Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2005 > Kommentti Turusta 2005

Asunnottomien yö - TiinaTurust - 17.10.2005 klo 18 ->

Turus Runosmäes
Hei vaan hei taas

Turus Runosmäes vietettiin myös Asunnottomien Yötä 17.10. klo 18 etiäpäin noin yö kahteen.

Tulet sytytettiin klo 19 ja silloin porukkaa oli paikalla n. parisen kymmentä. Kun väki väheni niin pidot parani eli itselleni ei ollut se tärkeintä, että porukkaa ois ollut määrällisesti paljoa, koska silloin ei ole mahdollista saada henk.kohtaista kosketusta ihmiseen niinkuin sitten kun on rauhallisempaa. Illan mittaan tuli kohdattua muutama jolla asiat ei ollut mitenkään hyvin ja siinä kohtaa tunsin, että oltiin oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Maanantain Turun Sanomissa oli juttua asunnottomuudesta.

Ajankohtaisessa 2 tiistaina 18. päivä ollut loppu"kevennys" eli Pekka-nimisen asunnottoman haastattelupätkä oli kuvattu Runosmäessä. Ja päivällä oli Ylen paikallisradiossa yhen asunnottoman kaverin haastattelu ja meikäläinenkin oli jotain saanut sanottua vaikka itse en tosiaankaan oo varma mitä. Ja oiskos ollu Åbo Underrettelsserin toimittaja jonka kanssa päivällä myös juttelin Turun Kauppatorilla näistä köyhyys ja asunnottomuus asioista. Ja sunnuntaisessa Turun Sanomissa oli allekirjoittaneen kolumni.

Vaikka itse tapahtuma ei houkutellut mitään ihmispaljoutta mutta tietoa tuli ainakin levitettyä kyseisestä YK:n Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisesta päivästä ja asunnottomien yöstä ihan kiitettävästi.

Nyt vielä muistuttaisinkin siitä, että kaikki kynnelle kykenevät tahot ja ihmiset tekisivät kaikkensa, että tämä Toimeentulotuessa oleva 7% asumisen omavastuu poistettaisiin jo vuoden alusta eikä vasta 1.9.2006 (tietääkseni sitä ei ole vielä lyöty lukkoon Eduskunnassa).
Vuosi tai nyt 10 kuukautta on hiton pitkä aika odottaa näillä tuloilla.


Takaisin   Arkistoon    Kuvat
Osoite