Etusivu > Media > Hiertävä Kivi > Hiertävä kivi 2009

Klikkaa kuvia

Kivi Luovutus

HIERTÄVÄ KIVI" EERO LEHDELLE

Kolmannen kerran jaossa ollut kiertävä asunnottomuusongelmasta muistuttaja eli "Hiertävä kivi” ei saanut Eero Lehteä torille.

Kannustamme muistuttajan avulla Eero Lehteä tähänastista toimintaansa vaikuttavampiin tekoihin asunnottomuuden poistamiseksi.


Päivitetty 20.11. 2009:

Kiireinen suuromistaja, kauppaneuvos ja kansanedustaja Lehti otti muistuttajakiven vastaan
19.11. eli reilu kuukausi Asunnottomien yön jälkeen Keravan Päihdepysäkillä.
lue lisää: Luovutustilaisuus, 19.11. 2009

Miksi Lehti huomioitiin?

1) Kansanedustajan vastuu:
  • Suomen kansan valitsemana kansanedustajana Eero Lehti saa kyseisestä työstä palkkansa myös monen asunnottomuutta kokeneen ja sen poistamiseksi toimivan verorahoista, joten katsomme edustavamme hänen työnantajaansa.
  • Eduskunnan isossa salissa myös kansanedustaja Lehden poliittinen ryhmä on vahvasti sitoutunut valtakunnalliseen asunnottomuusohjelmaan. Tilastoiduista asunnottomista noin puolet on Helsingin seutukunnalla, kuten Tuusulassa.
  • Arvostamme, että Lehden poliittisessa viitekehyksessä toimivista muun muassa asuntoministeri Jan Vapaavuori ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen tuntuvat yhtäaikaisesti tekevän hartiavoimin työtä asunnottomuuden poistamiseksi.
  • Meistä tuntuu sangen masentavalta, että uusmaalainen kansanedustaja ostaa asunnottomuusohjelman kohteena olleen (Mäkelänkatu 56) talon tietoisesti, ikään kuin keittiön oven kautta, vieden noin 50 helsinkiläiseltä asunnottomalta mahdollisuuden kotiin.
2) Yrittäjän yhteiskuntavastuu:
  • Mäkelänkatu 56 -asuntolahankkeen kariuttamistapauksessa Eero Lehti edusti Suomen Yrittäjien silloisena puheenjohtajana myös yrittäjiä.
  • Mäkelänkadun asuntolahankkeesta oli tehty kaksi muistutusta/huomautusta. Toisen teki Eero Lehden intressipiirissä oleva yritys, joka halusi estää kotien rakentamisen ihmisille yhtenä perusteenaan, että Taloustutkimus Oy:n työntekijät saavat kulkea rauhassa työmatkansa.
  • Tulkitsemme tuollaisen toiminnan siten, että rahalla voi ostaa käytännössä myös katuoikeuksia tai vähintäänkin niin sanottua kulkurauhaa.
3) Kansalaisen vastuu:
  • Lehdellä on päättäjän ja omistajan roolinsa lisäksi kansalaisvastuu yhteiskunnassamme heikommassa asemassa olevien auttamisessa.

Lisätietoja:
Kunnon Elämä ry, sihteeri Antti Honkonen
antti.honkonen@elamantapaliitto.fi


Takaisin    Edellinen vastuunkantaja    Seuraava vastuunkantaja
Osoite