Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2007 > Otsikot 2007

Vapaavuori: Mikään järjestelmässä ei tue kohtuuhintaista asumista, HS 17.10.

Asuntoministerin eilen Espoossa pidetyssä seminaarissa pitämän puheen mukaan rahan valta on aina etusijalla, eikä yhteiskunta voi siten tuottaa kohtuuhintaan asuntoja niitä tarvitseville: "Aina joku asia menee kohtuuhintaisuuden edelle, kaupunkikuvallisuus, kunnan verotulot tai palomääräykset."
Lähde:

Nettivastaavan oma kommentti: Jotakin rakentamisesta tietävänä ja näin maalaisittain ajatellen on vaikeaa kuvitella, että kaavoittamisen, rakentamisen suunnittelun, tonttien hintojen, palkkakustannusten ja materiaalien pitää olla huippuhintaisia, jotta siten saataisiin aikaan kaupunkikuvallisuutta, verotuloja ja paloturvallisuutta.

On tietysti totta, että esimerkiksi kaupunki voi vaatia tonteistaan markkinahintaa sillä perusteella, että kaupungin kassaan kilahtaa siitä kaupasta hiluja, mutta pidemmälle menevällä ajattelulla huomataan, että silloin se on hallinto, joka kaikilla tasoillaan ylläpitää markkinavoimaa. Hallinto ei voi samaan aikaan edistää kohtuuhintaista elämistä kun hallinto vaatii ihmisiltä ... rahaa


Takaisin
Osoite