Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2008 > Lehdistötiedote 2008 Tampere

LEHDISTöTIEDOTE
Valtakunnallisen asunnottomuuspäivän tapahtuma päiväkeskus Mustassa Lampaassa
Perjantaina 17.10.2008 klo 14-20. Tapahtuman järjestäjänä Musta Lammas.

Tapahtuman teema:
Asunnottomien ihmisarvon puolustaminen. Asunnottomia ja päihdeongelmaisia pidetään yhteiskunnan syntipukkeina ja syyllisinä omaan tilanteeseensa. Harva tulee ajatelleeksi, että kuka tahansa voi syrjäytyä. Asunnottomuus, päihdeongelma, mielenterveysongelma, yksinäisyys ja syrjäytyminen eivät koskaan ole kaukana tavallisten ihmisten tai heidän läheistensä elämästä.

Valtakunnallisena asunnottomuuspäivänä vietämme naamiaisia päiväkeskus Mustassa Lampaassa. Tapahtumalla haluamme muistuttaa, että monet yhteiskunnan menestyjät piiloutuvat naamioidensa taakse onnistuen säilyttämään maineensa kunniallisina kansalaisina. Ne, joilta maine on mennyt eivät kuitenkaan ole ihmisinä huonompia.

Eikö muuan Jeesuskin kutsunut oman aikansa arvossa pidettyjä lainopettajia kalkilla valkaistuiksi haudoiksi. Ulkopuolelta ne kyllä ovat kauniita mutta sisältä täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa. ”Samalla tavoin tekin olette hurskaita ulkonaisesti, ihmisten silmissä, mutta sisältä täynnä teeskentelyä ja vääryyttä.”, sanoi Jeesus fariseuksille Matteuksen evankeliumissa.

Millaisia naamioita meistä itse kukin pitää? Ylenkatsommeko ihmisiä, jotka eivät pue menestyksen naamareita? Naamareiden takaa on helppo syyttää yhteiskunnan kelkasta pudonneita sairauksista, väkivallasta, rikoksista ja kaikesta pahasta, mitä maan päällä tapahtuu. Mutta kun naamarit riisutaan, niin olemmeko sittenkään parempia ihmisiä, kuin ne joita syyllistämme?

Karnevaalissa arkiset roolit sekoittuvat. Herrasta tulee narri ja narrista herra. Ja kuka lopulta tietää kuka kukin on? Tule Mustan Lampaan karnevaaleihin valepuvussa ja ota selvää oletko herra vai narri. Vietämme naamiaisia valtakunnallisen asunnottomuuspäivän kunniaksi (tai pikemminkin häpeäksi). Tervetuloa eri sosiaaliluokkien yhteiseen juhlaan!

Tarjoilua: Hernerokkaa ja kahvia.

Kohderyhmä: Asunnottomat, päihdeongelmaiset, kaupungin ja järjestöjen päihdetyön toimijat, päättäjät, suuri yleisö (kaikki ovat tervetulleita). Tapahtuma on avoin toimittajille. Odotettu osallistujamäärä 200 henkeä. Viime vuoden tapahtumassa 200 kävijää.

Ohjelma

  • Esikoisalbuminsa julkaissut Arto Pietiläinen yhtyeineen esiintyy maskit päällä
  • Pariisin metroasemallakin kodittomien parissa mainetta niittänyt, TV:stä tuttu performanssitaiteilija Mika ”Black Sheep” Pettissalo
  • Asunnottomien ehtoolliskirkon pitäjänä legendaarinen Hervannan asfalttiviidakon veteraani, pastori Rami ”Rambo” Naumanen.

Yhteistyökumppanit
Mustan Lampaan yhteistyökumppaneita on paikalla esittelemässä työtään. Mukana ovat KRIS-Tampere ry, Naisten Suojakoti ry ja Tampereen Valkonauha. Tampereen Vapaakirkon Monttu-tiimi on paikalla hernesoppatykkeineen.

Tapahtumapaikka ja aika: Tampereen ev.lut. seurakuntien päiväkeskus Musta Lammas, os. Pellavatehtaankatu 17, Tampere. Valtakunnallisena asunnottomuuspäivänä perjantaina 17.10.2008, klo 14.00-20.00.

Yhdyshenkilö: Marko Ajanki gsm 050 322 6331
Internet: www.tampereenseurakunnat.fi/diakonia/paihdetyo/mustalammas


Sivun alkuun       Tampereen tapahtuma -08   Osoite