Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2008 > Oulun raportti 2008

Raportti Oulun Asunnottomien yö -tapahtumasta


Oulun Asunnottomien yö onnistui odotetusti. Aloitimme kynttiläkulkueella kaupungintalolta klo 19.00, samaan aikaan sytytettiin torilla, johon kynttiläkulkue kaupungintalolta suuntasi, tulet symboloimaan Asunnottomien yötä.

Saimme paikalle kiitettävästi päättäjiä. Luovutimme torilla Oulun kaupungille muistutuksen "Syrjäytyneet kivenä kengässä" (peesasimme vähän valtakunnallista "Hiertävä kivi" -ideaa). Muistutuksen otti vastaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Kenakkala, joka lupasi asettaa sen kaupungintalolla näkyvästi esille muistuttamaan päättäjiä myös syrjytyneiden asioista.

Tämän jälkeen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuija Pohjola piti puheen, jossa hän käsitteli mm. Oulun kaupungin asunnottomuuden hoito-ohjelmaa. Hän puuttui puheessaan myös Oulun erikoisongelmaan; työttömien ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten suureen määrään. Heitä on suurista kaupungeista suurin piirtein tuplamäärä. Samoin toimeentulotukiasiakkaista nuoria, alle 25 -vuotiaita Oulussa on reilusti yli 30%.

Paikalle tuli kutsuttuna edustajia jokaisesta Oulussa ehdolla olevasta puolueesta, sekä nykyisiä valtuutettuja että valtuustoon uusina pyrkiviä. Päättäjiä oli paikalla siis kolmatta kymmentä ja he saivat vuorollaan myös lyhyen puheenvuoron.

Musiikkia esittivät sekä VVA ry:n levylläkin esiintyvä Maya Paakkari taustajoukkoineen että Oulussa hyvin tunnetut muusikot Erkki Riikonen ja Mika Pehkonen.

Maya esitti muutaman tilaisuuteen hyvin sopivan karhean bluesbiisin ja lopuksi yleisöön hyvin kolahtaneen "Kulkuriveljeni Jan" -tulkinnan. Erkki ja Mika jatkoivat teeman mukaisesti esittämällä mm. "Esplanadin", "Kuinka voit väittää" ja "Marraskuun".

Vähän jäi harmittamaan se, että ne, joita asunnottomuus, köyhyys ja syrjäytyminen koskevat, eivät olleet innostuneet tulemaan paikalle kovin suurena joukkona. Tilaisuudessa olisi ollut mahdollisuus tuoda asioita esille suoraan päättäjille.

Mutta hyvä kuitenkin näinkin. Ensi vuonna taas uudelleen!


Oulun tapahtuma 2008  |  Arkisto
Osoite