Etusivu > Tapahtumat > Asunnottomien Yö > 2009 > Terveisiä Lahteen

Klikkaa kuvia
Lahti

Tasavallan presidentin kiitokset
   Lahden Asunnottomien yö –toimijoille

Lokakuun viimeisenä perjantai-iltana kokoontui Lahden Elokoloon ehkä vielä hieman väsyneitä, mutta työhönsä tyytyväisiä Asunnottomien yö -toimijoita arvioimaan 17.10. toteutunutta tapahtumaa.
- Minulla on ilo välittää Tasavallan presidentti Tarja Halosen arvostavat terveiset kaikille yötoimijoille, saattoi Elämäntapaliiton järjestöpäällikkö Antti Honkonen tuoda korkeatasoista viestiä lahtelaisillekin ”yökyöpeleille”.

Presidentti oli ollut jo viidennen kerran YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. Helsingin Hakaniemessä järjestetyssä Asunnottomien yössä. Lisäksi hän osallistui tunnin ajan Helsingin Elokolossa pidettyyn mielenkiintoiseen keskusteluun, jossa mukana oli myös nuoria talonvaltaajia.
Lahden Asunnottomien yötulien sytyttäjä ja avauspuheen pitänyt kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Salmi oli mukana myös Lahden Elokolossa pidetyssä arviointipalaverissa.

- Haluan vielä kerran kiittää kaikkia viranomaisia ja kansalaisia, jotka teette työtä asunnottomuuden ja siihen johtavien syiden poistamiseksi. Työnne on vaikeaa ja varmasti joskus turhauttavaakin eikä läheskään aina muiden kansalaisten riittävästi arvostamaa, mutta se on välttämätöntä – todella välttämätöntä, totesi Salmi.


Asunnottomuus jatkuu ja kodittomuus uhkaa myös Elokoloa Lahti

Vaikka Asunnottomien yö -kansalaisliike yrittää tehdä mahdollisimman nopeasti itsensä tarpeettomaksi, varaudutaan silti jatkamaan toimintaa myös ensi vuonna - Lahdessakin.
Konkreettinen kodittomuus uhkaa myös Elokolossa vuokralla olevia: Lahden Elokolon Ystävät - yhdistyksen tavoin on sen vuokrakimppakumppani Lahden Kuurojen Yhdistys joutunut irtisanomaan vuokrasopimuksensa rahapulan vuoksi. - Ensi vuoden alussa kotinamme saattaa olla kylmä katu, ellei yhteiskunta arvosta ja tue tällaista toimintaa, kertoivat Elokolon Ystävien ja Lahden Kuurojen edustajat apeina.


Takaisin    Sivun alkuun
Osoite