Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2010 > Hyvinkään esite 2010

”ERILAISET ASUNTOMESSUT”

ASUNNOTTOMIEN YÖN TAPAHTUMA

Hyvinkään kirkonmäellä, Hämeenkatu 16
sunnuntaina 17.10.2010 kello 18.00 – 24.00


Yhdistyneiden kansakuntien julistamaa köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää 17.10. on Suomessa jo toistakymmentä vuotta vietetty sarjalla erilaisia iltaan ja yöhön sijoittuvia Asunnottomien yö -tapahtumia eri puolilla maata. Tapahtumien tärkein tavoite on huomion kiinnittäminen asunnottomuuteen ja yhteiskunnallisen keskustelun herättäminen siitä. Asunnottomien yö tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon – omaan kotiin.

Tänä vuonna Hyvinkään tapahtuman järjestävät yhteistyössä Hyvinkään Toimari ry, Hyvinkään seurakunta, Hyvinkään helluntaiseurakunta, Pelastusarmeija, Hyria koulutuksen Työmyllyt, A-kiltojen liitto, Hyvinkään A-kilta, Hyvinkään A-klinikka ja Ridasjärven päihdehoitokeskus.

Tapahtuman teemana on ”erilaiset asuntomessut”. Tapahtuma-alueella esitellään erilaisia asumuksia, joissa asunnottomat viettävät öitään. Kirkkomäen männiköstä löytyy kymmenkunta asumusta laavusta, teltasta ja veneestä paperinkeräysastiaan ja autonromuun. Kohteet esitellään asuntomessutyyliin ja niitä pääsee vapaasti tutkimaan. Tavoitteena on tuoda asunnottomien olot näkyviin ja keskusteluun realistisina, ilman ongelman kaunistelua tai kauhistelua. Jokainen kävijä voi sijoittaa itsensä näkemiinsä oloihin ja tavoittaa omia tunnetilojaan.

TAPAHTUMAN OHJELMA:
  • 18.00 – 19.00

  • 18.00 – 24.00





  • 19.00 – 24.00

Yhteiskristillinen Tuomasmessu kirkossa

Faktaa asunnottomuudesta –näyttely kirkon aulatiloissa

Asuntomessualue avoinna kävijöille, alueen karttoja jaetaan
Hämeenkadun varrella sekä kirkon ja
Pelastusarmeijan (Donnerinkatu 5) pihoissa

Kädentaitopaja kirkon yläsalissa. Pajassa on mahdollisuus omin
käsin tehdä jotain asunnottomuus-teemaan liittyvää tai kertoa
oma tarinansa asunnottomuudesta.

Hernekeittoa tarjolla kirkon pihassa ja kahvia Pelastusarmeijan tiloissa

Hyvinkään tapahtuma 2010