Etusivu > Materiaalit > Asiakirjat > Asiakirjat 2004 > Raportti Porista 2004

Asunnottomien yö 17.10.2004 Porissa

Yökirjasta poimittua

Viesti :
Porin keskusta-alueella oltiin nyt kolmannen kerran mukana. Olemme keskittyneet asumisen vaikeuksiin ja köyhyyteen ja samalla teemalla toteutettiin nytkin tapahtuma.

Erityisen ilahtuneita olimme kaupungin ylimmän johdon mukaan tulosta. Uusi kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen käsitteli köyhyyttä sekä globaalilta että paikalliselta näkökulmalta. Hän puuttui myös kunnallispolitiikan toteuttamiseen, joka on valintojen tekemistä. Meidän on sekä päättäjinä että kuntalaisina muistettava sekin, että kukaan ei ole immuuni esim. työttömyydelle, päihde- ja mielenterveysongelmalle.

Jos joku väittää, ettei hänen lähipiirissään ole mitään edellä mainituista, niin hän ei puhu totta.

Kaupunginjohtaja Luukkonen piti arvokeskustelua välttämättömänä ja tarpeen on pohtia myös sitä, mikä on yksilön vastuu itsestään ja lähimmäisestään.

Vanhan yhteiskunnan yhteisvastuu on kaupungistumisen myötä rapautunut ja turvarakenteet heikentyneet. Turvaverkostojen rakentamisessa meille riittää työtä jokaiselle toimijalle. Rohkaisevia sanoja toimijoille tarjosivat myös Ulla Kallio ja Aku Keltto omissa kommenteissaan.

Köyhyys oli sitten illalla esillä myös Keski-Porin kirkkosalin täyttäneelle osanottajajoukolle järjestetyssä Tuomas-messussa, jossa khra Erkkola saarnassaan toi asiaa esiin ja Nina Åströmin laulut osaltaan loivat toivon näköalaa.

Kaikkineen päivän antina oli kokemuksena se, että "päivä paistoi risukasaankin" eli toivon aurinko paistaa köyhällekin!

8. joulukuuta 2004 10:02:00
Heikki Kemppainen, Pori