Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2006 > Tiedote - Kuopio

LEHDISTÖTIEDOTE, Kuopio, 12. 10. 2006tyhjaKuopion Yötyöryhmä

Asunnottomien Yö 17.10.2006 klo 19-22

Asunnottomien Yö järjestetään kansallisena tapahtumana yhdeksännen kerran. Tänä vuonna tapahtumalla muistutetaan asunnottomuudesta ihmisoikeusrikoksena. Iskevän teeman avulla pyritään nostamaan esiin asunnottomuuden monisärmäisyys, johon liittyy yhteiskunnan muutosprosessit kuten perhe-elämän ja työmarkkinoiden murrokset sekä yhä kylmenevä asenneilmapiiri yhteiskunnan rattaista pudonneita kohtaan.

Yksinäisiä asunnottomia oli vuoden 2005 marraskuussa 7400, asunnottomia perheitä 350. Kuopiossa yksinäisiä asunnottomia oli 183 ja perheellisiä noin 10 (Tiitinen, Ikonen 2006; selvityksiä asuntorahasto 2006/9). Asunnottomista 80 % on kasvuseuduilla, joihin myös Kuopio lukeutuu. Asunnottomuus on ollut viime vuosina laskussa tai pysynyt ennallaan kaikkialla muualla paitsi Tampereella.

Kuopion asunnottomista suurin osa on laitoksissa tai tilapäisesti sukulaisten ja tuttavien luona. Yksinäisistä asunnottomista naisia oli noin 41 ja nuoria 47. Ulkona tai ensisuojassa yönsä viettää asuntorahaston mukaan hieman yli 20 asunnotonta. (Tiitinen, Ikonen 2006, 12)

Toivotamme median tervetulleeksi tapahtumaan. Tapahtuma alkaa torilta soihtukulkueella, joka suuntaa kulkunsa kohti Ensisuojaa (Teollisuuskatu 6). Soihtukulkueella pyritään saamaan tapahtumalle kaupunkinäkyvyyttä. Soihtukulkueen reitti on Kauppakatu, Puistokatu, Minna Canthin katu, Alavantie, Siikaniemenkatu, Tasavallankatu ja siitä alikulkutunneliin, joka vie Teollisuuskadun kautta Tehdaskadulle.

Siikalahden Ensisuojaan on järjestetty pientä purtavaa sekä muuta ohjelmaa.

Lisätietoja tapahtumasta: Sanna Mustonen p. 044-0777357

Lisätietoja asunnottomuudesta: Hannu Huttunen p. 0400-518792

Linkit:

www.asunnottomienyo.fi (Lisätietoa asunnottomien yö -verkostosta)
www.kuopio.fi (asuntotoimi)
www.ymparisto.fi (asuminen)
www.ara.fi (Tilastot ja tutkimukset/asuntomarkkinat, sähköisenä myös Tiitisen ja Ikosen selvitys asunnottomuudesta 2005)

Asunnottomien Yö -Kuopion yhteistyökumppanit:

  • Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ry ja ReTu -projekti
  • Alavan seurakunta
  • Kuopion A-kilta ry
  • Kuopion ev.lut seurakunta/diakoniakeskus
  • Kuopion Katulähetys ry
  • Amnestyn Kuopion ryhmä
  • Kuopion Vihreät Nuoret ja Opiskelijat
  • Vasemmistonuoret
  • Niiralankulma oy
  • Kuopion kriisikeskus/Hyvä mieli ry

Sivun alkuun       Kuopion tapahtuma -06
Osoite