Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2009 > Raportti Vantaalta 2009

Palautepalaverin koonti vuoden 2009 Asunnottomien yö tapahtumasta


Valtuustoinfo:

Infotilaisuudessa oli toteuttajien mukaan hyvä fiilis. Muutamilta osallistujiltakin saimme palautetta ja myös he pitivät tilaisuutta onnistuneena. Erityiskiitos tuli esitystavasta, joka oli ajatuksia ja tunteita herättävä. Kommenttina tuli mm. että valtuustossa on ollut jos jonkinlaista puhujaa aiheesta mutta opiskelijoiden esitys oli erityisen mieleenpainuva.

Asunnottomien yö 2009 Koivukylässä:

Osallistujia oli vähän. Syyksi arveltiin mm. lauantai-iltaa sekä huonoa säätä. Tosin todettiin Vantaan tapahtuman saaneen edeltäneellä viikolla paljon muuta huomioita (esim. Vantaan sanomat, TV1 Aamutv), joten asunnottomien äänen kuulumista, ei ehkä pitäisikään mitata vain itse tapahtumaan osallistujien määrällä.

Tapahtuman järjestäjien mukaan kynttilöiden jako tuki tapahtumaa hyvin, illan tunnelma oli mukava ja ihmisiä yhteen tuova. Tapahtumapaikan puitteet olivat hyvät, joista suuri kiitos Vantaan Ruoka-avulle.

Mietittävää tuleviin tapahtumiin:

Kannattaa olla luova ja ajatuksia herättävä, ei tylsiä puheita. Ehdotettiin esimerkiksi taideteosta tai jotakin performanssia. Tapahtuman tulisi olla siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Etukäteistempaus esimerkiksi jossakin kauppakeskuksessa.

Näkymällä eteenpäin eli keskeinen sijainti tärkeää mutta, jotta ihmiset löytävät paikalle, pitäisikö tapahtumalla olla vakituinen paikka? (kuten esim. Helsingissä Hakaniemen tori) Kynttilöiden jakoa kannatettiin tuleville vuosille ja ehdotuksena oli, että niitä jaettaisiin jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Vuoden 2010 tapahtuma sijoittuu sunnuntaipäivää. Tämä tulisi huomioida jo suunnitteluvaiheessa.

Keskustelimme jälleen myös tapahtuman kohderyhmästä asunnottomille? kaikelle kansalle? päättäjille? vai kenelle tapahtumaa teemme? Päädyimme lopulta siihen, että tapahtuma ei ole se tärkein vaan viestin asunnottomuudesta.


Sivun alkuun    Vantaan tapahtuma 2009  |  Arkisto
Osoite