Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2007 > Tampere Lehdistötiedote 2007

LEHDISTÖTIEDOTE (Tampere)

Asunnottomuustapahtuma päiväkeskus Mustassa Lampaassa keskiviikkona 17.10.2007 klo 15-20

TAPAHTUMAN TEEMA: Sensuroidaanko asunnottomia? Julkinen alkoholinkäyttö Tampereen keskustassa on lisääntynyt. Suomalaiset nuoret ja vähän vanhemmatkin kävelevät pullot kädessä kadulla keskellä kirkasta päivää. Poliisi on joutunut tehostamaan alkoholinvalvontaa. Rikesakkoja joudutaan antamaan myös puistoalueilla, koska alkoholinkäyttöön liittyviä järjestyshäiriöitä on esiintynyt toistuvasti, kaupunkilaisten viihtyvyys on vähentynyt ja muiden oikeus käyttää paikkaa varsinaiseen tarkoitukseensa on vaikeutunut.

Sijaiskärsijöiksi tästä menettelystä joutuvat kaikkein vaikeimmassa asemassa oleva vähemmistö: tamperelaiset asunnottomat. Asunnottomien alkoholistien on pakko saada olla jossakin. Heillä ei ole muuta paikkaa, kuin kaupungin kadut ja puistot. On kohtuutonta karkottaa asunnottomat Tampereen katukuvasta, pois kunnon kansalaisten silmistä ja mielestä. Asunnottomat joutuvat kärsimään sen vuoksi, että julkisesti juopottelevat ovat pääasiassa ihmisiä joilla on koti.

Asunnottomuustapahtuman järjestää Tampereen ev. lut. seurakuntayhtymän päihdetyön päiväkeskus Musta Lammas. Päiväkeskus on asunnottomille ja päihdeongelmaisille suunnattu matalan kynnyksen palvelu, jossa asiakkailla on mahdollisuus ruokailuun, peseytymiseen ja vaatehuoltoon sekä työntekijöiden tapaamiseen.

OHJELMAA PÄIVÄKESKUKSEN TILOISSA JA SISÄPIHALLA:

Pihalla asunnottomien telttasauna, jossa ohjelmaa. Saunominen huipentuu vuoden kirkolliseen merkkitapahtumaan: Saunakirkkoon! Asunnottomien iltakirkko kadunmiehille pidetään saunassa. Pastorina Ismo Kunnas. Todellinen matalan kynnyksen Jumalanpalvelus. Kirkko saunassa klo 17 ja ehtoolliskirkko sisällä klo 19.

ESIINTYJÄT:

Kaurismäkien elokuvista tuttu näyttelijä Jorma Markkula lausuu Suomen historian sensuroiduinta runoilijaa Kaarlo Uskelaa (1878-1922). Anarkistis vallankumouksellinen työläisrunoilija vietti vankileirillä 12 vuotta teostensa vuoksi, joita valtio takavarikoi ja tuhosi.

Kohua herättänyt performanssitaiteilija Taina Valkonen esiintyy. Performanssi sijoittuu menneisyyden ja tulevaisuuden rajalle, jossa Fenix lintu nousee tuhkasta.

TARJOILUA: Hernesoppatykki sisäpihalla, sisätiloissa kahvit.

KOHDERYHMÄ: Asunnottomat, päihdeongelmaiset, kaupungin ja järjestöjen päihdetyön toimijat, päättäjät, suuri yleisö (kaikki ovat tervetulleita). Tapahtuma on avoin toimittajille. Odotettu osallistujamäärä 200 henkeä. Viime vuoden tapahtumassa 200 kävijää.

TAPAHTUMAPAIKKA JA AIKA: Päiväkeskus Musta Lammas, os. Pellavatehtaankatu 17, Tampere. Asunnottomuustapahtuma YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä ja valtakunnallisena asunnottomuuspäivänä keskiviikkona 17.10.2007, klo 15.00-20.00.

YHDYSHENKILÖT: Päiväkeskus Musta Lammas:
Marko Ajanki p. 050 322 6331, Pia Soidinmäki p. 050 438 2714, Salme Asunen p. 050 366 2582
INTERNET: www.tampereenseurakunnat.fi


Sivun alkuun       Tampereen tapahtuma 2007
Osoite