Etusivu > Media > Kehotus ja Julkilausuma, 2010

Kaikki kaduille Asunnottomien yönä 2010!

Vastavoima, työläisaktivistien ja luottamusmiesten aloite työväenliikkeen uudistamiseksi ja vahvistamiseksi, järjestää mielenosoituksen osana Asunnottomien yö -kansalaisliikettä. Asunnottomien yön tavoitteena on alusta asti ollut itsensä tekeminen tarpeettomaksi. Nykyinen kehitys valitettavasti näyttää merkitsevän kansalaisliikkeen tarpeellisuuden korostumista entisestään.

Asunnottomuus on nousussa huolimatta pitkäaikaisasunnottomuuden poisto-ohjelmasta. Vuokrat nousevat, asuntotilanne on surkea, työehdot heikkenevät joka alalla, ja sosiaalivirastot eivät pysty täyttämään lakisääteisiä velvollisuuksiaan kroonisen resurssipulan takia. Tätä kaikkea pahentaa entisestään globaali finanssikriisi. Asunnottomuus on todellisuutta yhä useammalle tavalliselle duunarille, joka ei koskaan olisi kuvitellut joutuvansa niin epätoivoiseen tilanteeseen.

Helsingissä on yli miljoona neliömetriä tyhjää toimistotilaa ja määrä vain kasvaa. Jos tätä tilaa valtaa tarkoituksenaan majoittaa asunnottomia, valtiovallan vastaus on monikymmenpäisen mellakkapoliisiryhmän lähettäminen valtaajien kimppuun. Pimeää työtä teettävät työnantajat pääsevät kuin koirat veräjästä, kun poliisi keskittää resurssinsa yksittäisten duunareiden metsästämiseen.

Koko maailmaa ravistellut finanssikriisi on pyyhitty jälleen kerran maton alle ja kriisin aiheuttaneita rakenteellisia ongelmia ei ole korjattu. Jokainen järjissään oleva työläinen tietänee että velan maksaminen velkarahalla ei ole pitkäaikainen ratkaisu ja se olisi syytä ymmärtää myös kapitalistiluokan sekä heidän lakeijoidensa joukossa. Kapitalistiluokka ja heidän etujensa ajajat kiihdyttävät kriisin varjolla taisteluaan työväenluokan etuja vastaan. Työehtoja poljetaan, lakot murretaan häikäilemättömällä rikkurityövoiman käytöllä ja syrjäytyneiden palveluja ajetaan alas. Yhä useampi työläinen joutuu kadulle, koska toimeentulo ei riitä asumiseen. Tälle kaikelle on aika rakentaa Vastavoima!

Vuokrat alas!

Loppu asunnottomuudelle!

Kaikki tuki sosiaalialan työläisten työlle!

Kaikki mukaan sunnuntaina 17.10. klo 16.00 Hakaniemen torille kokoontuvaan kulkueeseen!

Julkaistu lokakuu 11, 2010 – 20:57 pm, Kategoria: Media

Alkuperäinen julkaisu: Vastavoima, 9.10. 2010