaan kaupungin poliittiset päättäjät suuren yleisön eteen vastaamaan asunnottomuuteen, köyhyyteen, päihde- ja mielenterveysongelmiin sekä niiden hoitoon liittyviin kysymyksiin.

Vantaan kuntapäättäjät ottivat haasteen vastaan, ja kaikille avoin tilaisuus järjestetään
Myyrmäessä ”Asunnottomien yön” iltana sunnuntaina 17.10 kello 16 - 18.

Teemapaneelissa pureudutaan kolmannen sektorin rooliin syrjäytymisen ehkäisyssä. Tapahtuma on Myyrmäen entisellä terveysasemalla Ruoka-apu ry:n tiloissa osoitteessa Iskostie 5.

Tilaisuuden juontaa Vantaan A-kilta ry:n asumispalvelupäällikkö Seppo Flinck. Tapahtuman aikana yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä Vantaan kuntapäättäjille.

YK:n yleiskokous julisti jo vuonna 1992 lokakuun 17. päivän kansainväliseksi teemapäiväksi köyhyyden poistamiseksi. Asunnottomien yö on osa kansainvälistä teemapäivää.

Asunnottomien yön teemapaneeliin Myyrmäessä 17.10. osallistuvat poliittiset päättäjät:

-Jouko Jääskeläinen, Kristillisdemokraatit
-Pietari Jääskeläinen, Perussuomalaiset
-Jussi Saramo, Vasemmistoliitto
-Juha Kovanen, SKP
-Timo Juurikkala, Vihreät
-Mustafe Hagi, Keskusta
-Jukka Hako, SDP
-Tomi Sandström, Kokoomus
-Astrid Nurmivaara RKP

Syrjäytyminen iso ongelma

Osa kansalaisista on jo syrjäytynyt yhteiskunnan ulkopuolelle. Ongelma on todella paha. Syrjäytyneiden ihmisten hätä on huutava, olipa syrjäytymisen syy sitten mikä tahansa: Köyhyys, asunnottomuus, päihteet, mielenterveysongelmat tai joku muu asia.

Julkisen ja yksityisen sektorin lisäksi syrjäytymistä yhteiskunnassamme yrittää ehkäistä ns. kolmas sektori, jonka toimijat eivät tavoittele toiminnallaan voittoa. Rahallisen liikevoiton sijaan niillä on sosiaalisia ja yhteiskunnallisia tavoitteita.

Kolmannen sektorin pääasiallisia toimijoita ovat yhdistykset ja säätiöt.

”Kolmas sektori tekee työtä syrjäytymisen ehkäisemiseksi kaupungin virallisten organisaatioiden rinnalla. Kolmas sektori täydentää muun muassa sosiaalitoimistojen tekemää työtä sekä kaupungin tarjoamia asunto-, päihde- ja mielenterveyspalveluja”, kertoo Sininauhasäätiön päihteettömästä asumisesta Vantaalla vastaava Hannu Kärkkäinen.

”Kolmannen sektorin vahvuus työssä on omakohtaiseen toipumiskokemukseen perustuva ammattitaito ja vertaistuki, eli kokemuksellinen ammatillisuus”, Kärkkäinen korostaa.

Lisätietoa, Vantaan Sanomat:
Asunnottomien yönä 17.päivä lokakuuta teemapaneeli syrjäytymisen ehkäisystä


Takaisin    Sivun alkuun    Vantaan tapahtuma 2010
Osoite