Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2009 > Tampereen tiedote 2009

LEHDISTöTIEDOTE

Valtakunnallisen asunnottomuuspäivän tapahtuma päiväkeskus Mustassa Lampaassa lauantaina 17.10.2009 klo 12-17. Tapahtuman järjestäjänä Musta Lammas.

Tapahtuman teema
Saavatko kaikki samanlaista palvelua? Asunnottomat ovat yhteiskunnassamme monin tavoin leimattuja ja syrjittyjä ja heidän kohtelunsa on kaikkea muuta kuin arvostavaa. Päiväkeskus Mustassa Lampaassa huolehditaan kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ihmisten oikeudesta terveydenhuollon palveluihin sekä sosiaalietuuksiin, jotka heille lain mukaan kuuluvat. Musta Lammas on myös ruokapaikka, pesupaikka ja olohuone heille, joilla ei omia ole.

Haluamme tarjota parasta asiakkaillemme myös valtakunnallisena asunnottomuuspäivänä. Päivän aikana Musta Lammas näyttäytyy sellaisena huipputason ravintolana, kuin se todellisuudessa onkin. Päivällinen juomineen on oltava unohtumaton, tilan ylellinen, palvelun moitteetonta ja esitysten taso huippuluokkaa. Tapahtumalla tahdomme muistuttaa, että asunnottomat ja päihdeongelmaiset ansaitsevat korkealaatuista palvelua.

Musta Lammas on perustettu vuonna 1982 diakonissa Kaija Hakalan toimesta. Päiväkeskus kohosi nopeasti avaamisensa jälkeen yhdeksi asunnottomien eturivin ruokapaikoista, ja maine on pitänyt jo 27 vuotta. Tarjonta, palvelu ja hinnoittelu huomioiden Musta Lammas on alueensa ravintolaikoni.

Luukkaan evankeliumissa on Jeesuksen vertaus kutsusta taivasten valtakuntaan. Vertauksessa mies kutsui väkeä suuriin pitoihin. Kun pitojen oli määrä alkaa, kutsutut rupesivat estelemään ja keksimään tekosyitä ettei heidän tarvitsisi tulla. Kun isäntä kuuli, että kutsuvieraat eivät halua osallistua, niin hän vihastui. Hän määräsi juhlakutsun vietäväksi yhteiskunnan vähäosaisille ja sairaille, köyhille, raajarikoille, sokeille ja rammoille. Hän kutsui ihmisiä, joita oman aikansa arvossa pidetyt kirjanoppineet ja fariseukset halveksivat. Samaa väheksyntää kokevat myös tämän päivän syrjäytyneet.

Elämyksellistä asunnottomuuspäivää toivottaen!

Tarjoilua: mustaa makkaraa, kahvia, täytekakkua

Kohderyhmä: Asunnottomat, päihdeongelmaiset, kaupungin ja järjestöjen päihdetyön toimijat, päättäjät, suuri yleisö (kaikki ovat tervetulleita). Tapahtuma on avoin toimittajille. Odotettu osallistujamäärä 200 henkeä. Viime vuoden tapahtumassa 250 kävijää.

Ohjelma
- Synkät pellet Kerstin von Tjäreborg ja Diana A. La Pesu
- Housebändinä Duo KuKa
- Asunnottomien ehtoolliskirkon pitäjinä Reijo Ylimys ja Rami Naumanen

Tapahtumapaikka ja aika: Tampereen ev.lut. seurakuntien päiväkeskus Musta Lammas, os. Pellavatehtaankatu 17, Tampere. Valtakunnallisena asunnottomuuspäivänä 17.10.2009, klo 12.00-17.00.

Yhteistyökumppanit
Mustan Lampaan yhteistyökumppaneita on paikalla esittelemässä työtään. Mukana ovat KRIS-Tampere ry, Oma ovi hanke, Naisten suojakoti ry:n Etna työ ja PRO-tukipiste Tampere.

Internet: www.tampereenseurakunnat.fi/diakonia/paihdetyo/mustalammas

Yhdyshenkilö: Marko Ajanki gsm 050 322 6331
Internet: www.tampereenseurakunnat.fi/diakonia/paihdetyo/mustalammas
              www.kerstinjadiana.tarasow.org

Tampereen tapahtuma 2009